Facebook Pixel Κορωνοϊός: Έρευνα για το Λίβερπουλ – Ατλέτικο ζήτησε ο δήμαρχος του Λίβερπουλ
Ποδόσφαιρο
| 2020-04-23 23:52:00

Χαμός! 3.000 οπαδοί ταξίδεψαν εν μέσω πανδημίας - Το μοιραίο ματς που "φούντωσε" τον κορωνοϊό

Sportdog Team
Χαμός! 3.000 οπαδοί ταξίδεψαν εν μέσω πανδημίας - Το μοιραίο ματς που "φούντωσε" τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Ο δήμαρχος του Λίβερπουλ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με το κατά πόσο η διεξαγωγή του αγώνα ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης, για τη φάση των «16» του Champions League, μπορεί να συνέβαλε άμεσα στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη!

52.000 οπαδοί βρέθηκαν στο «Άνφιλντ» για να δουν την επαναληπτική αναμέτρηση που διεξήχθη στις 11 Μαρτίου και βρήκε νικήτρια την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε με σκορ 3-2 στην παράταση. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και 3.000 φίλοι της Ατλέτικο, οι οποίοι ταξίδεψαν στη βορειοδυτική Αγγλία παρά το ότι η ισπανική πρωτεύουσα είχε ήδη τα πρώτα κρούσματα από την έξαρση της Covid-19!


Η βρετανική κυβέρνηση έλαβε μέτρα απομόνωσης 10 ημέρες αργότερα, ωστόσο σύμφωνα με το δήμαρχο Στιβ Ρόδεραμ, ήταν ήδη αργά. «Εάν άνθρωποι προσβλήθηκαν από κορονοϊό λόγω ενός αθλητικού γεγονότος που δεν έπρεπε να διεξαχθεί, αυτό είναι σκανδαλώδες. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο αλλά και στο ιατρικό προσωπικό, τους συγγενείς και τους φίλους τους», δήλωσε στο BBC Sport ο Ρόδεραμ.

«Στο Λίβερπουλ η καμπύλη μόλυνσης ήταν αρκετά υψηλή. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί για να διαπιστωθεί αν κάποια από τα κρούσματα οφείλονται άμεσα σε επαφή με τους φίλους της Ατλέτικο. Υπήρχαν ‘’καυτές’’ πόλεις και η Μαδρίτη ήταν σίγουρα μία από αυτές. Δεν επιτρεπόταν να συγκεντρωθούν στη χώρα τους, ωστόσο τους δόθηκε το ΟΚ να ταξιδέψουν στην Αγγλία. Επομένως, ναι, χρειάζεται να γίνει έρευνα και σίγουρα χρειάζεται η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της που άργησε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags