Facebook Pixel ΑΕΚ - Πέτρος Μάνταλος: Δεν το... κουνάει ο αρχηγός!
| 2020-04-04 11:00:00

Αυτή είναι "μεταγραφή"! Στα κιτρινόμαυρα Έλληνας διεθνής - "Χυλόπιτα" στα λεφτά για την ΑΕΚ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αυτή είναι "μεταγραφή"! Στα κιτρινόμαυρα Έλληνας διεθνής - "Χυλόπιτα" στα λεφτά για την ΑΕΚ!

Συμπλήρωσε πέντε χρόνια στην ΑΕΚ. Η απόκτηση του, ενόσω η Ενωση βολόδερνε ακόμη στη Β’ Εθνική, προσωποποίησε και την δυναμική τάση της επιστροφής της στα σαλόνια. Αυτοδίκαια πήρε το περιβραχιόνιο, σηκώνοντας με αυτό πρωτάθλημα και Κύπελλο. Σε αυτά τα χρόνια, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Πέτρος Μαντάλος σχετίστηκε με μετακόμιση στο εξωτερικό.

Διαφορές κατά καιρούς προτάσεις, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με διαφορετικά μομέντουμ τόσο στην καριέρα του ίδιου του αρχηγού της ΑΕΚ όσο και στην σχέση του με τον σύλλογο και τους οπαδούς. Διαφορετικές και οι εκάστοτε απαιτήσεις του συλλόγου για την παραχώρηση του, διαφορετικές και οι δικές του, προσωπικές απαιτήσεις.

Όλα συνετέλεσαν στο να παραμείνει ο διεθνής μέσος στα «κιτρινόμαυρα», διανύοντας μάλιστα φέτος την καλύτερη – βάσει επιδόσεων –, δημιουργικότερη, σταθερότερη και παραγωγικότερη σεζόν της καριέρας του. Κάτι που σε συνδυασμό με την πρόδηλη επιθυμία των υπευθύνων της Ενωσης να προχωρήσουν σε πώληση/πωλήσεις το ερχόμενο καλοκαίρι, έφερε το εν λόγω ενδεχόμενο ψηλά στην καθημερινή ατζέντα.

Πλέον όμως, με τα δεδομένα που διαμορφώνονται με την έξαρση της πανδημίας, είναι ασφαλές να ειπωθεί πως ο Μάνταλος δεν… πάει πουθενά! Αφενός γιατί δεν υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον – η τελευταία ομάδα που το εκδήλωσε, η Αλ Ουάχντα, τον περασμένο Ιανουάριο, δεν μπόρεσε να δελεάσει τον «Πετράν» με μια μετακόμιση στη Σαουδική Αραβία, παρότι του έδινε σχεδόν τα διπλά χρήματα από αυτά που εισπράττει τώρα στην ΑΕΚ – αφετέρου γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του sportdog, ο ίδιος ο Μάνταλος, ρεαλιστικά πράττοντας, είναι κάθετα αντίθετος στην έστω εξέταση μιας πιθανότητας μεταγραφής στο εξωτερικό.

Εχει πλέον κατασταλλάξει, οικονομικά δεν είναι ριγμένος σε καμία περίπτωση (το τέταρτο υψηλότερο συμβόλαιο στην ομάδα πίσω από τους Ολιβέιρα, Λιβάγια, Βέρντε), η επαφή του με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, σε… πατρικό επίπεδο, η προοπτική της εισόδου στην «Αγιά Σοφιά» την μεθεπόμενη σεζόν (οπότε και θα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του), όλοι παράγοντες ικανοί να αφαιρέσουν τελείως οποιαδήποτε σκέψη περί εξωτερικού.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει ξεκαθαρίσει σε όποιον έχει συζητήσει σχετικά πως δεν ενδιαφέρεται για το εξωτερικό στην παρούσα φάση της καριέρας του, κάτι που γνωρίζουν και οι υπεύθυνοι της ομάδας, έχοντας πλέον προσανατολιστεί σε άλλους ποδοσφαιριστές του ρόστερ προκειμένου να πετύχουν την περίφημη πώληση που επιδιώκει η ΑΕΚ.

Ο αρχηγός πάντως, παραμένει, δεν κουνιέται και δεν έχει καμία διάθεση να κουνηθεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Τελειωμένος" Φερέιρα! Αυτόν φέρνει ο Σαββίδης - "Κλεισμένος" από Ολυμπιακό, "καψούρα" της ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags