Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Όλες οι εξελίξεις στο ρεπορτάζ των Πράσινων μόνο στο sportdog!
| 2020-04-06 14:15:00

AΠΙΘΑΝΟ σενάριο στον ΠΑΟ! "Ψαλίδι" στον Γιώργο, αύξηση στον Χρήστο! ΤΡΕΛΟ τριπλό "χτύπημα"!

του Νίκου Στεργίου
AΠΙΘΑΝΟ σενάριο στον ΠΑΟ! "Ψαλίδι" στον Γιώργο, αύξηση στον Χρήστο! ΤΡΕΛΟ τριπλό "χτύπημα"!

Παναθηναϊκός: Η μεταστροφή του Γιώργου Δώνη, προφανής και εντυπωσιακή. Από εκεί που πριν δύο μήνες περίπου με το τηλεοπτικό του ξέσπασμα έθετε ουσιαστικά εαυτόν εκτός Παναθηναϊκού, πλέον όμως, έχοντας στο ενδιάμεσο αναιρέσει όλα όσα είχε θίξει τότε (μπάτζετ, ρόλοι, μεταγραφές, Ρόκα, Αλαφούζος), έχει καταστήσει σαφέστατο ότι δεν σκοπεύει να φύγει ή να θέσει θέμα (κατ’ οποιονδήποτε τρόπο) αποχώρησης του από την τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού». Δύσκολη άλλωστε η μετά πανδημίας ποδοσφαιρική πραγματικότητα, ακόμη πιο δύσκολο στις συνθήκες που αναμένεται και εκτιμάται πως θα επικρατήσουν, να βρει συμβόλαιο εφάμιλλο του τρέχοντος στους «πράσινους». 

Συμβόλαιο, που μαζί με τους συνεργάτες τους, κοστίζει πάνω από 1 εκατ. ευρώ στον σύλλογο για την επόμενη και τελευταία χρονιά της τριετούς συνεργασίας των δύο πλευρών. Κάπως έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί και να εξηγηθεί η ολική αναδίπλωση του «τρένου» το τελευταίο δίμηνο και παρότι δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση (ούτε καν σχετική διαρροή) από την πλευρά του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού σε αυτήν την εξέλιξη, εκτιμάται πως δύσκολα δεν θα απαντηθεί θετικά από τον Γιάννη Αλαφούζου. 

Από την άλλη βέβαια, δεν λείπουν και οι φήμες (και όχι  μόνο φήμες…) που θέλουν τον ιδιοκτήτη των «πράσινων» να σκέφτεται την περικοπή μισθών, κάτι άλλωστε που «φωτογράφισε» και στην πρόσφατη σύσκεψη της Super League. Σε μια τέτοια περίπτωση, σε περίοπτη θέση θα βρίσκονταν το ακριβότερο συμβόλαιο του Παναθηναϊκού, που δεν είναι άλλο από αυτό του Δώνη. Κάτι που αν επιβεβαιωθούν οι φήμες και οι συνειρμοί είναι ένα… αγκαθάκι που μένει να δούμε πως (και πάντα με την προϋπόθεση πως θα επιβεβαιωθεί) επηρεάσει την αλλαγή του κλίματος του τελευταίου διαστήματος. 

Ακόμη και εκεί πάντως, υπάρχει… αντίλογος και συνδέεται με την παραμονή του Χρήστου Δώνη στον Παναθηναϊκό! Ο ίδιος ο Δώνης τζούνιορ άλλωστε, σε πρόσφατη συνέντευξη του, επέμεινε στο ότι θέλει να παραμείνει στον σύλλογο και αυτό παρότι η πρόταση που του έγινε για επέκταση του συμβολαίου του δεν συνοδεύτηκε από ουσιαστική αύξηση (από 180.000 ευρώ που τώρα εισπράττει στις 200.000 ευρώ). 

Ετσι κι αλλιώς όμως, χαμηλόμισθος ο 26χρονος μέσος και με συμβόλαιο που δεν επιβαρύνει το μπάτζετ του Παναθηναϊκού. Μια μικρή λοιπόν αύξηση στην πρόταση που έχουν καταθέσει οι «πράσινοι» προφανώς και δεν θα… έριχνε έξω τον προϋπολογισμού του συλλόγου, θα έπειθε τον μικρό Δώνη να παραμείνει (αφού και αυτός πλέον με την πανδημία το σκέφτεται διπλά και τρίδιπλα να πάρει την απόφαση να μεταναστεύσει – πρόσφατα άλλωστε έγινε και πατέρας) και επίσης, το εν δυνάμει τρίτο καλό, θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα θεμιτό αντιστάθμισμα σε μια πρόταση μείωσης αποδοχών προς τον κόουτς Δώνη (πάντα με την προϋπόθεση πως θα επιβεβαιωθεί η σχετική σεναριολογία). 

Μ’ έναν σμπάρο κοινώς, τρία τρυγόνια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σενάριο-"ρουκέτα" για Παναθηναϊκό - Φεύγει 5αδάτος από το μπάσκετ; Τι θα κάνει ο Γιαννακόπουλος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags