Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ζήσης Βρύζας: Οι αλλαγές που έρχονται στον Δικέφαλο είναι πολύ σημαντικές
| 2020-04-07 11:37:00

Τρελό γιατί μένει ο Φερέιρα - Ποιες μεταγραφές; - "Καπέλωμα" Ιβάν - "Κρυφός" Βρύζας - Όλα στη φόρα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Τρελό γιατί μένει ο Φερέιρα - Ποιες μεταγραφές; - "Καπέλωμα" Ιβάν - "Κρυφός" Βρύζας - Όλα στη φόρα!

ΠΑΟΚ - Ζήσης Βρύζας: Μεταφράστηκε ως ψήφος εμπιστοσύνης στον Αμπέλ Φερέιρα η χτεσινή ενημέρωση από τον ΠΑΟΚ σχετικά με τις αποφάσεις που πήρε ο Ιβάν Σαββίδης για την επόμενη σεζόν. Πρώτιστα τις κοινοποίησε στον Πορτογάλο τεχνικό ύστερα από πολύωρη διαδικτυακή τους σύσκεψη και το «ζουμί» ήταν – τουλάχιστον όπως μεταφέρθηκε από την ενημέρωση του «δικέφαλου» - πως όχι μόνο δεν αμφισβητείται η θέση του στον πάγκο αλλά θα είναι και υπεύθυνος στις μεταγραφές.

Και κάπου εδώ τελειώνουν τα καλά νέα, ή τουλάχιστον αυτά που «σερβίρονται» ως τέτοια. Ο Φερέιρα παραμένει γιατί πολύ απλά ο ΠΑΟΚ οδεύει στην χρονιά με το μικρότερο μπάτζετ της ιστορίας του επί ημερών Σαββίδη. Και αποζημίωση ύψους 4 εκατ. ευρώ (όσο δηλαδή οι απολαβές του την επόμενη διετία που δεσμεύεται με συμβόλαιο) όχι μόνο θα ήταν καταστροφική για τα οικονομικά του συλλόγου, αλλά θα ναρκοθετούσε, θα υπονόμευε οριστικά την προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών.

Αυτή η λέξη, ο εξορθολογιμός δηλαδή μαζί με την αυτάρκεια είναι τα συνθήματα της νέας σεζόν στον ΠΑΟΚ. Συνδυαστικά και στο κομμάτι που τέθηκε επικεφαλής ο Πορτογάλος προπονητής σημαίνει – όπως άλλωστε είχαν φροντίσει οι επικοινωνιολόγοι του συλλόγου να «σπάσουν» τις προηγούμενες μέρες – μετρημένες μεταγραφές, ελεύθερων, νεαρών και εξελίξιμων ποδοσφαιριστών. Καμία αγορά, κανένα συμβόλαιο που έστω θα προσεγγίζει το μισό αυτών που (για παράδειγμα) δόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Την «καυτή» πατάτα συνεπώς δίνει στον Φερέιρα ο Σαββίδης. Περισσότερο φορτώνοντας του την ευθύνη και όχι περιβάλλοντας τον με εμπιστοσύνη. Τον βγάζει στον αφρό, τον φέρνει στη βιτρίνα, ενώ ακόμη και στον μήνα του μέλιτος, αμέσως μετά την πρόσληψη του δηλαδή, ο Πορτογάλος δεν έφερε ούτε έναν (1) δικό του ποδοσφαιριστή, δεν υιοθετήθηκε καμία δική του μεταγραφική εισήγηση.

Ακόμη και να μην είναι έτσι όμως, ο Σαββίδης φροντίζει να «καπλεώσει» πλήρως τον Πορτογάλο, βάζοντας γενικό κουμανταδόρο τον γιο του και αντιπρόεδρο του συλλόγου, Γιώργο, η δραστηριότητα του οποίου στο μεταγραφικό κομμάτι ήταν για χρόνια καταλυτική και για πολλούς τεχνικούς διευθυντές ανυπέρβλητο εμπόδιο στην ομαλότητα της δουλειάς τους.

Εκτός όμως του Γιώργου, δεδομένες είναι οι αρμοδιότητες και οι ρόλοι που έστω και παρασκηνιακά, έστω και επικουρικά έχει επωμιστεί ο Ζήσης Βρύζας. Μύριες οι αναφορές που θέλουν τον αλλοτινό τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ να λειτουργεί, έχοντας πάρει την έγκριση φυσικά της διοίκησης, με ανάλογο τρόπο, χωρίς όμως κανείς από τις δύο πλευρές (Βρύζας και σύλλογος) να θέλουν – προς στιγμήν τουλάχιστον – να επισημοποιήσουν αυτή τη συνεργασία.

Προσθέστε και τον τεχνικό διευθυντή, που σύμφωνα με την χτεσινή διαρροή του ΠΑΟΚ, θα αναλάβει τα καθήκοντα του και εύκολα προκύπτει ότι ο Φερέιρα όχι μόνο «χρεώθηκε» με ευθύνες που δεν θα έχει, σε ένα πλαίσιο που όλοι έψαχναν στον ΠΑΟΚ κάποιον να τον… φορτώσουν με αυτόν (και βρήκαν τον Πορτογάλο), αλλά ακόμη και ο αποκλειστικά ουσιαστικά επικοινωνιακός που του ανατίθεται, θα είναι – ακόμη και αυτός… - υπό επιτήρηση στην καλύτερη και απόλυτη κηδεμονία στη χειρότερη. Ας διαλέξει ο ίδιος ο Φερέιρα ό,τι του ταιριάζει περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φεύγει μεγάλο όνομα από τον ΠΑΟΚ - Ο πρώτος που την "πληρώνει" μέσα στις αλλαγές!

πλη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags