Facebook Pixel UEFA - Champions League: Ο λόγος που θέλει πάση θυσία να ολοκληρωθεί το Champions League!
Ποδόσφαιρο
| 2020-03-31 22:13:00

Ο λόγος που θέλει πάση θυσία να ολοκληρωθεί το Champions League!

Sportdog Team
Ο λόγος που θέλει πάση θυσία να ολοκληρωθεί το Champions League!

UEFA - Champions League: Μόλις πριν από μερικές μέρες η UEFA αποφάσισε και ανακοίνωσε την αναβολή του τελικού του Champions League, όπως και του Europa League, με τον πρώτο να είναι προγραμματισμένος αρχικά για τις 30 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη.

Παρ' όλα αυτά, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν νέα ημερομηνία για τους τελικούς της πρώτης και δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Με δεδομένο πάντως ότι τα πάντα είναι στον αέρα σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, μια τέτοια εξέλιξη είναι φυσιολογική.

Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα Sport, η UEFA έχει ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με κάθε κόστος και ο λόγος για αυτό είναι πρωτίστως οικονομικός.

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, αν πραγματοποιηθεί ολόκληρη η σεζόν του Champions League, θα βάλει στα ταμεία της το ποσό των 2.5 δις ευρώ! Τα χρήματα αυτά τα έχει απόλυτη ανάγκη, αφού τα περισσότερα θα παραμείνουν στην κυριότητά της και ένα τέτοιο πόσο δεν δείχνει διατεθειμένη να το θυσιάσει.

Μέχρι στιγμής, με το Champions League να έχει «παγώσει» στη φάση των «16», η UEFA έχει λάβει μόνο 570 εκατομμύρια ευρώ, ποσό πολύ μικρότερο από τα εν δυνάμει έσοδά της από την διοργάνωση. Γι' αυτό θα επιχειρήσει να βρει τη φόρμουλα, ώστε να πραγματοποιηθεί μέχρι και τον τελικό.

Πηγή: fosonline.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags