Facebook Pixel Αλέξης Κούγιας: "Αυτοί ευθύνονται για την επίθεση σε Ουάρντα"
| 2020-05-19 18:40:00

"Ρουκέτες" Κούγια: "Αυτοί ευθύνονται για την επίθεση σε Ουάρντα - Δεν έχει κάνει τίποτα τρεις μήνες ο..."

Sportdog Team
"Ρουκέτες" Κούγια: "Αυτοί ευθύνονται για την επίθεση σε Ουάρντα - Δεν έχει κάνει τίποτα τρεις μήνες ο..."

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο Athletic Radio και αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα της επανέναρξης του πρωτάθληματος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Superleague, Μηνά Λυσάνδρου, ότι δεν έχει κάνει τίποτα εδώ και τρεις μήνες όντας στην προεδρία και τόνισε πως αξίζει να εξεταστεί η πρόταση του ΟΦΗ για την παρουσία συγκεκριμένου ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα ο Αμρ Ουάρντα, υποστηρίζοντας πως δράστες ήταν οπαδοί που ο ίδιος έχει διώξει απότο γήπεδο της ΑΕΛ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την έναρξη των πλέι οφ: “Θεωρώ ότι ήταν μια σωστή επιλογή. Είναι μια επιλογή με μικρότερο ρίσκο από ότι να ξεκινούσαμε νωρίτερα, ανεξαρτήτα από το ότι είχαμε στην Ελλάδα μια πολύ καλή εξέλιξη. Πρέπει να κάνουμε την επανεκκίνηση σωστά και γρήγορα”.

Για την συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ: “Ακόμα και χθες υπήρχαν οι ιδιοκτήτες ομάδων όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός που δεν ήθελαν την διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Ο Πανιώνιος και ο Παναιτωλικός δεν ήθελαν την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Το κακό είναι ότι λείπει το ποδοσφαιρικό περιβάλλον από τις μεγάλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει άλματα όπως και η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ όπου τα παιδιά που είναι στην διοίκηση του κάνουν τρομερή δουλειά και γνωρίζουν πολύ καλά το ποδόσφαιρο. Η πλειοψηφία των ομάδων όμως δεν έχει ποδοσφαιρικό περιβάλλον”.

Για την Σούπερ Λιγκ: “Η Σούπερ Λιγκ δημιουργήθηκε για να μην κάνουν κουμάντο ο Μητρόπουλος και ο αδερφός του. Καταντήσαμε να γίνει πρόεδρος στην Σούπερ Λιγκ ο Μποροβήλος, τώρα είναι ο Λυσάνδρου που μέχρι τότε δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με το ποδόσφαιρο και βγήκε πρόεδρος επειδή ο Μελισσανίδης τα βρήκε με τον Ολυμπιακό. Τρεις μήνες ο Λυσάνδρου δεν έχει κάνει τίποτα, τι έχει κάνει τρεις μήνες τώρα; Δεν έχουμε λύσει τίποτα. Ούτε για το ποσοστό από το στοίχημα, ούτε για τις αδειοδοτήσεις, ούτε για τα συμβόλαια. Πρέπει να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Οι μεγάλοι ενδιαφέρονται για άλλα πράγματα αλλά όχι για το ποδόσφαιρο. Ο Αλαφούζος έχει να πάει στο γήπεδο δύο χρόνια, στο Αγρίνιο βρίζουν τον Κωστούλα. Οι εκλογές που θα γίνουν στην Σούπερ Λιγκ είναι πολύ σημαντικές για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τους είπα “έκμεταλλευτείτε την παρουσία μου για το ποδόσφαιρο”, ξέρω ποιοι μάνατζερ έχουν βρώμικους παίκτες, ποιοι στήνουν παιχνίδια, ποιοι είναι βρώμικοι”.

Για τις μετακινήσεις των ομάδων στα πλέι οφ: “Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, στην Κρήτη μπορείς να ταξιδέψεις και με το καράβι. Και εγώ όποτε έρχομαι στην Κρήτη, έρχομαι πάντα με το πλοίο γιατί δεν μου αρέσει να περιμένω στο αεροδρόμιο. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό κρούσμα ποδοσφαιριστή, παγκοσμίως επίσης δεν υπάρχει ούτε ένας ποδοσφαιριστής που να μπήκε στην εντατική”.

Για την πρόταση του ΟΦΗ για την παρουσία κόσμου στα γήπεδα: “Η πρόταση του Ηλία Πουρσανίδη ήταν ιδανική. Πρέπει να βρούμε οι ομάδες έναν τρόπο για να αυξήσουμε τα έσοδα μας. Πιστεύω ότι ο κύριος Αυγενάκης θα την μελετήσει την πρόταση του ΟΦΗ”.

Για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ: “Για εμένα οπωσδήποτε πρέπει να διεκδικήσουμε χρήματα από το στοίχημα, ανεξαρτήτως από το θέμα των τηλεοπτικών συμβολαίων. Φέτος, κάθε ομάδα έχασε ένα εκ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ”.

Για την πρόταση αναδιάρθρωσης: “Εγώ ήμουν πάντα υπέρ της συμμετοχής 16 ομάδων στο πρωτάθλημα. Αν έχουμε ποσοστό από το στοίχημα και υπάρχουν χορηγίες τότε μπορεί να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα”.

Για την παρουσία του ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ: “Ο ΟΦΗ έχει πάντα μια ευπρεπή παρουσία στις συνεδριάσεις. Ο Ηλίας Πουρσανίδης είναι ένα μετρημένο παιδί, μετράει τα λόγια του και οι κουβέντες του είναι πάντα ποδοσφαιρικές όπως και η παρουσία του ιδιαίτερα σημαντική”.

Για την πορεία της Λάρισας στο πρωτάθλημα: “Πιστεύω ότι αξίζαμε την είσοδο μας στα πλέι οφ. Το είδατε και στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ. Υπήρξε ένα ανελέητο κυνηγητό προς την Λάρισα, ήμασταν η ομάδα με τις περισσότερες κίτρινες κάρτες στο πρωτάθλημα”.

Για την επίθεση στον Ουάρντα: “Πίσω από την επίθεση κρύβονται έμποροι ναρκωτικών που μαζεύουν κάτι παιδάκια και τα ποτίζουν και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κουμάντο στην Λάρισα. Εγώ τους έδιωξα από το γήπεδο”.

Για την ανάδειξη της Κάτιας Κοξένογλου σε αναπληρώτρια πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ: “Είναι εξαιρετική η παρουσία της, προέρχεται από οικογένεια που ξέρει από ποδόσφαιρο, δεν προέκυψε ξαφνικά. Υπάρχει και η κυρία Σουλούκου που είναι σημαντική η παρουσία της στον Ολυμπιακό και γνωρίζει από αθλητισμό. Οι γυναίκες στην Σούπερ Λιγκ είναι λίγες και η παρουσία τους είναι πολύ ωραίο στοιχείο”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags