Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το ρεπορτάζ που θα διαβάσεις μόνο στο sportdog!
| 2020-04-15 12:30:00

"Εποχή" Στραματσόνι στον ΠΑΟ! Γι’ αυτούς έφυγε ο Νταμπίζας - Πρωτοσέλιδο που "εκθέτει" τον Δώνη!

του Νίκου Στεργίου
"Εποχή" Στραματσόνι στον ΠΑΟ! Γι’ αυτούς έφυγε ο Νταμπίζας - Πρωτοσέλιδο που "εκθέτει" τον Δώνη!

Παναθηναϊκός: Αφιερωμένο στο ελληνικό στοιχείο του Παναθηναϊκού που ανδρώθηκε την τελευταία διετία με τον Γιώργο Δώνη στα ηνία το σημερινό (μισό) πρωτοσέλιδο της «Πράσινης». Αφού πρώτα επισημανθεί πως το «ελληνικό στοιχείο» είναι δύο ατάκες που ακούγονται στο «τριφύλλι» από τον… Στραματσιόνι και έπειτα, αφού τονίσουμε πως ένας από τους λόγους της αποπομπής Νταμπίζα το περασμένο φθινόπωρο και της παρ’ ολίγον, τότε, και του ίδιου του Δώνη ήταν πως αμφότεροι είχαν… ξεχάσει το πρότζεκτ της ελληνοποίησης, τόσο στις καλοκαιρινές μεταγραφικές τους επιλογές όσο και στην έκτοτε διαχείριση του ρόστερ, προκύπτουν ορισμένα ερωτηματικά.

Αποστολάκης, Πούγγουρας, Μαυρομάτης, Χατζηθεοδωρίδης, Βαγιανννίδης, Αλεξανδρόπουλος, Μπουζούκης, Ζαγαρίτης, Εμμανουηλίδης, Περέα, Χατζηγιοβάννης. Αυτοί είναι οι 9+1 πιτσιρικάδες (ο Περέα προφανώς μπαίνει καταχρηστικά στην εν λόγω λίστα) που σύμφωνα με το δημοσίευμα έχουν ανέβει επίπεδο προερχόμενοι από τις ακαδημίες.

Να δούμε μια μία περίπτωση ξεχωριστά. Ο Αποστολάκης έκανε τις πρώτες εμφανίσεις του πέρυσι, φέτος έπαιξε πολύ λιγότερο και έχει πλέον υπογράψει στον ΑΠΟΕΛ. Ο Μαυρομάτης ήταν βασικός πέρυσι, φέτος όμως… εξαφανίστηκε και τον Ιανουάριο παραχωρήθηκε δανεικός στη Σεντέρισκε. Ο Χατζηθεοδωρίδης είχε σχεδόν τις μισές από πέρυσι συμμετοχές.

Ο Αλεξανδρόπουλος μπορεί να έχασε χρόνο με τον τραυματισμό που υπέστη, αλλά και νωρίτερα, δεν συμπλήρωσε 100 λεπτά αγωνιστικής δράσης παρά τα δημόσια αποθεωτικά σχόλια του ίδιου του Δώνη. Ο Βαγιαννίδης πήρε χρόνο απόρροια της τάσης που δημιούργησε το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του, για τον Ζαγαρίτη έχουμε μείνει μόνο στα καλά λόγια που ακούγονται γι’ αυτόν, ο Εμμανουηλίδης στάλθηκε δανεικός στον Παναιώνιο, ενώ για τον Περέα δεν είναι κρυφό πως ο Δώνης τον θεωρεί άγουρο και αδούλευτο. Το γεγονός ότι προσπέρασε στην ιεραρχία τους Καμπετσή, Βέργο (δύο ακόμη δηλαδή εξαφανισμένους μικρούς) του πιστώνεται, αλλά ως εκεί.

Μπουζούκης και Χατζηγιοβάννης που περιλαμβάνονται στη δεκάδα ήταν «έτοιμοι» παίκτες όταν ανέλαβε ο Δώνης, ο οποίος όμως σαφώς τους έδωσε περισσότερο χρόνο και ρόλο, έστω και αν ο «Μπούζου» φέτος υποβιβάστηκε σαφώς. Μόνος που δεδομένα έχει πάρει περισσότερο χρόνο, αναβαθμίζοντας τον ρόλο και την υπόσταση του στο «πράσινο» ρόστερ ο Αχιλλέας Πούγγουρας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβα" 17 εκατ. ευρώ από τον Ρικ Πιτίνο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags