Facebook Pixel Χρήστος Σωτηρακόπουλος: Άρθρο που θα συζητηθεί λόγω κορωνοϊού
| 2020-04-12 12:36:00

Άρθρο Σωτηρακόπουλου που θα συζητηθεί: Οι δύσκολες εποχές απαιτούν και δύσκολες αποφάσεις

Sportdog Team
Άρθρο Σωτηρακόπουλου που θα συζητηθεί: Οι δύσκολες εποχές απαιτούν και δύσκολες αποφάσεις

Μόνο όταν η δράση επιστρέψει και η μπάλα τσουλήσει ξανά στο χορτάρι θα καταφέρουμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα κυλήσουν τα πράγματα για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, αν και είναι μια ευκαιρία σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις να δοκιμαστεί κάτι που ούτως ή άλλως θα γινόταν ενόψει του Μουντιάλ του 2022... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Είναι λογικό να γίνεται τις τελευταίες ημέρς πολύ μεγάλη κουβέντα για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος, το πότε θα γίνει, το πότε θα διεξαχθούν οι τελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, πότε θα ξεκινήσει η νέα σεζόν και όλα αυτά κάνουν μια χρονιά να χρειάζεται μεγάλη προσαρμογή σε αρκετά κομμάτια.

Όλο αυτό που ζούμε, όχι μονάχα φυσικά το θέμα του ποδοσφαίρου αλλά και της ίδιας της ζωής και της πανδημίας, είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει και δεν είναι μονάχα ότι έχουν σταματήσει τα πρωταθλήματα, αλλά και τα πάντα που αφορούν την φυσιολογική ζωή και τις συνθήκες διαβίωσης.

Η αλήθεια είναι ότι προετοιμαζόμαστε για ένα σενάριο που θα έχει πολλή μπάλα μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ωστόσο, είναι κάτι που δύσκολα μπορεί ν' αποτυπώσει κανείς σε σχέδιο σε ένα χαρτί και μόνο όταν ξεκινήσουν πάλι τα παιχνίδια θα το δούμε πως θα εξελιχθεί μέσα στο φετινό καλοκαίρι.

Ερωτήματα υπάρχουν και για το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβεί ανάμεσα στο φινάλε της φετινής και την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, αν θα συμπέσουν και πόσο χρόνο θα έχουν οι ποδοσφαιριστές στη διάθεσή τους.

Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό προσφέρει μια ευκαιρία για ν' αντικρίσουν όλοι στην πράξη αυτό που θα σχεδιαζόταν υπό άλλες συνθήκες με την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, από τη στιγμή που θα έπρεπε να υπάρξει διακοπή τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη για τη διεξαγωγή του χειμερινού Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Το σημαντικότερο απ' όλα τα ζητήματα είναι πως πρέπει σε όλα να υπάρξει λογική και να μπαίνει αυτή από πάνω σε κάθε τομέα. Πολλές ομάδες, θα μπορούν να στείλουν τους ποδοσφαιριστές τους διακοπές όταν τελειώσουν τα ματς στο διάστημα που θα προγραμματιστούν οι τελικοί των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, αφού ήδη κάποιες έχουν αποκλειστεί και δεν θα έχουν εξτρά υποχρεώσεις, ενώ, όσο θα προχωράει το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ, τόσο θα φτάνουν τα τουρνουά στο σημείο των τελικών όπου θα υπάρχουν συγκεκριμένοι φιναλίστ. Άρα αυτό θα δώσει ελεύθερο χρόνο, όσος κι αν είναι αυτός, στις υπόλοιπες ομάδες.

Πάντως, το θέμα των ποδοσφαιριστών και κατά πόσο εκείνοι θα μπορούν να παίζουν συνεχόμενα, από τη στιγμή που κι εκείνοι άνθρωποι είναι και θα χρειάζονται χρόνο και διαχείριση, αυτή τη στιγμή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην ανάγκη να λετουργήσουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς πολλά άλλα κομμάτις της καθημερινότητας των ανθρώπων...

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία λογική στο σενάριο της διακοπής και του... μοιράσματος των τίτλων δεξιά κι αριστερά και στις αποφάσεις υποβιβασμού και ανόδου για τις ομάδες, εκτός κι αν είναι πλέον είναι τόσο ξεκάθαρα...

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags