Facebook Pixel Sportdog.gr | 36 ποδοσφαιριστές έπαιξαν σε ένα ματς – Μόνο στην Ελλάδα αυτά (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-04-08 18:52:00

36 ποδοσφαιριστές έπαιξαν σε ένα ματς – Μόνο στην Ελλάδα αυτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
36 ποδοσφαιριστές έπαιξαν σε ένα ματς – Μόνο στην Ελλάδα αυτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Πανιώνιος - Αθηναϊκός: Από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», παρουσιάζεται σήμερα ο πρώτος αγώνας στην ιστορία, που έγινε σε δόσεις, αλλά και τον αγώνα που έπαιξαν για τις δύο ομάδες 36 ποδοσφαιριστές!

Την 1η Απριλίου 1996 ο Πανιώνιος που κινδυνεύει με υποβιβασμό υποδέχεται τον Αθηναϊκό. Στο 69ο λεπτό τα φώτα στη Νέα Σμύρνη πέφτουν, ενώ ο Αθηναϊκός προηγείται με 2-1.

Ήδη με ανάλογο γεγονός πριν από τρία χρόνια για το παιχνίδι ΑΕΚ – Ολυμπιακού, οι κανονισμοί είχαν αλλάξει. Αν ένα παιχνίδι σταματούσε λόγω καιρικών φαινομένων ξεκινούσε από την αρχή. Αν όμως η διακοπή οφειλόταν σε τεχνικό πρόβλημα, όπου θα μπορούσε να προκληθεί από ανθρώπινο παράγοντα, ο αγώνας θα έπρεπε να συνεχιστεί από το σημείο της διακοπής.

Ο Πανιώνιος απέφυγε τον μηδενισμό, καθώς δεν αποδείχτηκε ευθύνη, ωστόσο ο αγώνας συνεχίστηκε από το 69ο λεπτό. Πάντως πέρασε καιρός, μέχρι την τελική απόφαση και ο αγώνας συνεχίστηκε στις 8 Μαϊου.

Ο κανονισμός έλεγε με τον ίδιο διαιτητή και τις ίδιες ενδεκάδες, πλην αποδεδειγμένων τραυματισμών ή τιμωριών. Βέβαια μέχρι να συνεχιστεί ο αγώνας, ο Πανιώνιος είχε αλλάξει και προπονητή.

Είχε φύγει ο Γιάννης Γούναρης και στον πάγκο ήταν υπηρεσιακός ο Στάθης Χάιτας. Από τη στιγμή που ημερομηνία του αγώνα είναι η 8η Μαίου, προπονητής σε αυτό το παιχνίδι φέρεται ο Χάιτας.

Ήταν η πρώτη φορά που αγώνας πρωταθλήματος έγινε σε δόσεις.

Στα 21 λεπτά δεν άλλαξε τίποτε, παρά την πίεση του Πανιωνίου, που στο τέλος της σεζόν υποβιβάστηκε. Ο Αθηναϊκός παρέταξε τη ίδια ακριβώς ενδεκάδα, ενώ ο Πανιώνιος είχε τέσσερις αλλαγές, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσει συνολικά στον αγώνα 17 παίκτες!

Το ρεκόρ έσπασε σε ανάλογη περίπτωση, σε αγώνα ΟΦΗ – Ιωνικού το 2003, όταν ο ΟΦΗ χρησιμοποίησε 19 παίκτες και ο Ιωνικός 17!

Μετά τον αγώνα του 1996 ο κανονισμός προσαρμόστηκε στα διεθνή δεδομένα και πλέον σήμερα ισχύει η συνέχιση του αγώνα από τη διακοπή του, για οποιοδήποτε λόγο χωρίς βέβαια ευθύνη ομάδας, ακόμα και αν οφείλεται σε καιρικές συνθήκες.

Το συλλεκτικό, αριθμημένο λεύκωμα διατίθεται μόνο από την Super League και για παραγγελίες ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο e-mail [email protected].

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags