Facebook Pixel Ποιο ντέρμπι;Ρούμπιν-Σπαρτάκ 3-0
Ποδόσφαιρο
| 2011-10-16 18:08:00

Ποιο ντέρμπι;Ρούμπιν-Σπαρτάκ 3-0

Ποιο ντέρμπι;Ρούμπιν-Σπαρτάκ 3-0

Η Ρούμπιν Καζάν με εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο πήρε μεγάλη νίκη 3-0 επί της Σπαρτάκ Μόσχας και εξασφάλισε βαθμολογικά μία θέση στα πλέι οφ της ρωσικής πρέμιερ λιγκ.

Τέλος το σερί
Η Ρούμπιν υποδέχθηκε την Σπαρτάκ για την 27η αγωνιστική της ρωσικής πρέμιερ λιγκ με μοναδικό στόχο τη νίκη, με την οποία θα εξασφάλιζε και μαθηματικά την παρουσία της στα πλέι οφ. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονταν από ένα εντυπωσιακό σερί 12 αγώνων χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, όμως αυτό το σερί έλαβε τέλος στο Ταρταρστάν... Οι Μοσχοβίτες έκαναν μία από τις χειρότερες φετινές τους εμφανίσεις και οι γηπεδούχοι με εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν δίκαια και εύκολα στη νίκη με 3-0.

Το απόλυτο μηδέν στο πρώτο ημίχρονο
Η θερμοκρασία στο Καζάν άγγιξε τους μηδέν βαθμούς κελσίου και οι δύο ομάδες δεν έκαναν απολύτως τίποτα στο πρώτο ημίχρονο για να ζεστάνουν τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσαν να βρουν με τίποτα ρυθμό και διαδρόμους προς την εστία του Ντίκαν. Οι παίκτες του Κάρπιν από την άλλη πλευρά ήταν ανύπαρκτοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν δημιούργησαν ούτε μία ευκαιρία άξια λόγου... Τα μακρινά σουτ των Νομπόα και Ερεμένκο δε στάθηκαν ικανά να νικήσουν τον τερματοφύλακα των Μοσχοβιτών, όπως και η κεφαλιά του Μποκέτι. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Εκπληκτική Ρούμπιν!
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μπερντίγιεβ ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και πίεσαν αφόρητα τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 54'. Ο Καραντενίζ βρήκε πολύ ωραία τον Ερεμένκο, ο Φινλανδός γύρισε ωραία την μπάλα παράλληλα με την εστία και ο Νομπόα από κοντά έκανε το 1-0. Το γκολ έλυσε τα πόδια των παικτών της Ρούμπιν, οι οποίοι έκλεισαν στο μισό γήπεδο τους αντιπάλους τους. Στο 58', μάλιστα, ήρθε και το δεύτερο γκολ! Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Κουζμίν γύρισε την μπάλα, ο Ντιμίτρι Κομπάροβ έκανε τραγικό λάθος, καθώς δεν μπόρερε να διώξει, και ο Ριαζάντσεβ δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 σε κενή εστία.

Στο 60' τα πράγματα για τον Κάρπιν και τους παίκτες του έγιναν ακόμη χειρότερα, καθώς ο Εμενίκε αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο, στην προσπάθειά του να κερδίσει πέναλτι από τον Ριζικόβ, και άφησε την Σπαρτάκ με παίκτη λιγότερο. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, ο Ερεμένκο θα μπορούσε να είχε κάνει και το 3-0, αν ο Ντίκαν δεν του έλεγε για ακόμη μία φορά «όχι», όμως τελικά ο Νάτχο το κετάφερε με ένα πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ πέτυχε το γκολ του αγώνα στο 2' των καθυστερήσεων και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των γηπεδούχων!

Σκέφτονται τα πλέι οφ
Έτσι, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League έφτασε τους 45 βαθμούς, ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας (9 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ζενίτ) και εξασφάλισε την παρουσία της στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, καθώς ξέφυγε 10 βαθμούς από την 9η θέση και την Κρασνοντάρ (οι 8 πρώτοι θα παίξουν πλέι οφ και οι 8 τελευταίοι πλέι άουτ) 3 αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας. Η Σπαρτάκ από την άλλη έμεινε στους 46 βαθμούς και την 5η θέση.

Η σύνθεση της Ρούμπιν: Ριζικόβ, Κουζμίν, Θέσαρ Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοβ, Ριαζάντσεβ (78' Λεμπεντένκο), Νομπόα, Ρ. Ερεμένκο, Καραντενίζ (82' Α. Ερεμένκο), Νάτχο, Βαλντές (65' Κασάεβ).

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags