Facebook Pixel Νιούκαστλ: Νέα Τσέλσι ή Μάντσεστερ Σίτι
| 2020-04-25 01:14:00

Άρθρο που θα συζητηθεί από Σωτηρακόπουλο! Αυτή είναι η επόμενη Τσέλσι ή Μάντσεστερ Σίτι!

Sportdog Team
Άρθρο που θα συζητηθεί από Σωτηρακόπουλο! Αυτή είναι η επόμενη Τσέλσι ή Μάντσεστερ Σίτι!

Για έναν σύλλογο που δεν έχει κατακτήσει οποιονδήποτε τίτλο από το 1969, όταν και πήρε το Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων, προάγγελο του σημερινού Γιουρόπα Λιγκ, η Νιούκαστλ ένα φαινόμενο ποδοσφαιρικά, για το πόσο ισχυρή βάση οπαδών έχει και πόσο πολύ ο κόσμος ζει και αναπνέει σε αυτή την πόλη για το ποδόσφαιρο. Γράφει για την πώληση της ομάδας και την προσπάθεια που γίνεται να μπλοκαριστεί, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Το μεγάλο... μπαμ που έκαναν οι «καρακάξες» ήταν τη δεκαετία του '90 όταν και κέρδισαν πολύ περισσότερους οπαδούς από εκείνη την εκπληκτική ομάδα που είχε στα χέρια του ο Κέβιν Κίγκαν και που είχε πλησιάσει πολύ στο να πάρει το πρωτάθλημα της σεζόν 1995-1996. Τότε, είχε ξεφύγει με 12 βαθμούς τον Φεβρουάριο, όμως στη συνέχεια κατέρρευσε και μετά πήρε τον τίτλο η Γιουνάιτεντ. Και την επόμενη χρονιά η Νιούκαστλ τερμάτισε πάλι δεύτερη, με τον Κένι Νταλγκλίς τότε στον πάγκο και κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην πρώτη χρονιά που η λαμπερή διοργάνωση είχε ανοίξει τις πύλες της και σε μη πρωταθλήτριες ομάδες.

Τα τελευταία 20 χρόνια άλλαξε δυο φορές το αγγλικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο κορυφής, πρώτα με την αγορά της Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς το 2003 και δεύτερον και ίσως πιο σημαντικά, το 2997 όταν εξαγοράστηκε η Μάντσεστερ Σίτι από το Άμπου Ντάμπι.

Η Νιούκαστλ έχει όλα τα περιθώρια να εξελιχθεί σε μια αντίστοιχη περίπτωση. Αυτό το Fund που την αγοράζει έχει πάρα πολλά χρήματα και το να επενδύσει 500 ή 600 εκατομμύρια εκτός από τα 300 εκατ. που κοστίζει η εξαγορά όπως συμφωνήθηκε, δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό με αποτέλεσμα να μετατραπεί το κλαμπ αμέσως από μικρομεσαίου ποδοσφαιρικού επιπέδου, σε ομάδα διεκδικήτρια τίτλων. Όπως έγινε και με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια χρονιά ή όσο γρήγορα μάλλον σκέφτονται οι οπαδοί του συλλόγου. Όμως, μέσα στην επόμενη τριετία με «όπλο» τον κόσμο και με πανίσχυρη έδρα, όπως είναι το St. James' Park στα καλά του, η Νιούκαστλ έχει όλη την υποδομή να εξελιχθεί σε μα νέα Τσέλσι ή Μάντσεστερ Σίτι. Και φυσικά, υπόγεια γίνεται μια προσπάθεια να μπλοκαριστεί αυτή η εξαγορά...

Πρώτα, για λόγους καθαρά γεωπολιτικούς με το κανάλι του Κατάρ, το beIN Sports να θέτει ζητήματα πειρατείας από πλευράς Άμπου Ντάμπι της εικόνας των αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ, για την οποία το κανάλι δίνει 500 εκατομμύρια λίγες το χρόνο.

Επιπλέον, από πλευράς Διεθνούς Αμνηστίας τίθενται ζητήματα για την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων στη χώρα. Είναι σίγουρο, όμως, πως και κάποιες αρκετές ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ, υπόγεια, θα επιθυμούσαν να μην ολοκληρωθεί αυτό το deal που είναι ικανό ν' αλλάξει τη δυναμική της Νιούκαστλ.

Αυτό, με το σκεπτικό πως θα προκύψει ακόμα ένας ισχυρός αντίπαλος στο τραπέζι. Για το προϊόν της Πρέμιερ Λιγκ, όμως, θα είναι κάτι τρομερά εξαιρετικό αυτή η εξαγορά, αφού η Νιούκαστλ, ιστορικά έχει το δικαίωμα να πιστεύει πως μπορεί ν' αποτελέσει έναν ισότιμο διεκδικητή τίτλων στην Αγγλία.

Μέσα στην επόμενη τριετία, αν γίνουν οι σωστές κινήσεις και η ομάδα ενισχυθεί, ό,τι κι αν γίνει, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πιθανό είναι, εάν τυχόν το Κατάρ προχωρήσει και στην εξαγορά της Λιντς, τότε περίπου στο 2023 θα έχουμε έξι, επτά, ακόμα και οχτώ ομάδες που θα μπορούν να κυνηγήσουν στα ίσια τον τίτλο στην χώρα.

Αυτό, το λες υπέροχο!

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags