Facebook Pixel Ολυμπιακός: To ρεπορτάζ του sportdog για το ενδεχόμενο επιστροφής των Σιόβα-Μήτρογλου!
| 2020-04-22 11:25:00

Απίθανο σενάριο στο λιμάνι! Μόνο αν... τρελαθεί ο Μαρινάκης - Μη διαβάζεις ό,τι να ’ναι - Τι ισχύει;

του Παναγιώτη Νικολάου
Απίθανο σενάριο στο λιμάνι! Μόνο αν... τρελαθεί ο Μαρινάκης - Μη διαβάζεις ό,τι να ’ναι - Τι ισχύει;

Ολυμπιακός: Νωρίς ξεκίνησε αυτή τη φορά η μόδα των επαναπατρισμών. Σιόβας και Μήτρογλου στην πρώτη γραμμή, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες που θέλουν τους δύο «λεγεωνάριους» να προσανατολίζονται στην επιστροφή τους στον Ολυμπιακό.

Ετσι, γενικά και αόριστα, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.  Κάποια στιγμή ως και του χρόνου το καλοκαίρι οπότε και αμφότεροι ολοκληρώνουν τα συμβόλαια τους σε Λεγανιές και Μαρσέιγ αντίστοιχα. Πάμε να δούμε τι ισχύει, τι δεν ισχύει και τι είναι μέρος ενός συνηθισμένου «μύθου».

Σιόβας και Μήτρογλου είναι κολλητοί. Εξαιρετικές οι σχέσεις τους, σχεδόν καθημερινή η επαφή τους. Ναι, στο πλαίσιο της αλλοτινής τους συνύπαρξης και της εξαιρετικής τους σχέσης, έχουν συζητήσει την πιθανότητα να αγωνιστούν ξανά μαζί στο μέλλον. Και που; Εκεί που αμφότεροι μπορούν, στον Ολυμπιακό.

Αυτό είναι το «θετικοί» για την επιστροφή τους. Τίποτα περισσότερο. Γιατί ρεαλιστικά, τα περιθώρια είναι μάλλον απαγορευτικά για σχετικές σκέψεις. Όπως προαναφέρθηκε, αμφότεροι έχουν έναν χρόνο ακόμη στο συμβόλαιο τους. Ο Σιόβας εισπράττει 900.000 ευρώ ετησίως στη Μαδρίτη και δεδομένα θα  μείνει εκεί αν η Λεγανιές παραμείνει στην Πριμέρα. Αν όχι, προφανώς το συμβόλαιο του θα είναι πολύ μεγάλο για να το «σηκώσει» η ισπανική ομάδα στη Σεγούντα, οπότε θα συζητηθεί λύση του.

Ακόμη όμως και έτσι να γίνει, ο 32χρονος Σιόβας για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό θα πρέπει να συμβιβαστεί με σημαντικά λιγότερα χρήματα απ’ αυτά που τώρα παίρνει. Και επίσης, θα πρέπει για να μπορεί να σταθεί αυτή η σκέψη, να φύγει κάποιος από τους νυν κεντρικούς αμυντικούς των «ερυθρόλευκων».

Οσο για τον Μήτρογλου; Εχει να παίρνει 2,8 εκατ. ευρώ από τη Μαρσέιγ στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Θα επιστρέψει στη Μασσαλία μετά το τέλος του δανεισμού του στην Αϊντχόφεν (δεν πρόκειται να τον αγοράσει), εκεί δεν υπολογίζεται και ο ίδιος δεν θέλει να παραμείνει, αλλά δεν πρόκειται να χαρίσει και κοντά τρία εκατ. ευρώ!

Θα διεκδικήσει όσα περισσότερα μπορεί προκειμένου να συμφωνήσει σε πιθανή αποδέσμευσή του. Από εκεί και πέρα, ο «Μητρογκόλ» βαδίζει στα 32 του, έχει μπει σε πολύ διαφορετικό mode ως προς το υπόλοιπο της καριέρας του, πρόσφατα έγινε για δεύτερη φορά πατέρας και λειτουργεί με λογική… αποκατάστασης. Η επιστροφή στην Ελλάδα πάντα είναι στο μυαλό του, όχι όμως κατ’ ανάγκη για ποδόσφαιρο και σίγουρα όχι στην κορυφή των επιλογών του.

Καταλήγοντας: Σιόβας και Μήτρογλου το έχουν όντως συζητήσει σε επίπεδο… καφενειακό. Οι προτεραιότητες τους είναι διαφορετικές για να τους εντάξουμε σε κοινό πλαίσιο. Τα χρήματα που έχουν να παίρνουν για τον επόμενο χρόνο που δεσμεύονται με συμβόλαιο είναι απαγορευτικά για περαιτέρω σκέψεις για Ολυμπιακό, ενώ παραμένει άγνωστο αν και εφόσον και οι «ερυθρόλευκοι» τους θέλουν (και υπό ποιες προϋποθέσεις) πίσω. Και το σημαντικότερο όλων: δεν έχει γίνει, πέραν αυτών των συναισθηματικών συζητήσεων, συζητήσεων κυρίως με αναμνήσεις και… καλής (ποδοσφαιρικής) σύνταξης, καμία άλλη ουσιαστική που να δικαιολογεί οτιδήποτε αναφορικά με «ανέβασμα» της πιθανότητας επιστροφής τους (κοινής ή κατά μόνας) στον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώληση-έκπληξη βασικού - Δίνουν τρελά λεφτά οι Άραβες - Δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο Μαρινάκης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags