Facebook Pixel Tranfermarkt: Έρευνα αποκαλύπτει απώλεια 9,22 δις Ευρώ
| 2020-04-08 17:12:00

Αποκαλυπτική έρευνα του Tranfermarkt: Πάνω από 9 δις οι απώλειες - Κλαίνε οι ποδοσφαιριστές

Κον-troll και σουτ
Αποκαλυπτική έρευνα του Tranfermarkt: Πάνω από 9 δις οι απώλειες - Κλαίνε οι ποδοσφαιριστές

Transfermarkt: Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού θα είναι τεράστιες.

Σύμφωνα με εκτίμηση του Transfermarkt, εξαιτίας της κατάστασης η παγκόσμια αξία της αγοράς θα ψαλιδιστεί κατά 20%. Η αξία των παικτών που έχουν γεννηθεί από το 1998 και μετά θα μειωθεί κατά 10%. Αυτό σημαίνει, ότι οι απώλειες θα είναι 9,22 δις Ευρώ.

Και πάμε σε πιο ειδικές αναφορές, για να κατανοήσουμε τα δεδομένα, τα οποία επηρεάζουν πολύ τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα δούνε ένα τρελό Limit Down των μετοχών τους.

Η αγοραστική των πιο σημαντικών παικτών της Πρέμιερ Λιγκ, όπως ο Ραχίμ Στέρλινγκ, θα πέσει από 160 εκατ.Ευρώ στα 128, ενώ ο 21χρονος Αλεξάντερ-Άρνολντ θα δει την αξία του να ψαλιδίζεται από τα 110 εκατ.Ευρώ στα 99 εκατ.Ευρώ.

Τα νούμερα επηρεάζουν και τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο τοπ10 των πιο πολύτιμων παικτών στον κόσμο.

Ο Αντουάν Γκριζμάν της Μπαρτσελόνα θα πέσει από τα 120 Εκατ.Ευρώ στα 96. Ο σταρ της Ντόρτμουντ και της Εθνικής Αγγλίας, Τζέιντον Σάντσο θα πέσει στα 117 εκατ.Ευρω΄από 130, ενώ ο Λιονέλ Μέσι θα δει μείωση της αξίας του στην αγορά από 140 εκατ.Ευρώ στα 112 Εκατ.Ευρώ.

Εξηγώντας το ψαλίδι που θα πέσει στην αξία των ποδοσφαιριστών στη μεταγραφική αγορά ο ιδρυτής του Tranfermarkt, Mατίας Ζάιντελ τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι οι τιμές των μεταγραφών θα συνεχίσουν να αυξάνονται όπως τα προηγούμενα χρόνια. Είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεση αντίδραση στην κατάσταση κατά την άποψή μας».

Στην έρευνα που πραγματοποίησε το Tranfermarkt, πάνω από το 70% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι αναμένουν μείωση της αγοραστικής αξίας, με τους μισούς εξ αυτών να θεωρούν ότι αυτή κυμαίνεται στο 20-30%.

Όπως επισημαίνει το Transfermarkt για τα νούμερα της έρευνάς του, οι αξίες στρογυλλοποιήθηκαν προς τα πάνω ή προς τα κάτω, για να αποφευχθούν οι περίεργοι αριθμοί. Συνεπώς η υποβάθμιση δεν είναι λεπτομερής και υπογραμμίζεται, ότι η προσαρμογή της νέας εποχής θα αποδοθεί εν καιρώ με περισσότερα στοιχεία για κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags