Facebook Pixel AEK: Δεν αγοράζει Αραούχο, πουλάει Λιβάγια - Έτσι έρχεται ο Αφρικανός
| 2020-05-11 13:45:00

Δεν αγοράζει Αραούχο, πουλάει Λιβάγια - Έτσι έρχεται ο Αφρικανός στην ΑΕΚ - Αδιανόητη εξέλιξη!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Δεν αγοράζει Αραούχο, πουλάει Λιβάγια - Έτσι έρχεται ο Αφρικανός στην ΑΕΚ - Αδιανόητη εξέλιξη!

Αν υπάρχει μια θέση όπου στην ΑΕΚ πραγματικά και περισσότερο απ’ οπουδήποτε άλλου δεν ασχολούνται μεταγραφικά αυτή είναι η θέση του επιθετικού. Τα τρία πιο ακριβά συμβόλαια της ομάδας – ζωή να έχουν – αγωνίζονται (ή έστω μπορούν να αγωνιστούν) σε ρόλο φουνταριστού: Ολιβέιρα, Αραούχο και Λιβάγια.

Αλλά ακόμη και σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, πάλι η παρουσία είναι… γεμάτη στο ρόστερ, αφού είτε ο Μάνταλος είτε (επί Καρέρα περισσότερο) ο Λιβάγια υπερκαλύπτουν τον συγκεκριμένο ρόλο και θέση. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η εισαγωγή; Προκειμένου να αναδειχτεί το γιατί δεν υπάρχει θέμα με τον Νουά Ντικό, τον 28χρονο Γάλλο στο διαβατήριο, αλλά διεθνή και με καταγωγή από το Μαλί, επιθετικό.

Παρουσιάστηκε στα media ως δεξιός εξτρέμ. Αυτή είναι η… μισή αλήθεια, αφού η συγκεκριμένη θέση είναι για την ακρίβεια η τρίτη του. Φέτος, οπότε και αγωνίστηκε δανεικός από τη Χαλ στη Φίτεσε, το 60% των παιχνιδιών το έπαιξε ως περιφερειακός (ή κεντρικός) επιθετικός, το 35% ως δεξιός εξτρέμ και μόλις το 5%, τη θέση δηλαδή στην οποία όντως ο Ιβιτς αναζητά παίκτη, αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ.

Και κάπως έτσι είναι σε ολόκληρη την καριέρα του. Στην ΑΕΚ, έχει ξεχωρίσει υπό μία μόνο προϋπόθεση: να «αδειάσει» η μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Να μην – για παράδειγμα – αγοραστεί ο Αραούχο και να πωληθεί κάποιος από τους Ολιβέιρα και Λιβάγια. Μόνο τότε θα απασχολήσει τον Ιβιτς ο 28χρονος Αφρικανός επιθετικός, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος αφού το συμβόλαιο του στη Χαλ ολοκληρώνεται και δεν πρόκειται φυσικά ούτε να το ανανεώσει, αλλά ούτε και να παραμείνει στην ομάδα του Άρνεμ.

Στην ΑΕΚ πάντως, παρότι προβάλλεται αρκετά τελευταία, θα κερδίσει πόντους μόνο με την προϋπόθεση που αναφέρθηκε νωρίτερα. Και έτσι κι αλλιώς, τη δεδομένη στιγμή, ανεξαρτήτως προσθαφαιρέσεων, πιθανών αφίξεων και αποχωρήσεων στο ρόστερ της Ενωσης, δεν κινείται απολύτως τίποτα μεταγραφικά, σε κανένα απολύτως επίπεδο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Διπλό σκάνδαλο για Ολυμπιακό - Επένδυση 300 εκατομμύρια από Ιβάν - Τι θέλουν με Μελισσανίδη"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags