Facebook Pixel ΑΕΚ - Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Ποιος Σκόκο τώρα; Με αυτόν τον εξτρέμ κάνει πάταγο ο Ίβιτς
| 2020-05-03 20:48:00

Ποιος Σκόκο τώρα; Με αυτόν τον εξτρέμ κάνει πάταγο ο Ίβιτς - "Μπαλαδόρος, θρασύς, πονηρός"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ποιος Σκόκο τώρα; Με αυτόν τον εξτρέμ κάνει πάταγο ο Ίβιτς - "Μπαλαδόρος, θρασύς, πονηρός"

ΑΕΚ - Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Είναι από τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που επαναφέρονται συνεχώς στο μεταγραφικό προσκήνιο της ΑΕΚ. Από τη στιγμή που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Χάμαρμπι η περίπτωση του είναι δεδομένο, ότι θα απασχολήσει την Ένωση, η οποία ακολουθεί οικονομικά την πολιτική που χάραξε από εκείνον τον Ιούλη του 2013, όταν η ομάδα επέλεξε τα μονοπάτια του πόνου, για να καταφέρει την αναγέννησή της.

Ο Ίλια Ίβιτς προσπάθησε να αποκτήσει και τον Ιανουάριο τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ωστόσο «έμπλεξε» με τους ατζέντηδες του ποδοσφαιριστή και έκανε πίσω. Αυτή τη στιγμή ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα για τον 25χρονο μεσοεπιθετικό; Υπάρχουν σκέψεις το σουηδικό πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 14 Ιουνίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην ομάδα του, δε, υποστηρίζουν, ότι όσοι παίκτες έχουν συμβόλαιο θα παίξουν κανονικά. Τί μπορεί να σημαίνει αυτό; Το συμβόλαιο του εξτρέμ που γεννήθηκε στο Χάγκεμπι με ρίζες από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη λήγει στις 30.

Στις αρχές Απριλίου μάλιστα η FIFA δημιούργησε μια ομάδα εργασίας για να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα του COVID-19 και ενημερώνοντας τον τρόπο με τον οποίο θα διευθετήσει το ζήτημα, ανήγγειλε επέκταση της διάρκειάς των συμβολαίων μέχρι να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της κάθε χώρας καθώς πλήθος παικτών θα έμεναν ελεύθεροι την 1η Ιουλίου. Πρότεινε δηλαδή ξεκάθαρα την παράταση των συμβάσεων μέχρις ότου η κανονική περίοδος των πρωταθλημάτων λήξει. Οπότε στην περίπτωση του Τάνκοβιτς υπάρχει ένα κενό, το οποίο χρειάζεται διευκρίνηση.

Το sportdog είχε κάνει αναλυτικό ρεπορτάζ στο παρελθόν για τον ποδοσφαιριστή, θέλησε όμως να διεισδύσει περισσότερο στο προφίλ του. Είχαμε κρατήσει για τον Τάνκοβιτς, ότι στη Σουηδία έχει μεγάλη αναγνώριση, είναι team player, όχι αστέρι και διαθέτει πολύ εκρηκτικό χαρακτήρα.

«Οι Σουηδοί ποδοσφαιριστές που η σκούφια τους κρατάει από Βαλκάνια διατηρούν το ταπεραμέντο τους. Είναι αλήθεια. Το βγάζει αυτό ο Τάνκοβιτς στο γήπεδο. Δεν είναι όμως προβληματικός χαρακτήρας. Δεν έχει ειπωθεί κάτι αρνητικό για αυτόν», αναφέρει ο Γιάννης Δρόσος, Έλληνας προπονητής που εργάζεται στη Σουηδία και παρακολουθεί πολύ στενά το ποδόσφαιρο της χώρας.  

Ποιο είναι το στοιχείο που διακρίνει τον παίκτη; «Ο Τάνκοβιτς έχει ποδοσφαιρικό θράσος. Αν δείτε τα γκολ που έχει πετύχει θα το καταλάβετε. Τα... βρίσκει και τα κάνει. Στη Σουηδία δεν τον μαρκάρουν στενά οι αμυντικοί, ενώ τον ξέρουν. Όταν δει ανοιχτούς χώρους τους εκμεταλλεύεται. Τον διακρίνει η τεχνική κατάρτιση. Είναι δεξιοπόδαρος. Παίζει αριστερά και συγκλίνει στον άξονα. Επιχειρεί μακρινά σουτ και πατά πολύ περιοχή. Ο κόσμος της Χάμαρμπι τον έχει σε εκτίμηση. Είναι από τους παίκτες που ξεχώρισαν μαζί με Τζούρτζιτς, Κατσανίκλιτς, Μπόγιανιτς», απαντά ο γνώστης του σουηδικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δρόσο ο παίκτης έχει και κάποια στοιχεία που χρήζουν προσοχής. «Δεν έχει τέλεια φυσική κατάσταση. Δεν είναι τόσο αθλητικός παίκτης. Είναι φανερό πως δεν έχει δουλέψει πολύ με το κορμί του. Παίζει όμως έξυπνα και πολύ με το μυαλό. Σε φάσεις πάντα έρχεται σε δεύτερο χρόνο και εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι τον ξεχνούν οι άμυνες. Δεν ξέρω όμως αν αυτό το “κόλπο” μπορεί να πιάσει στην Ελλάδα που οι άμυνες είναι πιο κλειστές», σημειώνει ο Έλληνας τεχνικός.

Στην ΑΕΚ ο Τάνκοβιτς μπορεί να βρει το κλίμα για να νιώσει οικεία, ελέω Βράνιες, Λιβάγια, Κρίστισιτς, Σαμπανάτζοβιτς, Λάτσι. Πρέπει να δουλέψει πολύ όμως για να εξυπηρετήσει τα θέλω του προπονητή της. «Όσο έχω δει την ΑΕΚ, έχω παρατηρήσει ότι παίζει πολύ σφιχτά με τον Καρέρα. Με τον Άρη που είδα το παιχνίδια παρατήρησα αμυντικογενή προσέγγιση. Δεν ξέρω κατά πόσο θα προσαρμοστεί ο Τάνκοβιτς τακτικά σε αυτό το πλάνο. Είναι πονηρός ως παίκτης. Κάθεται και περιμένει την κατάλληλη στιγμή και κατάσταση, για να χτυπήσει. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όμως όλοι οι παίκτες δουλεύουν στον αγωνιστικό χώρο. Οι επιθετικοί πρεσάρουν και κάνουν την πρώτη άμυνα ψηλά. Δεν γίνεται να πιέζουν εννιά και ένας να κάθεται», τονίζει ο Γιάννης Δρόσος για τον παίκτη, ο οποίος πρόσφατα λόγω της παρουσίας του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην προπόνηση της Χάμαρμπι (της οποίας κατέχει το 23,5% των μετοχών), είχε υποστηρίξει σε δηλώσεις του, ότι δεν πρέπει να κλείσει την καριέρα του στη Σουηδία, παρότι ο σούπερ σταρ είχε μεταφέρει την επιθυμία του να αγωνιστεί εκεί μετά το τέλος του συμβολαίου του με τη Μίλαν.

Δεδομένα για τον Τάνκοβιτς θα είναι μεγάλο θέμα η προσαρμογή του σε συνθήκες φυσικού χλοοτάπητα, καθώς η Χάμαρμπι και το 50% των σουηδικών συλλόγων αγωνίζονται σε συνθετικό που έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι. Όπως και να έχει το όνομα του παίζει πολύ δυνατά στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ. Ο παίκτης διεμήνυσε στο περιβάλλον του την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα με τον δικέφαλο αετό στο στήθος, ενώ δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως «ψήνεται» πολύ με το πρότζεκτ της ομάδας του Δικέφαλου αετού.

Ο ίδιος δεδομένα δεν μεγάλωσε με την αφίσα του Ντέμη πάνω από το κρεβάτι του. Αλλά όπως και να το κάνουμε η κατασκευή της Αγιάς Σοφιάς αποτελεί μεγάλο πόλο έλξης για πολλούς ποδοσφαιριστές. Μέχρι και ο Σκόκο σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε περιγράψει το όνειρό του να βρεθεί εντός των τειχών του κιτρινόμαυρου φρουρίου που ανεγέρθη στη Νέα Φιλαδέλφεια και ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στους πιστούς της ομάδας. Μάλιστα πρόσφατα αναφορά από την Αργεντινή υποστήριζε ότι ο «υδραυλικός» δέχτηκε πρόταση από την ΑΕΚ, για να φορέσει για ένα εξάμηνο την φανέλα της ομάδας. Επρόκειτο για ένα επαναστατικό σενάριο που “πνίγηκε” εν τη γενέσει του αστραπιαία, αφού η Ένωση ξέκοψε επισήμως κάθε φημολογία.

Σκόκο από τη χώρα του Τανγκό φαντάζει σχεδόν απίθανο να έρθει στην ΑΕΚ! Τάνκοβιτς όμως; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελή "βόμβα" με Μακ! Γυρίζει Ελλάδα αλλά όχι για τον ΠΑΟΚ – Τι θα κάνει ο Σαββίδης;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags