Facebook Pixel Ολυμπιακός: Το ρεπορτάζ για τους Πειραιώτες που θα διαβάσεις μόνο στο sportdog!
| 2020-05-01 15:45:00

"Μπλόκο" για Ολυμπιακό λόγω χρεών! Προσφυγή στη ΦΙΦΑ - "Κλειδωμένα" 55 εκατ. - Ποιες μεταγραφές;

του Παναγιώτη Νικολάου
"Μπλόκο" για Ολυμπιακό λόγω χρεών! Προσφυγή στη ΦΙΦΑ - "Κλειδωμένα" 55 εκατ. - Ποιες μεταγραφές;

Ολυμπιακός: Από την πρώτη στιγμή που οι Πορτογάλοι «σήκωσαν» θέμα ενδιαφέροντος της Σπόρτινγκ για ενδεχόμενο επιστροφής του Ρούμπεν Σεμέδο στο «Αλβαλάδε», ο sportdog ήταν ξεκάθαρος, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση και πως το εν λόγω σενάριο ήταν κάτι περισσότερο από επιστημονικής φαντασίας.

Ο στόπερ του Ολυμπιακού κλήθηκε σε χτεσινή του μίνι συνέντευξη στην A’ Bola να σχολιάσει το φημολογούμενο ενδιαφέρον και την προοπτική επαναπατρισμού και παρότι δεν περίμενε κανείς και ποτέ να πει κάτι το ουσιαστικό, ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε ήταν αυτός που πρακτικά τελείωσε το θέμα. Ευγενικός μεν, δηλώνοντας κολακευμένος από το ενδιαφέρον των «λιονταριών», πλην όμως ξεκαθάρισε πως στο μυαλό του είναι μόνο οι «ερυθρόλευκοι», όντας ο ίδιος απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του εδώ.

Και πώς να κάνει διαφορετικά; Πέραν του ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει το φετινό καλοκαίρι ως προτεραιότητα την πώληση του Σεμέδο – και ας λέγεται και γράφεται το αντίθετο – το αντίτιμο που αξιώνουν οι «ερυθρόλευκοι» για το να μπουν έστω σε συζήτηση, ξεπερνάει κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες της Σπόρτινγκ.

Ενδεικτικά άλλωστε τα νέα των τελευταίων ημερών. Ο πρώην τεχνικός της ομάδας, Σίνισα Μιχάιλοβιτς προσέφυγε στη ΦΙΦΑ αξιώνοντας αποζημίωση για την απόλυση του ύψους 3 εκατ. ευρώ, ενώ πριν λίγες μέρες, η Σπόρτινγκ ζήτησε από την Μπράγκα διακανονισμό για την καταβολή των 10 εκατ. ευρώ (!) που πλήρωσε πριν την έναρξη της πανδημίας στους «αρσεναλίστας» για να σπάσει το συμβόλαιο του Ρούμπεν Αμορίμ και να τον φέρει στον πάγκο του «Αλβαλάδε».

Προσθέστε και τα (δημοσιευμένα) χρέη και οφειλές του συλλόγου προς τον… κάθε έναν (μόνο αυτά, τα επιβεβαιωμένα προς ατζέντηδες είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ - και μιλάμε για διακανονισμένο ποσό – και το σκηνικό διαμορφώνεται. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως ακόμη και τα χρήματα της ακριβότερης πώλησης της ιστορίας της Σπόρτινγκ, αυτής του Μπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον περασμένο Ιανουάριο έναντι 55 εκατ. ευρώ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον πορτογαλικό σύλλογο για νέες μεταγραφές.

Πόσο μάλλον για μια που θα φλερτάρει (αν όχι ξεπεράσει) τα 20 εκατ. ευρώ, όπως εκτιμάται πως θα «πιάσει» (όποτε πραγματοποιηθεί αυτή) η πώληση του Σεμέδο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο "μπαμ" Μαρινάκη - Αυτόν έκλεισε με... εντολή Μαρτίνς - Τέλος κορυφαίος άσος από Ολυμπιακό!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags