Facebook Pixel Sportdog.gr | Η μεταγραφή που έγραψε ιστορία στον Πειραιά! Ήταν θύμα της τραγωδίας στο Μάτι
| 2020-04-06 19:28:00

Η μεταγραφή που έγραψε ιστορία στον Πειραιά! Ήταν θύμα της τραγωδίας στο Μάτι

Sportdog Team
Η μεταγραφή που έγραψε ιστορία στον Πειραιά! Ήταν θύμα της τραγωδίας στο Μάτι

Από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», σήμερα παρουσιάζεται ο πρώτος άνθρωπος που αγωνίστηκε με δύο διαφορετικές φανέλες στο πρωτάθλημα.

Φυσικά αυτό συνέβη τη δεύτερη σεζόν, το 1960-61

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ: Ο πρώτος που έπαιξε σε δύο ομάδες

Το δεύτερο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου 1960 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον αγώνα Ολυμπιακού – Ατρομήτου Πειραιά.

Στις τέσσερις και τέταρτο παρατάσσονται οι δύο ομάδες. Οι 11 του Ολυμπιακού, γνώριμοι από την προηγούμενη σεζόν, και από τους 11 του Ατρομήτου Πειραιά οι 10 κάνουν το ντεμπούτο τους στην Α’ Εθνική.

Μόνο ένας, ο κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Σκαραμαγκάς, έχει εμπειρία από την κατηγορία. Το 1959-60 έχει αγωνιστεί με την Α.Ε. Νίκαιας, που υποβιβάστηκε και έτσι το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή.

Ο 27χρονος Νικαιώτης γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, που θα εμφανιστεί στην Α’ Εθνική με δεύτερη διαφορετική φανέλα.

Στυλοβάτης της άμυνας του Ατρομήτου, όπως και της ΑΕ Νίκαιας, ο Σκαραμαγκάς παίζει στα 29 από τα 30 παιχνίδια της σεζόν, αλλά ο άπειρος Ατρόμητος υποβιβάστηκε.

Ο Σκαραμαγκάς ήταν ένα από τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, μαζί με τη γυναίκα του και παλιά αθλήτρια Βέτα Μουστάκη, στις 23 Ιουλίου 2018.

Το συλλεκτικό, αριθμημένο λεύκωμα διατίθεται μόνο από την Super League και για παραγγελίες ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο e-mail [email protected].

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags