Facebook Pixel Σάλος με το σκάνδαλο δωροδοκίας για τα Μουντιάλ Ρωσίας και Κατάρ
| 2020-04-08 13:19:00

Σάλος με το σκάνδαλο δωροδοκίας για τα Μουντιάλ Ρωσίας και Κατάρ - Τι απαντούν οι δύο χώρες

Sportdog Team
Σάλος με το σκάνδαλο δωροδοκίας για τα Μουντιάλ Ρωσίας και Κατάρ - Τι απαντούν οι δύο χώρες

Τεράστιος σάλος προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες από την είδηση ότι η Αμερικανική Δικαιοσύνη εξετάζει την υπόθεση δωροδοκίας αναφορικά με την διαδικασία ανάθεσης του Μουντιάλ της Ρωσίας του 2018, αλλά και αυτό του Κατάρ το 2022.

Η FIFA συμφώνησε να βοηθήσει στην έρευνα, καθώς προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής πρώην μελών της, ωστόσο η Ρωσία διέψευσε τις κατηγορίες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε προφορικά στον ρωσικό Τύπο: «Η Ρωσία έχει λάβει το νόμιμο δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν συνδέεται με δωροδοκίες και είμαστε κατηγορηματικοί σε αυτό. Η Ρωσία φιλοξένησε το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιστορία. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό».

Όσο για το Κατάραπό την οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ 2022 διέρρευσε πως οι αξιωματούχοι του κρατιδίου, αρνούνται κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς που εμπεριέχονται στα σχετικά έγγραφα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξαν ποτέ αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι ανέλαβαν με αμφίβολο και ύποπτο τρόπο την οργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή παραβίασαν τους αυστηρούς κανόνες της FIFA.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags