Facebook Pixel La Liga: Έτσι θα παίξουν ξανά μπάλα στην Ισπανία – Αγώνες κάθε 72 ώρες
Ποδόσφαιρο
| 2020-04-07 20:47:00

Έτσι θα παίξουν ξανά μπάλα στην Ισπανία – Αγώνες κάθε 72 ώρες

Sportdog Team
Έτσι θα παίξουν ξανά μπάλα στην Ισπανία – Αγώνες κάθε 72 ώρες

La Liga: Σε συμφωνία για το πλάνο που θα ακολουθηθεί, μόλις ο… κορωνοϊός επιτρέψει την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, ήρθαν γ ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η La Liga και η ένωση των παικτών.

Στη διάσκεψη των ανθρώπων του ποδοσφαίρου της Ισπανίας [ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF), εκπρόσωποι της La Liga και της ένωσης παικτών (AFE)] τέθηκαν επί τάπητος λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων που απομένουν στο πρωτάθλημα, εφόσον η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού επιτρέψει την επιστροφή στα γήπεδα.

Η ακραία περίπτωση, για πραγματοποίηση αγώνων με διαφορά 48 ωρών μεταξύ τους δεν πέρασε κι έτσι θα πρέπει να έχει μεσολαβήσει τουλάχιστον 72 ώρες από το προηγούμενο παιχνίδι μίας ομάδας.

"Δύο διακοπές σε κάθε ματς και χωρίς κόσμο..."

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι για όλες τις αναμετρήσεις από τον Μάιο και μετά και για όσο διαρκέσει η παράταση της σεζόν, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι παράγοντες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των παικτών, όπως ζέστη, υγρασία και ηλιακή ακτινοβολία, αποκλείοντας ουσιαστικά τη διεξαγωγή αγώνων τις μεσημβρινές ώρες (ή ακόμη και νωρίς το απόγευμα). Θα προβλέπονται επίσης δύο διακοπές σε κάθε αγώνα για να δροσιστούν οι παίκτες.

Συμφωνία δεν υπήρξε στο θέμα με τα συμβόλαια των παικτών. Η Ένωση δεν έκανε δεκτή την επιθυμία να αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές και μετά τις 30 Ιουνίου, ενώ τα συμβόλαιά τους θα έχουν λήξει.

Από τη μεριά της, η ένωση των παικτών ανέφερε ότι η αναμενόμενη απόφαση της FIFA για την παράτασή τους, δεν θα έχει καμία νομική ισχύ, αφού το ζήτημα αφορά εργασιακές σχέσεις μεταξύ εργοδοτών (ομάδων) και εργαζομένων (ποδοσφαιριστών).

Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν ότι τα ματς θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις διαρροές που εμφανίζονται στον ισπανικό Τύπο, το κλίμα στη συνάντηση δεν ήταν καθόλου καλό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags