Facebook Pixel Πρέμιερ Λιγκ: Πέτυχε 60 γκολ σε ένα πρωτάθλημα και έγινε θρύλος
| 2020-05-05 18:04:00

Απίστευτο ρεκόρ! Πέτυχε 60 γκολ σε ένα πρωτάθλημα και έγινε θρύλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Απίστευτο ρεκόρ! Πέτυχε 60 γκολ σε ένα πρωτάθλημα και έγινε θρύλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι η μέρα που γράφτηκε ένα από τα ιστορικότερα ρεκόρ της Πρέμιερ Λιγκ. Σαν σήμερα το μακρινό 1928, ο ανεπανάληπτος Ντίξι Ντιν σημειώνει το 60ο (!) γκολ προσωπικό του γκολ στο πρωτάθλημα με τα χρώματα της Έβερτον κι περνάει στην ιστορία!

Για πολλούς είναι το ρεκόρ που δεν πρόκειται να καταρριφτεί ποτέ! Άλλωστε κανείς σε αυτά τα… 92 χρόνια δεν κατάφερε να το πλησιάσει! Ο θρύλος της Έβερτον και ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει ποτέ το βρετανικό ποδόσφαιρο κατάφερε κάτι που για όλους μέχρι στιγμής είναι… ακατόρθωτο!

Ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 1927-28 με 60 γκολ σε 39 συμμετοχές! Ποτέ κανείς στα χρόνια που ακολούθησαν δεν μπόρεσε να τον πλησιάσει. Ούτε καν να σπάσει το φράγμα των 40 τερμάτων σε μια χρονιά στο αγγλικό πρωτάθλημα, κάτι που ο Ντιν είχε πετύχει… πέντε φορές!

Σαν σήμερα, λοιπόν, τα βιβλία της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου έγραψαν ένα νέο ρεκόρ, το οποίο κάποιοι λένε ότι θα διατηρηθεί… για πάντα! Άλλωστε και ο ίδιος είχε δηλώσει για το επίτευγμά του ότι: «Πιστεύω ότι μπορεί να σπάσει το ρεκόρ. Ο μόνος όμως που μπορεί να τα καταφέρει είναι εκείνος… που περπατά στο νερό. Μόνο αυτός»!

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags