Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Έδωσα την ψυχή μου για τον ΠΑΟΚ – Έχασε τη δυναμική του – Είχε τη διαιτησία ο Ολυμπιακός"
| 2020-05-12 23:39:00

"Έδωσα την ψυχή μου για τον ΠΑΟΚ – Έχασε τη δυναμική του – Είχε τη διαιτησία ο Ολυμπιακός"

Sportdog Team
"Έδωσα την ψυχή μου για τον ΠΑΟΚ – Έχασε τη δυναμική του – Είχε τη διαιτησία ο Ολυμπιακός"

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ο Γιώτης Εγκωμίτης μίλησε στον FOCUS FM 103,6 για τον τελικό με τον Ολυμπιακό το 2001 σαν σήμερα και το γκολ που πέτυχε από νωρίς σε εκείνο τον αγώνα. Ο Κύπριος βετεράνος παίκτης του Δικεφάλου αναφέρθηκε στον κόσμο του ΠΑΟΚ και στο ποιους παίκτες ξεχωρίζει από τον Δικέφαλο τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι σαν να ήταν... χθες! Ένας τελικός, μια φοβερή ατμόσφαιρα, ένας μεγάλος τελικός με δυο σπουδαίους αντιπάλους. Αναπολούμε τα παλιά, ήταν πολύ ωραία και καταφέραμε να κερδίσουμε και να δώσουμε μεγάλη χαρά στον κόσμο μας».

Για τα συναισθήματα της ομάδας τότε: «Η αλήθεια είναι ότι περνούσε από το μυαλό μας ότι παίζαμε στην Αθήνα, ότι ο Ολυμπιακός είχε μαζί του την διαιτησία, ότι ήταν πρωταθλητής πολλά χρόνια. Εμείς παίζαμε καλό ποδόσφαιρο, είχαμε αδικηθεί πολλές φορές και θέλαμε την εξιλέωση στον τελικό».

Για το γκολ: «Είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιους αγώνες να βάζεις πρώτος γκολ και να γυρίζεις την ψυχολογία με το μέρος σου. Μας έδωσε δύναμη και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια, σε ένα παιχνίδι που τα κάναμε όλα τέλεια. Στην συνέχεια όταν είδα τον αγώνα, ήταν μεγάλος ο πόθος των παικτών και των φιλάθλων να πάρουμε αυτόν τον τίτλο. Θέλαμε πάρα πολύ αυτό το Κύπελλο και το δείξαμε από το πρώτο λεπτό. Όταν βάλεις την 11 ή την 18αδα εκείνο του αγώνα θα καταλάβεις ότι είχαμε μια εξαιρετική ομάδα. Είχαμε και απουσίες σε εκείνο το ματς, όπως ο Τετράτζε και ο Τοχούρογλου που ήταν βασικοί. Εγώ ήμουν αμφίβολος, τελευταία στιγμή πάρθηκε η απόφαση να παίξω! Όλοι οι παίκτες μετά από εκείνη την ομάδα, έκαναν καριέρα σε ακόμα πιο μεγάλες ομάδες μετά τον ΠΑΟΚ, ένας προς έναν».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Το νιώθω και εγώ όταν έρχομαι Θεσσαλονίκη, ότι ο κόσμος με αγαπάει. Έδωσα την ψυχή μου για τον ΠΑΟΚ και αυτό το εκτιμάνε οι φίλαθλοι. Δεν πήγαν χαμένοι οι κόποι μου με την φανέλα της ομάδας. Αυτό το είχα από πάντα στην καριέρα μου. Ένα πλεονέκτημα ότι είχα πάθος και τα έδινα όλα, από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Είχα ζήσει μεγάλες στιγμές στον ΠΑΟΚ, χαίρομαι που έχει γραφτεί το όνομα μου στην ιστορία του ΠΑΟΚ με τα δυο Κύπελλα. Το μόνο μου παράπονο είναι ότι όταν μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν τα καταφέραμε όχι για αγωνιστικούς λόγους. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που θα μπορούσε να πάει να κερδίσει εκεί και να περάσει. Να συνεχίσουν όπως τόσα χρόνια να είναι δίπλα στην ομάδα και να την βοηθάνε. Όλος ο κόσμος ξέρει για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και το πόσο καυτή έδρα είναι η Τούμπα. Οι τίτλοι θα συνεχίσουν να έρχονται».

Για το αν βλέπει τον ΠΑΟΚ: «Όσα μπορώ τα βλέπω τα ματς του ΠΑΟΚ. Έχει χάσει την δυναμική που είχε τα προηγούμενα χρόνια με τον Λουτσέσκου, έχει χάσει την ηρεμία και την αποφασιστικότητα που έδειχνε σε κάθε παιχνίδι. Άλλη φιλοσοφία, άλλος προπονητής είναι απολύτως λογικό. Πάντως έχουν γίνει καλά βήματα και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει και άλλους τίτλους. Ο Λέο Μάτος που παίζουμε και στην ίδια θέση, ο Βιεϊρίνια που είναι ο αρχηγός και η ψυχή της ομάδας, ο Βαρέλα είναι μια σταθερά στην άμυνα, οι Λημνιός και Πέλκας είναι σπουδαία ταλέντα».

Για τον γιο του: «Είναι νεαρός ακόμα, το 2006 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι... Θεσσαλονικιός! Μακάρι να τον βοηθήσει ο Θεός και να παίξει ποδόσφαιρο, του αρέσει πολύ και δουλεύει σχεδόν κάθε μέρα για το καλύτερο. Δεν θέλω να μιλάω για τον γιο μου, θέλω να έχει την δική του ταυτότητα. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να τον συμβουλεύω και να δουλεύει για να πετύχει τα όνειρα του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags