Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερές ατάκες από σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου για κορωνοϊό: "Αναλαμβάνω το ρίσκο να κολλήσω"
Ποδόσφαιρο
| 2020-04-30 21:10:00

Φοβερές ατάκες από σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου για κορωνοϊό: "Αναλαμβάνω το ρίσκο να κολλήσω"

Sportdog Team
Φοβερές ατάκες από σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου για κορωνοϊό: "Αναλαμβάνω το ρίσκο να κολλήσω"

Κορωνοϊός - Μπαρτσελόνα: Σε δηλώσεις που έχουν προκαλέσει αρκετά σχόλια στην Ισπανία προέβη ο Ιβάν Ράκιτιτς.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα τάχθηκε υπέρ της επιστροφής στην αγωνιστική δράση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσει κορωνοϊό, όπως ακριβώς κάνουν όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι.

Ο Ράκιτιτς ανέφερε ως παράδειγμα τους υπαλλήλους στα σούπερ μάρκετ και υποστήριξε πως έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τους ποδοσφαιριστές να κολλήσουν τον ιό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη "Marca":

"Είναι προφανές ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε με τις μεγαλύτερες δυνατές υγειονομικές εγγυήσεις, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα είναι στο 100%.

Αυτό το ίδιο ρίσκο το έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που θα γυρίσουν στις δουλειές τους. Οι υπάλληλοι ενός σούπερ μάρκετ επίσης αλλάζουν σε αποδυτήρια και έχουν τις ίδιες πιθανότητες ή περισσότερες να κολλήσουν απ’ ότι εμείς.

Εκείνοι αναλαμβάνουν αυτό το ρίσκο και εγώ επίσης θέλω να το αναλάβω.

Πιστεύω ότι έχουμε αυτό το χρέος και είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσουμε τους φιλάθλους, εκείνοι θα λάτρευαν να υπάρξει ποδόσφαιρο. Πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε ο κόσμος να απολαύσει ξανά το ποδόσφαιρο, εμείς οι ποδοσφαιριστές να είμαστε ένα παράδειγμα, στηρίζοντας όλους τους εργαζόμενους που μας απέδειξαν αυτή την δύναμη. Εγώ θέλω να προστεθώ σε αυτή την δύναμη.

Το ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό για πολλούς ανθρώπους και η απόδειξη αυτού είναι ότι κινεί πολλά χρήματα. Ξέρω ότι το ρίσκο είναι πολύ μικρό, αλλά πρέπει να φανούμε αλληλέγγυοι με όσους ρισκάρουν για εμάς από το πρώτο λεπτό και θα συνεχίσουν έτσι για πολλές μέρες.

Έχω ακούσει πολύ κόσμο να μιλάει για τα προβλήματα που θα υπήρχαν αν δεν παίξουμε, οικονομικά προβλήματα, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καλανταριού, άνοδοι, υποβιβασμοί, αλλά δεν έχω ακούσει κανέναν να μιλάει για τους ανθρώπους για τους οποίους το ποδόσφαιρο αποτελεί μέρος της ζωής τους και ξαφνικά τους το πήραν.

Θεωρώ ότι είναι η στιγμή εμείς οι πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να τραβήξουμε το κάρο και δεν το λέω από οικονομικής πλευράς".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags