Facebook Pixel Sportdog.gr | Το ωραιότερο γκολ στην καριέρα του Ζιντάν
| 2020-05-16 18:54:00

Το ωραιότερο γκολ στην καριέρα του Ζιντάν

Sportdog Team
Το ωραιότερο γκολ στην καριέρα του Ζιντάν

Το ημερολόγιο έδειχνε 15 Μαΐου του 2002 στο Hampden Park της Γλασκώβης, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπιζε την έκπληξη εκείνης της σεζόν για το Champions League, Μπάγερ Λεβερκούζεν, στον τελικό του θεσμού. Το ματς είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς καθώς η Βασίλισσα προηγήθηκε στο 8ο λεπτό με τον Raul, πριν ο Βραζιλιάνος αμυντικός Lucio ισοφαρίσει στο 13'. Το παιχνίδι όμως κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, χάρη σε έναν από τους μεγαλύτερους μαέστρους που πάτησαν ποτέ χορτάρι. Λίγο πριν συμπληρωθεί το 45ο λεπτό της αναμέτρησης ο Roberto Carlos παίζει το 1-2 με τον Santiago Solari και προλαβαίνει να γυρίσει την μπάλα προς την περιοχή των Γερμανών.

Η στρογγυλή θεά έχει πάρει μεγάλο ύψος και όλοι πιστεύουν πως ο παραλήπτης θα κάνει το αναμενόμενο. Οποιοσδήποτε παίκτης θα προσπαθούμε να την κατεβάσει προτού σκεφτεί την επόμενή του ενέργεια, σπαταλώντας χρόνο και πιθανότατα την ευκαιρία για μία φάση αξιώσεων. Όχι όμως ο Zinedine Zidane. Τοποθετώντας και γυρνώντας τέλεια το σώμα του, εξαπολύει ένα φανταστικό βολέ με το αριστερό του πόδι, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί "Γ" του ανήμπορου να κάνει το οτιδήποτε Hans-Jörg Butt.

Πολλοί μιλούν ακόμη και σήμερα για το ομορφότερο γκολ στην ιστορία του Champions League. Ίσως να έχουν δίκιο, ίσως και όχι. Είναι αδιαμφισβήτητα όμως ένα από τα πιο αλησμόνητα τέρματα που έχουν μπει ποτέ. Και μία στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας που κανένας πραγματικός φίλος του ομορφότερου παιχνιδιού που φτιάχτηκε ποτέ δεν πρόκειται να σβήσει από τη μνήμη του.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags