Facebook Pixel ΑΕΚ - Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του μεταγραφικού στόχου της Ένωσης
| 2020-04-05 22:35:00

Τρελός εξτρέμ για την ΑΕΚ! "Θέλει... κλωτσιές - Μαζεύει τα... σκουπίδια - Αρπάζεται εύκολα"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τρελός εξτρέμ για την ΑΕΚ! "Θέλει... κλωτσιές - Μαζεύει τα... σκουπίδια - Αρπάζεται εύκολα"

Η περίπτωση του Μουαμέρ Τάνκοβιτς έχει επιστρέψει στη μεταγραφική επικαιρότητα της ΑΕΚ. Για τα δεδομένα της συγκεκριμένης υπόθεσης σας ενημέρωσε σε σχετικό ρεπορτάζ το Sportdog.

Στο top5 των εξτρέμ στη Σουηδία

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλη ποδοσφαιρική αξία, όπως επιβεβαιώνει, μιλώντας στο Sportdog, ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι. Ο 25χρονος Σουηδός με καταγωγή από τη Βοσνία έκλεισε την περσινή σεζόν με 14 γκολ σε 28 ματς, έχοντας φτιάξει άλλα 8 τέρματα σε συμπαίκτες του. Ήταν η αγωνιστική περίοδος που αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην καριέρα του.

«Είναι από τα καλύτερα εξτρέμ στη Σουηδία. Ανήκει στο τοπ5 των καλύτερων παικτών», σημειώνει ο παίκτης της Χέλσινμποργκ. Πώς είναι ο Τάνκοβιτς στο παιχνίδι του; «Είναι γρήγορος και πολύ ωραίος τεχνικά. Κάνει κινήσεις μέσα στο γήπεδο. Δουλεύει πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Γυρνά πίσω στην άμυνα, παίρνει μπάλα. Παίζει περισσότερο ως εξτρέμ. Είναι εκρητικός. Πρέπει να τα διαθέτεις αυτά τα στοιχεία για να παίζεις εξτρέμ. Ο Τάνκοβιτς είναι ένα παιδί που του αρέσει να κερδίζει. Αντέχει στις κλωτσιές και δεν έχει κανένα πρόβλημα».

Teamplayer παίζει για τους άλλους όχι για πάρτη του

Πρόκειται αναμφισβήτητα για έναν αξιόλογο παίκτη που μπορεί να καλύψει την αριστερή πτέρυγα, αλλά και να πάρει ρόλο στον άξονα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ακόμα και να λειτουργήσει ως δεύτερος φορ, όπως επιβεβαιώνει και ο άριστος γνώστης του σουηδικού ποδοσφαίρου, Μίλτος Ζωγράφος.

«Είναι παίκτης ομάδας! Δεν είναι δηλαδή ο σταρ που θα παίξουν οι άλλοι για αυτόν. Ίσα ίσα παίζει αυτός για τους άλλους. Εξ ου και οι 8 ασίστ που έβγαλε πέρσι, οι οποίες είναι σχεδόν οι μισές από τα γκολ που σημείωσε (14) και οι 5 που έκανε πρόπερσι (7 γκολ)», αναφέρει και περιγράφει το παιχνίδι του:

«Είναι κατά βάση παίκτης που παίζει πίσω από τον φορ και έχει έφεση στο να μαζεύει τα “σκουπίδια”, από αποκρούσεις και λανθασμένες ενέργειες των αντίπαλων επιθετικών. Είναι γρήγορος και σουτάρει πολύ».

Εκνευρίζεται εύκολα

Ο Τάνκοβιτς έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα που αφορά το βαλκάνιο ταπεραμέντο του. Το είχε διαπιστώσει και ο Αμπουμπακάρι, ο οποίος στη συνομιλία που είχε με το Sportdog ανέφερε, ότι είχε μαλώσει μαζί του σε μία διεκδίκηση της μπάλας σε ένα παιχνίδι μεταξύ των ομάδων τους.

«Εκνευρίζεται σχετικά εύκολα, χωρίς όμως να παίρνει εύκολα κάρτες. Φαίνεται απλά από το παιχνίδι και τις ενέργειες που κάνει. Τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχει αποβληθεί. Στο περσινό πρωτάθλημα ξεκίνησε βασικός σε όλα τα παιχνίδια, εκτός από δύο που δεν αγωνίστηκε καθόλου καθώς εξέτισε ποινή και ήταν τραυματισμένος», επιβεβαιώνει ο Μίλτος Ζωγράφος.

Η εκτίμηση του γνώστη του σουηδικού πρωταθλήματος είναι, ότι ο Τάνκοβιτς μπορεί να πιάσει στην Ελλάδα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις. «Θεωρώ, ότι θα βοηθήσει την ΑΕΚ. Αρκεί να μην περιμένουν από αυτόν να πάρει ρόλο βασικού εκτελεστή και τον φορτώσουν με άγχος. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Στη Χάμαρμπι για παράδειγμα είχε άλλους δύο ικανούς σκόρερ και έπαιζε ελεύθερα με αποτέλεσμα να αποδίδει».

Ο Τάνκοβιτς τη σεζόν 2019-2020 έχει αγωνιστεί σε 4 παιχνίδια Κυπέλλου στη Σουηδία, στα οποία έχει σκοράρει 3 γκολ! Το σουηδικό πρωτάθλημα ήταν να ξεκινήσει στις 4-5 Απριλίου, αλλά λόγω του κορωνοϊού η σέντρα θα γίνει λογικά τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου. Το συμβόλαιο του 25χρονου όμως λήγει στις 30/6, οπότε μέχρι τότε ο παίκτης δεν αποκλείεται να έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Ξύλο" Σα με Μπάρκα - Τρελή "τρικλοποδιά" από τον Έλληνα γκολκίπερ - "Κλέβει" τη μεταγραφάρα;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags