Facebook Pixel ΑΕΚ: Θέλει Τάνκοβιτς για εξτρέμ
| 2020-04-01 12:30:00

Καμία λογική! Δείτε ποιον εξτρέμ "παίρνει" η ΑΕΚ - Πόσα πρέπει να δώσει ο Τίγρης - Άντε γεια...

του Γιώργου Θεοδωράκη
Καμία λογική! Δείτε ποιον εξτρέμ "παίρνει" η ΑΕΚ - Πόσα πρέπει να δώσει ο Τίγρης - Άντε γεια...

ΑΕΚ: Κοντεύαμε να τον ξεχάσουμε τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Τον 24χρονο δηλαδή διεθνή Σουηδό εξτρέμ, ο οποίος πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων εμφανίστηκε ως βασικός μεταγραφικός υποψήφιος της ΑΕΚ. Ίσχυε, τον ήθελε πολύ η Ενωση και ο Ιβιτς, αλλά οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για κάτι περισσότερο.

Ο λόγος; Ο Τάνκοβιτς ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Χάμαρμπι στην περυσινή σεζόν. Χάμαρμπι που τερμάτισε στο -1 από την πρωταθλήτρια Τζουργκάρντεν, όντας ο δεύτερος σκόρερ της Allsvenskan! Η ιταλική Τζένοα έδωσε 2 εκατ. ευρώ στην ομάδα του για να τον αγοράσει, ωστόσο τελικά παρότι ο ίδιος ταξίδεψε στη Γένοβα, η μεταγραφή του χάλασε εξαιτίας λόγω ριζικών αλλαγών στο οργανόγραμμα των Γενοβέζων.

Επέστρεψε έτσι στη Χάμαρμπι, η διοίκηση της οποίας παρότι γνώριζε πως το καλοκαίρι θα τον έχανε ως ελεύθερο μιας και ολοκληρώνονταν το συμβόλαιο του, δεν εμφανίστηκε καθόλου… συναινετική στο να τον παραχωρήσει «κοψοχρονιά» (κάτι που προσπάθησε και η ΑΕΚ). Ισα ίσα.

Στάση που ενισχύθηκε και από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος προτιμούσε να… καλοκαιριάσει και με την ησυχία του να κάνει την επιλογή που τον ικανοποιούσε περισσότερο για τη συνέχεια της καριέρας του. Ο ίδιος, είχε ξεκαθαρίσει σε αρκετές περιπτώσεις πως αυτό που θέλει είναι συνέχεια σε κορυφαίο πρωτάθλημα.

Κάτι που εξακολουθεί να ισχύει, παρά τα χτεσινά δημοσιεύματα στη Σουηδία, που έφεραν ξανά την ΑΕΚ στο κυνήγι του Τάνκοβιτς. Οι προτεραιότητες του διεθνή Σκανδιναβού εξτρέμ δεν έχουν αλλάξει. Η Ελλάδα είναι στις… τελευταίες θέσεις της λίστας του, ενώ ένα ακόμη δυσοίωνο ως προς την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος της ΑΕΚ έχει να κάνει με το οικονομικό.

Οι απαιτήσεις του Τάνκοβιτς προσεγγίζουν το εκατομμύριο σε ετήσιο συμβόλαιο και συνοδεύεται με ένα ανάλογο «παχυλό» πριμ υπογραφής. Ποσά που, απλά και ξάστερα, η ΑΕΚ δεν προσφέρει και δεν έχει και καμία διάθεση να προσφέρει. Γι’ αυτό ίσως τα χτεσινά δημοσιεύματα στη Σουηδία να είναι είτε εκτός πραγματικότητας είτε εμφανή προσπάθεια να ξαναβάλουν τον Τάνκοβιτς στο κάδρο αφού – κακά τα ψέματα – η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα.

Όχι για πολύ όμως, αφού το νέο πρωτάθλημα Σουηδίας ξεκινάει (κανονικά, χωρίς αναστολή η διακοπή) το ερχόμενο Σ/Κ οπότε και ο Τάνκοβιτς θα έχει μια πρώτης τάξης ευκαιρία να «προβληθεί» για να διεκδικήσει τη μετακόμιση του εκεί που ο ίδιος θέλει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλο "μπαμ" από Τίγρη - Σκάει τέλος καλοκαιριού - Θα τρελάνει τον κόσμο - Όνομα-βόμβα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags