Facebook Pixel Ατρόμητος Έλληνας άσος που διαπρέπει στη Bundesliga: «Δεν φοβάμαι τον κορωνοϊό»
| 2020-04-18 14:20:00

Ατρόμητος Έλληνας άσος που διαπρέπει στη Bundesliga: «Δεν φοβάμαι τον κορωνοϊό»

Sportdog Team
Ατρόμητος Έλληνας άσος που διαπρέπει στη Bundesliga: «Δεν φοβάμαι τον κορωνοϊό»

Πριν από έναν χρόνο, το όνομα του Σεμπάστιαν Βασιλειάδη ήταν ίσως γνωστό σε κάποιους λίγους, πολύ μυημένους στα του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Ποιος είναι ο Σεμπάστιαν

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Άουενβαλντ της Γερμανίας, από ελληνική οικογένεια της ομογένειας, ο κοκκινομάλλης μέσος της Πάντερμπορν θεωρείται πλέον από τα «πουλέν» του τεχνικού της εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν Σιπ.

Ο Βασιλειάδης είχε κληθεί από τον Ολλανδό προπονητή στα δύο τελευταία επίσημα ματς της «γαλανόλευκης» για τα προκριματικά του EURO με Αρμενία και Φινλανδία και, παρότι δεν αγωνίστηκε, ο Φαν Σιπ έχει σε μεγάλη εκτίμηση το ταλέντο του.

Ο Ολλανδός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας νιώθει ευγνώμων που είναι εδώ – Βίντεο

Το πλέον πιθανό είναι ότι, αν δεν αναβάλλονταν λόγω της πανδημίας τα δύο φιλικά στις ΗΠΑ με Κόστα Ρίκα (26/3) και Μεξικό (29/3), ο 22χρονος (γεννηθείς στις 04/10/97) μέσος θα ήταν στις κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή και πιθανότατα να έκανε και το ντεμπούτο του.

Ο ταλαντούχος κεντρικός χαφ έκανε το ξεπέταγμά του με την Πάντερμπορν, τη σεζόν 2018-19, όταν κέρδισε την άνοδο με την ομάδα του στην Bundesliga, έχοντας έξι γκολ και 10 ασίστ στο πρωτάθλημα.

Φέτος, μέχρι να διακοπεί το πρωτάθλημα λόγω του κορονοϊού, ήταν βασικότατο στέλεχος της ομάδας του με 24 συμμετοχές, έχοντας βάλει κι αυτό το τρομερό γκολ.

Ο Σεμπάστιαν μίλησε στο Sputniknews.gr για το πώς είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό, τον συμπαίκτη του Λούκα Κίλιαν που νόσησε, τα όνειρά του με την Εθνική και τον Μέσι!

«Δεν φοβάμαι τον κορονοϊό»

Ο ομογενής άσος μάς είπε πως δεν φοβάται τον ιό, αλλά ακολουθεί πιστά τους κανόνες.

«Φυσικά, δεν είναι ωραίο συναίσθημα να ζεις με όλους αυτούς τους περιορισμούς, όπως το να μην μπορείς να βρεθείς με τους φίλους σου ή να προπονηθείς κανονικά. Όμως, θεωρώ οτι αυτό πρέπει να κάνουμε τώρα και να το περάσουμε όλοι μαζί. Δεν φοβάμαι τον ιό, αυτόν καθαυτόν, όμως, όπως όλοι, ακολουθώ τους κανόνες και σέβομαι αυτούς που σέβονται τον ιό».

Τι γίνεται στο Πάντερμπορν

Ο Σεμπάστιαν μάς εξήγησε πως «πολλά έχουν αλλάξει. Όλοι είναι πολύ προσεκτικοί, προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους άλλους. Στο Πάντερμπορν πάντως τα κρούσματα δεν είναι τόσα πολλά, όσο αλλού».

Ο συμπαίκτης Λούκα και ο κορονοϊός

Ο 20χρονος συμπαίκτης του Λούκα Κίλιαν ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην Bundesliga που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και ο Έλληνας άσος δεν έκρυψε πως είχε σοκαριστεί μαθαίνοντας τα νέα.

«Στην αρχή ήταν σοκ, να ακούς πως ο συμπαίκτης σου έχει μολυνθεί από τον ιό. Όμως, ο Λούκα ήταν ήδη στη διαδικασία ανάρρωσης, προτού μάθω ότι ήταν ελάχιστες οι πιθανότητες να κολλήσω».

Η ευχή του για τη «γαλανόλευκη»

Ο Σεμπάστιαν δεν έκρυψε πως έχει μεγάλα όνειρα για την εθνική Ελλάδας.

«Θέλω να κερδίσω όσο περισσότερα ματς γίνεται με την Εθνική ομάδα και να προκριθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση. Έχουμε καλή ομάδα με μεγάλη ποιότητα και σωστή νοοτροπία. Πέρασα πολύ ωραία με την ομάδα κι ελπίζω να είμαι μέλος της για πολύ καιρό».

Ξέρει και από ντρίπλες...

Εμμέσως πλην σαφώς, ο νεαρός άσος μάς είπε πως δύσκολα βλέπει τον εαυτό του να παίζει σε ελληνική ομάδα.

«Δύσκολο το ερώτημα... Γενικά, θα έλεγα οτι δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να παίρνει μεταγραφή σε άλλη ομάδα, επειδή θέλω να παίξω στην Bundesliga για όσο το δυνατόν περισσότερο».

Άπιαστο όνειρο ο Μέσι

Τέλος, ρωτήσαμε τον Σεμπάστιαν με ποιον παίκτη θα ήθελε να παίξουν μαζί στην ίδια ομάδα και θα λέγαμε οτι δεν μας εξέπληξε η απάντησή του.

«Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι παίκτες σε όλο τον κόσμο, όμως πιο πολύ από όλους μου αρέσει ο Μέσι», για να καταλήξει χαμογελώντας οτι «αμφιβάλλω, όμως, ότι θα παίξουμε μαζί στην ίδια ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags