04/04/20 - 23:43

Μπάλα μέχρι τότε ή... τέλος! - Έδωσε ημερομηνία-τελεσίγραφο η UEFA

Sportdog Team
Μπάλα μέχρι τότε ή... τέλος! - Έδωσε ημερομηνία-τελεσίγραφο η UEFA
1.617views 0shares

UEFA - Superleague: Την ώρα που τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βρίσκονται στον... αέρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, πήρε θέση για το φλέγον ζήτημα.

Όπως τόνισε ο κ. Τσέφεριν, η βούληση της UEFA είναι να συνεργαστεί με τις Κυβερνήσεις της εκάστοτε χώρας ώστε να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στην Ευρώπη ως τις 3 Αυγούστου.

Κάτι που φυσικά επηρεάζει και τη Superleague, για τη συνέχεια της οποίας δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο γερμανικό δίκτυο ZDF:

"Προς το παρόν όλα τα πλάνα είναι θεωρητικά και με ποιον τρόπο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η σεζόν. Το σίγουρο είναι μέχρι 3 Αυγούστου όλα πρέπει να έχουν τελειώσει, όπως και το Champions και το Europa League. Η κατάσταση είναι σπάνια. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Αν σταματήσει η κρίση, θα αρχίσουμε νωρίτερα.

Η μόνη λανθασμένη απόφαση θα είναι να παίξουμε με έναν τρόπο που θα έβαζε σε κίνδυνο την υγεία των παικτών, των οπαδών, των διαιτητών. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Χρειαζόμαστε τον αθλητισμό. Ο κόσμος είναι με άγχος και πίεση. Το ποδόσφαιρο είναι μία σοβαρή βιομηχανία, που απευθύνεται στον κόσμο. Ωστόσο, οι σούπερ-σταρ αυτή τη στιγμή είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Έχουμε πολλά πλάνα για να επανεκκινήσουμε το Champions και το Europa League, τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή να μην παίξουμε ξανά. Υπάρχει μια ομάδα εργασίας ανάμεσα στην UEFA, τα πρωταθλήματα και τις ομάδες.

Αν οι κυβερνήσεις δεν μας αφήσουν να παίξουμε, δεν θα παίξουμε. Εξαρτάται από τις κυβερνήσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα κεκλεισμένων των θυρών και με τηλεόραση. Το ποδόσφαιρο είναι αυτό που θέλει ο κόσμος".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ