Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Τόσα βάζει ο Αλαφούζος - "Άκυρο" σε Δώνη
| 2020-04-08 18:40:00

Τόσα βάζει ο Αλαφούζος - "Άκυρο" σε Δώνη, τέλος Γιόχανσον-Ινσούα - Ποιους παίρνει - Η "μαύρη λίστα"

του Νίκου Στεργίου
Τόσα βάζει ο Αλαφούζος - "Άκυρο" σε Δώνη, τέλος Γιόχανσον-Ινσούα - Ποιους παίρνει - Η "μαύρη λίστα"

Παναθηναϊκός: Ξεκαθαρίζει, έστω και στα χαρτιά, το πλαίσιο του επερχόμενου καλοκαιρού στον Παναθηναϊκό. Μόνο δεδομένο; Οτι η προβλεπόμενη τον Ιανουάριο αύξηση στο μπάτζετ, δεν υφίσταται. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, το μπάτζετ θα είναι ανάλογο της φετινής χρονιάς, χωρίς – και ανεξαρτήτως τι διαρρέεται από την ΠΑΕ – να έχει αποκλειστεί η πιθανότητα διαπραγμάτευσης μείωσης αποδοχών στα μέλη του αγωνιστικού τμήματος.

Προτεραιότητα προφανώς και παραμένει η αποσαφήνιση της παραμονής του Γιώργου Δώνη. Η μεταστροφή του Ελληνα τεχνικού εντυπωσιακή και ενδεικτική τω προθέσεων του, δεν έχει απαντηθεί ακόμη από την πλευρά της διοίκησης, ωστόσο με το δομημένο πλαίσιο της γενικότερης κατάστασης, αλλά και του deal των δύο πλευρών, δύσκολα θα αλλάξει (πάλι) το κλίμα.

Όταν λοιπόν κλείσει και το συγκεκριμένο ζήτημα, τότε θα τεθούν επί τάπητος τα μεταγραφικά. Με τον Τσάβι Ρόκα αδιαμφισβήτητο Νο1, ανεξαρτήτως των κατά καιρούς θέσεων του Δώνη περί συνεργασίας και συμμετοχής. Πέρυσι, το «τρένο» μπορεί να είχε σε ορισμένες περιπτώσεις τον τελικό λόγο, φέτος, δεν θα τον έχει.

Από εκεί και πέρα όμως, το πλάνο ποιο θα είναι, πάντα σε θεωρητικό επίπεδο. Ενας βασικός δεξιός μπακ, ένας βασικός αριστερός μπακ, χωρίς να αποκλείεται να αποκτηθεί εκεί παίκτης που θα συμπληρώνει το rotation. Γιόχανσον και Ινσούα αντίστοιχα, αποχωρούν γαρ.

Επαναπροσέγγιση και πιθανώς κατά τι βελτιωμένη πρόταση στον Χρήστο Δώνη, προώθηση και ενεργός ρόλος στον νεαρό Αλεξάνδροπουλο προκειμένου να καλυφθεί η αποχώρηση Ανουάρ, προσθήκη ενός βασικού εξτρέμ, ο οποίος και θα καλύψει τη… μετάθεση του Μπουζούκη στη φυσική του θέση (ελέω της μη εξάσκησης της option του Ζαχίντ), ένας επιθετικός ρεζέρβα του Καρλίτος (σε περίπτωση αποχώρησης του Μακέντα) και φυσικά σε ρόλο μπαλαντέρ, είτε για τα άκρα είτε για την επίθεση, ο Εμμανουηλίδης, ο οποίος και θα επιστρέψει από τον δανεισμό του στον Πανιώνιο.

Και αυτά είναι όλα! Θα γίνουν προσπάθειες να λυθούν συμβόλαια παικτών που δεν υπολογίζονται (Κολοβός, Κολοβέτσιος, Νούνες, Μπεκ, Μολό), ωστόσο αυτή η προσπάθεια θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον θα υπάρξει… συναινετικό κλίμα, αφού αποκλείεται ο Παναθηναϊκός με τα δεδομένα οικονομικά να καταβάλλει και αποζημιώσεις (το είδαμε άλλωστε πόσο δύσκολο ήταν το σχετικό εγχείρημα και πέρυσι).

Οσο για το επίπεδο των απολαβών των παικτών που θα έρθουν; Προφανώς μετρημένα και χαμηλότερα – για παράδειγμα – από αυτούς που θα αποχωρήσουν στις αντίστοιχες θέσεις. Πρόθεση δηλαδή θα είναι να βρεθεί αριστερός μπακ, ο οποίος θα εισπράττει «ταβάνι» τις 280.000 που εισπράττει ο Ινσούα. Αναλογικά, τα παραδείγματα για κάθε θέση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Xαμός στο Instagram! Ο Γιαννακόπουλος "ανακοίνωσε" προπονητή για τον ΠΑΟ - Είναι Έλληνας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags