Facebook Pixel Μεξικό - Κορωνοϊός: Απίστευτη απόφαση λόγω κορωνοϊού – Δεν πέφτει και δεν ανεβαίνει κανείς για πέντε χρόνια!
| 2020-04-18 18:27:00

Απίστευτη απόφαση λόγω κορωνοϊού – Δεν πέφτει και δεν ανεβαίνει κανείς για πέντε χρόνια!

Sportdog Team
Απίστευτη απόφαση λόγω κορωνοϊού – Δεν πέφτει και δεν ανεβαίνει κανείς για πέντε χρόνια!

Μεξικό - Κορωνοϊός: Οι δύο πρώτες κατηγορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο Μεξικό αποφάσισαν για την επόμενη πενταετία να μην προβιβαστεί και να μην υποβιβαστεί κανένας σύλλογος! Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της μεγάλης κατηγορίας, της Liga MX, Ενρίκε Μπονίγια.

Τόσο η Liga MX όσο και η δεύτερη κατηγορία, Ascenso MX, έχουν αναστείλει τη δράση τους εδώ και περίπου ένα μήνα - από τις 16 Μαρτίου, για την ακρίβεια - λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το βράδυ της Παρασκευής (17/4), πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 18 ιδιοκτητών ομάδων της Liga MX και των 12 της Ascenso MX και συμφωνήθηκε να μην υπάρξει καμία αλλαγή για τα επόμενα πέντε χρόνια!

Ο Μπονίγια επιβεβαίωσε πως οι σύλλογοι της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, θα λαμβάνουν εγγυημένα κάθε χρόνο το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ενώ οι ομάδες της Ascenso MX θα έχουν την υποχρέωση να «ανεβάζουν» παίκτες από τα τμήματα υποδομής.

Έγινε, επίσης, γνωστό πως η αγωνιστική περίοδος 2020 για την Ascenso MX ακυρώνεται - λόγω του Covid-19 - χωρίς να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια ομάδα.

Κι όλ’ αυτά ενώ φουντώνουν οι φήμες για ένωση της Liga MX με την Major League Soccer των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μετά και την κοινή υποψηφιότητα ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags