Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Απόφαση-φωτιά από Αλαφούζο!
| 2020-04-04 12:34:00

Απόφαση-φωτιά από Αλαφούζο! Τι κάνει με κορυφαίο όνομα - Τεράστιο συμβόλαιο - Ρίχνει βόμβα;

του Νίκου Στεργίου
Απόφαση-φωτιά από Αλαφούζο! Τι κάνει με κορυφαίο όνομα - Τεράστιο συμβόλαιο - Ρίχνει βόμβα;

Παναθηναϊκός: Όταν ο sportdog πριν τρεις εβδομάδες περίπου κατέγραφε τα σαφή δείγματα και την ξεκάθαρη πρόθεση του Γιώργου Δώνη στο να ρίξει νερό στο κρασί του και να συμβιβαστεί με τα όσα ο ίδιος είχε θέσει ως «κόκκινη» γραμμή στο προ διμήνου ξέσπασμα του, δεν υπήρχε ανάλογη πληροφόρηση από κανέναν.

Στο διάστημα όμως που μεσολάβησε, ο «σκύλος» δικαιώθηκε πανηγυρικά. Ο Δώνης όχι μόνο έδωσε δείγματα, αλλά το έκανε ξεκάθαρο. Αφήνοντας κατά μέρους τις διαρροές (που λίγο έλειψε μέρος αυτών να τορπιλίσουν εκ νέου την προσπάθεια του να γυρίσει το κλίμα), το πήρε… πάνω του και με συνεχόμενες, διαδοχικές συνεντεύξεις ξεκαθάρισε το πλαίσιο.

Αρχικά υποβιβάζοντας το θέμα του μπάτζετ (κομβικό στο τότε ξέσπασμα του), εν συνεχεία οριοθετώντας τη συνεργασία μεταξύ των στελεχών της ομάδας ως το σημαντικότερο για την εύρυθμη λειτουργία ενός συλλόγου και τέλος, σε χτεσινή του αναφορά έγινε ακόμη πιο σαφής ξεκαθαρίζοντας πως δεν προτίθεται να πετάξει δύο χρόνια σκληρής δουλειάς.

Πιο σαφής δεν μπορεί να γίνει. Θέμα συνεπώς οικειοθελούς αποχώρησης του, πλέον, σαφέστατα δεν τίθεται. Ετσι κι αλλιώς, κάτι τέτοιο δεν υπήρχε πρακτικά ποτέ στο μυαλό του Δώνη, αφού με αυτόν τον τρόπο και την αποζημίωση θα έχανε, αλλά και βάσει συμφωνίας θα ήταν υποχρεωμένος να καλύψει ένα σημαντικό πέναλτι για τον πρόωρο τερματισμό του συμβόλαιο του.

Πλέον, το μπαλάκι περνάει στην πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου. Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ήταν κυριολεκτικά έξαλλος με τον Δώνη όταν αυτός προέβη στο… διάβημα του και είναι ενδεικτικό πως δεν θέλησε να τον συναντήσει πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, παρά τις επανειλημμένες σχετικές οχλήσεις συνεργατών του.

Εκτοτε βέβαια, λόγω της πανδημίας, ο «Αλαφού» δεν εμφανίζεται πουθενά, έχοντας μειώσει στο ελάχιστο τις επαγγελματικές και κοινωνικές του εμφανίσεις και παρουσίες, οπότε εκ των πραγμάτων, δεν θα μπορούσε να κάνει το περιθρύλητο ραντεβού… ξεκαθαρίσματος με τον Δώνη.

Σίγουρα, η μεταστροφή του «τρένου» είναι κάτι το θετικό για τον ιδιοκτήτη των «πράσινων», προφανώς δεν τίθεται θέμα απόλυσης του Δώνη, αφού η αποζημίωση κρίνεται απαγορευτική για το οικονομικό πλαίσιο του Παναθηναϊκού.

Πλαίσιο που όμως είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο εκ νέου λόγω πανδημίας γεγονός που βάζει σε σκέψεις αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του Αλαφούζου και πως αυτές θα επηρεάσουν τη μεταστροφή του Δώνη, ο οποίος σημειωτέον είναι ο πλέον ακριβοπληρωμένος (συμπεριλαμβανόμενων και των απολαβών των συνεργατών του) στο αγωνιστικό τμήμα των «πράσινων». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανατροπή με "Βάγια"! Απόφαση... φωτιά από ΠΑΟ - "Τρελάθηκε" ο μικρός - Πού τον κάνει... δώρο;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags