01/04/20 - 23:08

"Άκυρο" για 16 Μάϊου - Πότε αρχίζει η σεζόν - "Ντου" από ΠΑΟ - Έτσι γλιτώνουν την καταστροφή!

του Νίκου Στεργίου
"Άκυρο" για 16 Μάϊου - Πότε αρχίζει η σεζόν - "Ντου" από ΠΑΟ - Έτσι γλιτώνουν την καταστροφή!
12.050views 0shares

Superleague: Την ώρα που ο πλανήτης βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, το ποδόσφαιρο εύλογα περνά σε δεύτερη μοίρα και τα πάντα έχουν "παγώσει".

Όπως είναι λογικό, στον... αέρα βρίσκεται και η μοίρα του ελληνικού πρωταθλήματος, το οποίο έχει διακοπεί επ' αόριστον. Την Πέμπτη (2/4) είναι προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη προκειμένου να παρθούν κάποιες αποφάσεις, ωστόσο το σενάριο επιστροφής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις άμεσα θεωρείται απίθανο.

Μέχρι και πριν λίγες ημέρες υπήρχε αισιοδοξία στις τάξεις της Superleague ότι η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ θα μπορούσε να οριστεί στις 16 Μαΐου, μόνο που περαιτέρω η έξαρση του κορωνοϊού άλλαξε εντελώς τα δεδομένα.

Αποδείχθηκε στην πράξη πως η εξέλιξη της πανδημίας είναι παντελώς απρόβλεπτη και δεν επιτρέπει τον μακροχρόνιο προγραμματισμό σε ο,τιδήποτε, πόσω μάλλον στο ποδόσφαιρο.

Υπό αυτές τις συνθήκες και εφόσον το σενάριο για επανέναρξη της σεζόν στις 16 Μαΐου εγκαταλειφθεί οριστικά, αυτομάτως πάμε στο ενδεχόμενο επανεκκίνησης μέσα στον Ιούνιο και ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος στις αρχές Ιουλίου!

Υπάρχει φυσικά και το σενάριο της οριστικής διακοπής της σεζόν, αλλά κάτι τέτοιο θα προκαλέσει στη Λίγκα ακόμα μεγαλύτερες οικονομικές επιπτώσεις από τις ήδη υπάρχουσες.

Μια από τις ομάδες που έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους στο ζήτημα είναι ο Παναθηναϊκός, με τους Πράσινους να τίθενται υπέρ της κανονικής ολοκλήρωσης της σεζόν προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η οικονομική ζημιά.

Από το περιβάλλουν του Τριφυλλιού, πάντως, προκύπτει αβεβαιότητα σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι για το πρωτάθλημα. Οι Πράσινοι δεν έχουν λάβει γνώση για το ποιες είναι οι σκέψεις της Superleague, πέραν της τυπικής ενημέρωσης για την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σούπερ μεταγραφή 4+ εκατ. ευρώ για Έλληνα κορυφαίας ομάδας - Ο κορωνοϊός... χτύπησε και το deal!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ