Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ρούμπεν Σεμέδο: Θα φύγει από το Λιμάνι το φετινό καλοκαίρι;
| 2020-05-14 10:25:00

Χαμός στην Πορτογαλία για Ολυμπιακό! Περιμένουν deal 100 εκατομμυρίων - Τον "σκοτώνει" ο Μαρινάκης;

του Παναγιώτη Νικολάου
Χαμός στην Πορτογαλία για Ολυμπιακό! Περιμένουν deal 100 εκατομμυρίων - Τον "σκοτώνει" ο Μαρινάκης;

Ολυμπιακός - Ρούμπεν Σεμέδο: Η Record δίνει συνέχεια σήμερα στο χτεσινό της πρωτοσέλιδο με το οποίο έφερνε τον Ρούμπεν Σεμέδο στην πρώτη γραμμή των υποψηφίων (αυτή ήταν η ακριβής έκφραση στο σχετικό ρεπορτάζ) μιλώντας σήμερα με τον ίδιο τον Πορτογάλο στόπερ του Ολυμπιακού.

Μη φανταστείτε συνέντευξη ποταμός. Δύο ατάκες λέει ο Σεμέδο, κλασικές και ειπωμένες και από τον ίδιο. Πρώτη: «Δεν γνωρίζω το ενδιαφέρον της Μπενφίκα, δεν νομίζω όμως πως έχει να κάνει κάτι το αν ψάχνει ή όχι στόπερ με την παραχώρηση του Ρούμπεν Ντίας». Και δεύτερη: «Δεν έχω κρύψει πως θέλω να αγωνιστώ σε ποιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνικό».

Επίσης, στο σημερινό ρεπορτάζ γίνεται λόγος – ως ατάκα του ίδιου του Σεμέδο χωρίς όμως να μεταφέρεται ως δήλωση – πως γνωρίζει για ενδιαφέρον διάφορων ομάδων, χωρίς να εντάσσει σε αυτές καμία από τις ομάδας της πατρίδας του.

Πάμε τώρα να δούμε και τα δεδομένα όπως παρουσιάστηκαν στο περίφημο χτεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας; Τα πάντα γυρίζουν γύρω από την ενδεχόμενη πώληση του Ρούμπεν Ντίας. Προ ημερών, ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να πουλήσει τον Πορτογάλο στόπερ και πως αν το κάνει, θα γίνει μόνο με τη ρήτρα του, η οποία για την ιστορία ισοδυναμεί με 100 εκατ. ευρώ.

Προφανώς σε τέτοια επίπεδα δεν υπάρχει συζήτηση σε καιρό πανδημίας. Τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ντίας να ενδιαφέρει top αγγλικές ομάδες (Γιουνάιτεντ, Σίτι και Τότεναμ) δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, με τον ατζέντη του διεθνή στόπερ, τον περίφημο Ζόρζε Μέντες να έχει πάντα το αποκούμπι της Γουλβς, η οποία όμως τη δεδομένη στιγμή, δεν ψάχνει για στόπερ.

Αφήνοντας λοιπόν το αν πουληθεί ο Ντίας, πάμε και στην πιθανότητα των αντικαταστατών του και κυρίως τις προϋποθέσεις αυτών. Στην Μπενφίκα, δημοσίως, έχουν ξεκαθαρίσει πως στο επερχόμενο καλοκαίρι δεν θα κάνουν μεταγραφή μεγαλύτερη των 10 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το επίπεδο θεωρούν πως βρίσκεται ο Γερμανός Ρόμπιν Κοχ, το συμβόλαιο του οποίου στην Φράιμπουργκ λήγει του χρόνου και η γερμανική ομάδα τον έχει βγάλει στο «σφυρί» για να περιορίσει τη ζημιά λόγω πανδημίας.

Ξεκάθαρα βασική επιλογή των Λουζιτανών (μέχρι και τους γονείς του έφεραν στη Λισαβώνα τους προηγούμενους μήνες), ωστόσο τελευταία η αύξηση του ανταγωνισμού για τον 23χρονο Γερμανό έχει φέρει προβλήματα σε ένα deal που φάνταζε σίγουρο, «αναγκάζοντας» και τα πορτογαλικά media να αναζητήσουν εναλλακτικές.

Αν λοιπόν φύγει ο Ντίας στα λεφτά που θέλει η Μπενφίκα, αν δεν προχωρήσει η (ξεκάθαρα Νο1 επιλογή) περίπτωση Κοχ, στα λεφτά που μπορεί να δώσει η Μπενφίκα, τότε το εν λόγω ρεπορτάζ τόνιζε πως ο Σεμέδο είναι ένας από αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιλογών των Λουζιτανών. Και ο κύριος λόγος;

Γιατί «ρεπορτάζ από την Ελλάδα εκτιμούν πως ο Ολυμπιακός θα δέχονταν προσφορά μικρότερη από 10 εκατ. ευρώ». Αν τώρα θεωρείται ρεαλιστικό αυτό το σενάριο, να δεχτούν δηλαδή οι «ερυθρόλευκοι» προσφορά μικρότερη των 10 εκατ. ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή που πέρυσι δαπάνησσαν περίπου τα μισά για να τον αποκτήσουν προσδοκώντας σε τριπλάσια (τουλάχιστον) απόσβεση της επένδυσης τους, πάσο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές πως οι προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί αυτό το μεταγραφικό σενάριο μπορεί να είναι υπαρκτές όλες, αλλά αφενός είναι πάρα πολλές και αφετέρου σηκώνουν πολλή, μα πολλή συζήτηση για το κατά πόσον μπορούν – από κάθε πλευρά – να υλοποιηθούν.

Αυτά ως προς την πλήρη αποκατάσταση του τι ακριβώς έχει γραφτεί στην Πορτογαλία το τελευταίο διήμερο για τον Σεμέδο και την Μπενφίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβα" στον Ολυμπιακό! Δίδυμο με Τεόντοσιτς - Γκαρντ με 3,4 πόντους μ.ο. - Το ξέρει ο Μπαρτζώκας;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags