Facebook Pixel Γιώργος Σπανός - Ατρόμητος: Ο ισχυρός άνδρας του περιστεριώτικου συλλόγου μίλησε στο sportdog!
| 2020-04-05 10:05:00

Βόμβα Σπανού για διακοπή, απίστευτη ατάκα για UEFA - Τρομακτική πρόβλεψη μετά τον κορωνοϊό!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βόμβα Σπανού για διακοπή, απίστευτη ατάκα για UEFA - Τρομακτική πρόβλεψη μετά τον κορωνοϊό!

Γιώργος Σπανός - Ατρόμητος: Παρά τις αντίθετες γνώμες που ακούστηκαν στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης, η Super League αποφάσισε ομόφωνα οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού πρωταθλήματος να παρθούν μετά τις 24 Απριλίου. Βέβαια τα κουκιά είναι μετρημένα. Η UEFA ήταν ξεκάθαρη επιστολή που απέστειλε στις λίγες, σε συνεννόηση με την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), μέσω της οποίας προειδοποίησε, ότι η οριστική διακοπή ενός πρωταθλήματος μπορεί να στοιχίσει τα εισιτήρια στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου.

Για την κρισιμότητα της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε στο sportdog ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός.

«Έγινε μία τηλεδιάσκεψη και περιμένουμε τις εξελίξεις. Συστάθηκε μία επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με όλες τις προεκτάσεις του θέματος που έχει προκύψει λόγω κορωνοϊού», είναι το πρώτο σχόλιο του ισχυρού άνδρα της ομάδας του Περιστερίου..

"Υπαρκτή πιθανότητα διακοπής - Ούτε η UEFA δεν ξέρει..."

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας θα αποτελείται από εκπροσώπους των BIG 4, του Ατρομήτου και της ΑΕΛ, και θεσμικών φορέων του ποδοσφαίρου, που θα έχουν επαφές με την Πολιτεία και θα εξετάσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

«Θα διερευνηθεί μέσω της επιτροπής αν υπάρχει η δυνατότητα για επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η συγκεκριμένη ομάδα θα είναι σε συνεννόηση με την UEFA και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές λίγκες και θα εξετάσει όλα τα ενδεχομένα που υπάρχουν. Κακά τα ψέμματα, αν η πανδημία συνεχιστεί, τότε η διακοπή είναι υπαρκτή πιθανότητα. Το άλλο σενάριο προϋποθέτει συνεννόησε με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το πόσο πίσω μπορούμε να πάμε την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν», σημειώνει ο Γιώργος Σπανός και συμπληρώνει:

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο, όταν συντρέχουν λόγοι υγείας. Ασφαλή στοιχεία δεν έχει ούτε η UEFA».

Η επόμενη μέρα

Κληθείς να σχολιάσει τη ζημιά που θα έχει στην ομάδα του η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω κορωνοϊού το αφεντικό των Περιστεριωτών υποστήριξε, ότι ακόμα τα νερά είναι αχαρτογράφητα. «Σαφώς τα απόνερα τα οικονομικά θα είναι δύσκολα και η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική. Προς το παρόν όμως δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να συνεκτιμήσουμε πόση θα είναι η ζημιά. Όταν θα δούμε ποια θα είναι τα δεδομένα θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε το μέγεθος των επιπτώσεων και να πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις για το μέλλον. Σίγουρα όμως θα έχει οικονομικό αντίκτυπο το ζήτημα. Όταν επηρεάζεται το σύνολο της ελληνικής επικράτειας και όλα τα επαγγέλματα είναι σε αναστολή λειτουργίας, καταλαβαίνετε, ότι οι συνέπειες προμηνύονται άσχημες. Οι χορηγοί έχουν σταματήσει να πληρώνουν. Τα τηλεοπτικά είναι αβέβαιο αν θα πληρωθούν μέχρι τέλος της σεζόν. Δηλαδή δεν γνωρίζουμε ακόμα τί θα γίνει με αυτό το θέμα. Είναι λογικό να υπάρξουν λοιπόν αναταράξεις στο οικονομικό επίπεδο. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε πόση ακριβώς είναι η ζημία. Θα το δούμε στην πορεία».

Ερωτηθείς για τα σενάρια της επόμενης μέρας, μιας και ποδοσφαιρικοί αναλυτές ήδη έχουν μιλήσει για περικοπές συμβολαίων, τόνισε: «Η επόμενη μέρα είναι ομιχλώδης. Ζούμε την κάθε μέρα για να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη. Να ξαναγυρίσουν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους και μετά θα αξιολογήσουμε τι θα γίνει. Δεν είναι προτεραιότητα το ποδόσφαιρο. Είναι η υγεία του κόσμου. Θα τα συνεκτιμήσουμε τη ζημία. Αυτήν τη στιγμή είμαστε στο στάδιο της καταγραφής. Από εκεί και πέρα η ζημιά όλους θα τους επηρεάσει. Δεν γίνεται λοιπόν να μην επηρεαστούν και οι ποδοσφαιριστές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβες Κούγια: "Έχει δίκιο ο Μαρινάκης - Καλά, δεν βλέπουν οι ΠΑΟΚτσήδες; - Μακάρι ο Ιβάν να..."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags