Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο τερματοφύλακας που έπιασε 14 πέναλτι στην Α' Εθνική! Του φώναζαν δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ...
| 2020-04-09 09:04:00

Ο τερματοφύλακας που έπιασε 14 πέναλτι στην Α' Εθνική! Του φώναζαν δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ...

Sportdog Team
Ο τερματοφύλακας που έπιασε 14 πέναλτι στην Α' Εθνική! Του φώναζαν δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ...

Από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», παρουσιάζεται σήμερα ο τερματοφύλακας που έχει αποκρούσει τα περισσότερα πέναλτι, τον Φώτη Στρακόσα και αυτούς που ακολουθούν.

Στρακόσα, ο σπεσιαλίστας στα πέναλτι

Στις 3 Απριλίου 2005 ο Φώτης Στρακόσα παίζει για πρώτη φορά στη σεζόν στο πρωτάθλημα, αφού μέχρι τότε βασικός τερματοφύλακας του Πανιωνίου είναι ο Γιάροσλαβ Ντρόμπνι. Άλλωστε ο Αλβανός διεθνής έχοντας κλείσει πλέον τα 40 χρόνια του, είχε γυρίσει στη Νέα Σμύρνη για να κλείσει την καριέρα του.

Το παιχνίδι είναι στην Κέρκυρα και σε μια φάση ο Μανιάτης ανατρέπει τον Σύρο. Ο Ξενοφών Γήτας εκτελεί το πέναλτι, αλλά ο Φώτης το αποκρούει.

Με αυτό φτάνει τις 14 αποκρούσεις πέναλτι στην καριέρα του στην Α’ Εθνική, επίδοση μοναδική στην ιστορία της κατηγορίας.

Με αυτό το πέναλτι ξεπέρασε το ρεκόρ του Γιώργου Δαύκου, που κρατούσε από το 1995, με 13 αποκρούσεις πέναλτι!

Οι κορυφαίοι σε αποκρούσεις πέναλτι:

 

1. Φώτης Στρακόσα 14

2. Γιώργος Δαύκος 13

3. Κώστας Χαλκιάς 11

4. Νίκος Σαργκάνης 11

5. Γιώργος Αμπαδιωτάκης 10


Το συλλεκτικό, αριθμημένο λεύκωμα διατίθεται μόνο από την Super League και για παραγγελίες ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο e-mail [email protected].

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Στρακόσια είναι Έλληνας Βορειοηπειρώτης από το Τεπελένι του νομού Αργυροκάστρου. Παρ' όλα αυτά δέχτηκε ρατσισμό στην Ελλάδα και υπήρξαν φορές που από την εξέδρα άκουσε να του φωνάζουν “δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags