Facebook Pixel Sportdog.gr | Αδιανόητο! Πόσα παίρνει ο ΠΑΟ από τον Βλαχοδήμο - Το deal με Μπενφίκα - Τραβούν τα μαλλιά τους!
| 2020-04-10 13:55:00

Αδιανόητο! Πόσα παίρνει ο ΠΑΟ από τον Βλαχοδήμο - Το deal με Μπενφίκα - Τραβούν τα μαλλιά τους!

του Νίκου Στεργίου
Αδιανόητο! Πόσα παίρνει ο ΠΑΟ από τον Βλαχοδήμο - Το deal με Μπενφίκα - Τραβούν τα μαλλιά τους!

Παναθηναϊκός: Στην εποχή της πανδημίας και των συνεπειών της, άπαντες (και) στο ποδόσφαιρο, αναζητούν τρόπους για να περιορίσουν τις ζημιές τους και να βρουν έσοδα. Αυτά, προφανώς και προκύπτουν από πωλήσεις, γι’ αυτό και οι ελληνικές ομάδες ρεπορταζιακά τουλάχιστον έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια διαφήμισης της… πραμάτειας τους και ξεκαθαρίσματος της σαφής πλέον πρόθεσης τους να πουλήσουν.

Φυσικά υπάρχει και το περίφημο κυνήγι μαγισσών, με αναπαραγωγή υποθετικών και αστήρικτων σεναρίων. Η σταθερή παρουσία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου σε μεταγραφικά σενάρια για πώληση του από την Μπενφίκα έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ ήταν ο λόγος που ανακύκλωσε μια ιστορία που είχε αναπαραχθεί όταν έκλεισε η μεταγραφή του διεθνή τερματοφύλακα στους Λουζιτανούς και έκτοτε είχε «χαθεί», απολύτως εύλογα γιατί δεν ήταν ακριβής.

Αφορούσε την ύπαρξη ποσοστού μεταπώλησης που είχε κρατήσει ο Παναθηναϊκός και το οποίο, σύμφωνα με το συγκεκριμένο σενάριο, εξαγοράστηκε και αυτό από την Μπενφίκα έναντι 300.000 ευρώ. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Η μόνη περίπτωση στην οποία οι «πράσινοι» είχαν δεχτεί στην πρόταση των «αετών» και ποσοστό μεταπώλησης ήταν στην πρώτη που κατατέθηκε, στα τέλη Αυγούστου του 2017.

Τότε η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε, η Μπενφίκα επανήλθε τον επόμενο Οκτώβριο, προσφέροντας στον Παναθηναϊκό περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να προσφέρει τίποτα απολύτως ως προς την χρήση μελλοντικών δικαιωμάτων πάνω στον Ody. Η ανάγκη τότε των «πράσινων» για ρευστό, τους «υποχρέωσε» να δεχτούν την εν λόγω πρόταση (η οποία και συνεπάγονταν την άμεση και σε μια δόση πληρωμή του αντιτίμου) χωρίς φυσικά ποτέ να θέσουν θέμα ποσοστών και προφανώς ποτέ η Μπενφίκα να προχωρήσει λίγους μήνες αργότερα στην εξαγορά του εν λόγω ποσοστού.

Στον Παναθηναϊκό τότε ήθελαν, επειγόντως, ρευστό. Η Μπενφίκα το γνώριζε, το πρόσφερε, χωρίς να δώσει τίποτα περισσότερο. Αυτό για την αποκατάσταση της «ιστορικής» αλήθειας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπάρχει "θέμα" στον Παναθηναϊκό - Για αυτό δεν προχωράνε οι μεταγραφές - Παρασκήνιο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags