Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Ο ΠΑΟΚ έκανε βήμα πίσω - Ευτυχώς έμεινε ο Φερέιρα - Είδατε τι έκανε η ομάδα του Γκαρσία; Τώρα θα..."
| 2020-05-06 16:22:00

"Ο ΠΑΟΚ έκανε βήμα πίσω - Ευτυχώς έμεινε ο Φερέιρα - Είδατε τι έκανε η ομάδα του Γκαρσία; Τώρα θα..."

Sportdog Team
"Ο ΠΑΟΚ έκανε βήμα πίσω - Ευτυχώς έμεινε ο Φερέιρα - Είδατε τι έκανε η ομάδα του Γκαρσία; Τώρα θα..."

ΠΑΟΚ: Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Τόνι Γκονζάλεθ, όπου μίλησε τη νέα κατάσταση λόγω κορωνοϊού στο ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της φετινής πορείας του Δικεφάλου, ο Ισπανός έκανε λόγο για πισωγύρισμα, ενώ αναφορικά με τη συζήτηση που γίνεται περί αναγκαιότητας της άμεσης επανέναρξης της ποδοσφαιρικής δράσης, υποστήριξε πως στην παρούσα φάση άλλες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες του κόσμου αλλά και της Πολιτείας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η πανδημία του κορωνοϊού μας έκανε να δούμε σωστά κάποια πράγματα. Καλό είναι το ποδόσφαιρο, αλλά η υγεία είναι πάνω από όλα. Καλώς να μην ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, αν ληφθεί τέτοια απόφαση για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών. Αν είναι να ξεκινήσει πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Μετά από όλο αυτό που περάσαμε καλό είναι να αφήσουμε λίγο πιο πίσω το ποδόσφαιρο και να δώσουμε προτεραιότητα σε άλλα πράγματα».

Για τα υπερβολικά χρήματα που δαπανώνται για το ποδόσφαιρο, την ώρα που υπάρχουν ελλείψεις στην υγεία: «Συμφωνώ ότι πολλές φορές δαπανώνται υπέρογκα ποσά για μεταγραφές, όμως, πρέπει να δούμε και τι κινείται πίσω από το ποδόσφαιρο, όπως το μάρκετινγκ και τα τηλεοπτικά. Είναι θέμα διαχείρισης του κάθε κράτους. Πρέπει να βάλει κάποια όρια στο ποδόσφαιρο, να είναι πιο αυστηρό. Να δώσει έμφαση στην υγεία και στην παιδεία. Βέβαια, είναι και θέμα των πολιτών, πώς αυτοί ψηφίζουν. Αν ψηφίζουν για να βολέψουν τα παιδιά τους σε μια καρέκλα ή με βάση την ιδεολογία τους».

Για το πόσο επικίνδυνη είναι η επιστροφή στην ποδοσφαιρική δράση: «Δικαίως οι ποδοσφαιριστές θέλουν ελέγχους. Έλεγχοι, όμως, πρέπει να γίνουν σε όλους, σε νοσοκομεία, γιατρούς, νοσοκόμους. Αυτοί πρώτα πρέπει να κάνουν τεστ. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι πολύ πιο πίσω σε προτεραιότητα. Πρέπει να χτίσουμε βάσεις στην υγεία προκειμένου να είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη πανδημία. Και να μην ξεκινήσει πάλι το Πρωτάθλημα δεν τρέχει τίποτα. Ο αθλητισμός είναι μια καλοπέραση. Αλλού πρέπει να δώσουμε βάση. Αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Θα έρθει η επόμενη πανδημία και θα μας βρει χωρίς μάσκες, κρεβάτια κλπ».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Δεν ήταν όπως ο περσινός. Ο στόχος που έχει θέσει και το αποτέλεσμα που έχεις φέρει είναι αυτό που κρίνει την πορεία μιας ομάδας. Ο ΠΑΟΚ πέρσι πήρε το νταμπλ. Φέτος έμεινε μακριά από τον στόχο. Δεν έκανε ένα κλικ παραπάνω. Δεν μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που θα έφερνε χρήματα στο κλαμπ. Φέτος ο ΠΑΟΚ έκανε ένα βήμα πίσω. Ελπίζω να έχει γίνει μάθημα το φετινό πάθημα ώστε του χρόνου να φτιάξουμε τις βάσεις και να δούμε τον ΠΑΟΚ να κατακτά Πρωτάθλημα, Κύπελλο αλλά και να μπαίνει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, διότι αυτό είναι που δίνει το πρεστίζ».

Για την παραμονή του Αμπέλ Φερέιρα: «Είναι καλό επειδή γνωρίζει τον κορμό και ξέρει τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Είναι μια θετική εξέλιξη προκειμένου να γίνουν και οι σωστές κινήσεις το καλοκαίρι».

Για το αν αποτελεί ευκαιρία για τους μικρούς η επόμενη σεζόν: «Δεν φοβάμαι τον ΠΑΟΚ σε αυτό το κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ δουλεύει σωστά στις υποδομές. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια τρία σερί χρόνια. Αν βρεις έξω κάτι καλύτερο από αυτό που έχεις καλώς να το αποκτήσεις. Αν όχι, όμως, καλό θα είναι να δώσεις μια ευκαιρία στα πιτσιρίκια για να βγουν κι άλλα ταλέντα όπως οι Λημνιός, Πέλκας κλπ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags