Facebook Pixel ΑΕΚ - Μάρκο Λιβάγια: Τι συμβαίνει με τον Κροάτη επιθετικό;
| 2020-04-08 12:35:00

"Οβίδα" Λιβάγια! Έβγαλε ειδησάρα μέσα στην καραντίνα - Δεν το πιστεύουν στην ΑΕΚ - Απόφαση Τίγρη!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Οβίδα" Λιβάγια! Έβγαλε ειδησάρα μέσα στην καραντίνα - Δεν το πιστεύουν στην ΑΕΚ - Απόφαση Τίγρη!

ΑΕΚ - Μάρκο Λιβάγια: «Εχω προτάσεις από ομάδες των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων. Είμαι όμως ικανοποιημένος στην Ελλάδα. Σε αυτές τις ομάδες που μου έχουν καταθέσει προτάσεις θα παλεύω στη μέση της βαθμολογίας. Εδώ κάθε χρόνο παλεύω για τον Πρωτάθλημα και συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις».

Μάννα εξ ουρανού οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Μάρκο Λιβάγια σε μέσο της πατρίδας του. Και όχι μόνο γιατί σε μια «νεκρή» ειδησεογραφικά και αγωνιστικά περίοδο, ο Κροάτης πρόσφερε ειδήσεις, αλλά και γιατί σε πρώτη ανάγνωση κατέθεσε ξεκάθαρο στίγμα προθέσεων αναφορικά με την παραμονή του στην ΑΕΚ.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο όμως το timing. O Κροάτης διαβάζει και ενημερώνεται για την πρόθεση των υπευθύνων της Ενωσης να προχωρήσουν σε πωλήσεις το καλοκαίρι και το δικό του όνομα είναι από αυτά που ξεχωρίζουν στην σχετική λίστα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στην περασμένη μεταγραφική περίοδο, η μόνη πρόταση που ήρθε στα γραφεία της ΑΕΚ ήταν για τον Λιβάγια από την ΣΠΑΛ (σ.σ. η Γουλβς, δεν κατέθεσε πρόταση για τον Ολιβέιρα), ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Πρόταση που δεν έγινε δεκτή από τους «κιτρινόμαυρους», με την τότε φημολογία να θέλει τον Λιβάγια να επιθυμεί τη μεταγραφή, κάτι που όμως οι χτεσινές του δηλώσεις προφανώς και αναιρούν εμφατικά, αφού στην ΣΠΑΛ ο Κροάτης δεν θα έπαιζε καν για τη μέση της βαθμολογίας, αλλά για την… προπαρασκευή της επόμενης σεζόν στη serie b, αφού ο ιταλικός σύλλογος είναι προτελευταίος στο καμπιονάτο και ουσιαστικά καταδικασμένος σε υποβιβασμό.

Αυτό που πετυχαίνει πάντως ο Μάρκο Λιβάγια με τη συγκεκριμένη δημόσια τοποθέτηση του είναι να «εξαναγκάσει» την ΑΕΚ αφενός να μην τον πουλήσει – αφού ξεκαθαρίζει πως δεν έχει πρόθεση να φύγει για ομάδα που δεν θα είναι επιπέδου πρωταθλητισμού. Και τέτοιες προτάσεις δεν έχει, ούτε και θα έχει – και αφετέρου να τον ανανεώσει, αφού το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του ’21.

Και με τον Λιβάγια να έχει το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ΑΕΚ, εισπράττοντας κάτι περισσότερο από 700.000 ευρώ, προφανώς μια τέτοια συζήτηση δεν θα είναι και εύκολη για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι εννοείται πως θα χρειαστεί να προσφέρουν ακόμη περισσότερα στον Λιβάγια προκειμένου να τον «δέσουν». Κάτι που διαχρονικά δεν είναι και το πλέον εύκολο ως απόφαση και ενέργεια στον «δικέφαλο», πόσο μάλλον με τις συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν οικονομικά μετά το πέρας της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παιδομάζωμα! Αυτούς θέλει από Ελλάδα η ΑΕΚ - 5 παιχταράδες για 11άδα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags