Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του κορωνοϊού!
| 2020-05-06 19:18:00

Μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του κορωνοϊού!

Sportdog Team
Μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του κορωνοϊού!

Ολυμπιακός: Ο Γιοάν Κουρτ φέρεται να αποτελεί έναν εκ των κύριων στόχων του Ολυμπιακού μετά την εξαιρετική χρονιά που έκανε στη Γαλλία με τη φανέλα της Μπρεστ.

Ωστόσο, ο Γάλλος εξτρέμ έχει έναν παραπάνω λόγο να ανησυχεί για την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς πάσχει απο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, γεγονός που τον κατατάσσει στις ευπαθείς ομάδες.

Μία γαλλική έρευνα έδειξε ότι το 1/3 των θυμάτων του κορωνοϊού στη Γαλλία είχε ως υποκείμενο νόσημα τον διαβήτη, κάτι που έκανε τον Κουρτ ακόμα πιο προσεκτικό, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του: «Σε ότι αφορά την ασθένεια μου, δεν βγαίνω ποτέ από το σπίτι, εκτός από το τζόκινγκ μου. Διαφορετικά, μένω όλη την ημέρα στο σπίτι. Σε ότι αφορά τα ψώνια, τα κάνει όλα η γυναίκα μου. Όταν βγαίνω δεν παίρνω κανένα ρίσκο, κάνω τζόκινγκ γύρω από το σπίτι μου. Αν κατά τη διάρκεια του συναντήσω κάποιον, τότε αλλάζω πεζοδρόμιο και επιταχύνω για να μην διασταυρωθώ μαζί τους. Κι όταν επιστρέφω στο σπίτι, περνάω πρώτα από το γκαράζ, βγάζω τα ρούχα μου και πηγαίνω κατευθείαν για ντους. Παίρνω όλες τις προφυλάξεις, γιατί ο κορωνοϊός δεν αστειεύεται».

Μάλιστα, ο Κουρτ είχε αποφασίσει να μην επιστρέψει στις προπονήσεις σε περίπτωση που το γαλλικό πρωτάθλημα επανεκκινούσε στις 11 Μαΐου, συνεπώς η οριστική διακοπή ήταν καλή απόφαση για τον ίδιο: «Μπορεί να έχω τεράστια επιθυμία να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο, όμως αυτή ήταν η πιο συνετή απόφαση. Η υγεία μπαίνει πάνω από το ποδόσοφαιρο. Πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Γιατί ακόμα κι αν παίζαμε παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, θα μπορούσε πάντα να υπάρχει θέμα εξάπλωσης του ιού ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags