Facebook Pixel La Liga: Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Άριτς Αντούριθ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-05-20 22:03:00

Παγκόσμια υπόκλιση - Σταμαρά το ποδόσφαιρο κορυφαίος Ευρωπαίος παικταράς - Μέγας γκολτζής! (Vid)

Sportdog Team
Παγκόσμια υπόκλιση - Σταμαρά το ποδόσφαιρο κορυφαίος Ευρωπαίος παικταράς - Μέγας γκολτζής! (Vid)

La Liga: Ένας από τους τελευταίους μεγάλους σκόρερ των ισπανικών και ευρωπαϊκών, γηπέδων, ο Άριτς Αντούριθ, έβαλε τους «τίτλους τέλους» στη σπουδαία καριέρα του το πρωί της Τετάρτης (20/05), σε ηλικία 39 ετών. 

Σίγουρα όμως, όχι με τον τρόπο που θα ήθελε. Ο πολύπειρος Βάσκος στράικερ ανέβασε ένα προσωπικό γράμμα του στο Instagram, αποκαλύπτοντας προς τους φιλάθλους της Αθλέτικ Μπιλμπάο πως θα πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση στο μηρό, η οποία θα πρέπει να τον κρατήσει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι ως εκ τούτου θεώρησε πως ήρθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου, για να «κρεμάσει τα παπούτσια του», διότι όπως τόνισε «...το κορμί μου είπε "αρκετά"».

Ο Αντούριθ (που αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2009, πριν αποκτηθεί ο Τζιμπρίλ Σισέ) δέχθηκε προ ημερών τιμητική πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του από τη διοίκηση της Αθλέτικ γι' άλλον ένα χρόνο, όμως οι γιατροί και ο τραυματισμός του, είχαν αντίθετη άποψη. 

Η ιατρική γνωμάτευση το απόγευμα της Τρίτης (19/05) ήταν ξεκάθαρη: Θα πρέπει να περάσει άμεσα την πόρτα του χειρουργείου για να του τοποθετηθεί ένα προσθετικό στο λαβωμένο ισχίο του. Κι όσο κι αν ήθελε να είναι «παρών» στη διεκδίκηση του Κυπέλλου Ισπανίας και στον τελικό των Βάσκων (με τη Σοσιεδάδ), που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τα δεδομένα είναι «σκληρά» για τον ίδιο, όπως ανέφερε και στο γράμμα του. 

«Ήρθε η ώρα. Παρατήρησα πολλές φορές ότι το ποδόσφαιρο σε αφήνει πριν εσύ το αφήσεις. Μόλις χθες οι γιατροί μου συνέστησαν να περάσω από την πόρτα του χειρουργείου, αύριο ει δυνατόν, ώστε να βάλω ένα προσθετικό στον μηρό μου, για να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν καλύτερα στις συνθήκες της νέας μου καθημερινής ζωής. Δυστυχώς το σώμα μου, μου είπε... αρκετά. Δεν μπορώ να βοηθήσω πια τους συμπαίκτες μου, όπως τους αξίζει. Πολύ απλά, αυτή είναι η μοίρα ενός επαγγελματία αθλητή.

Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε πολύ πιο σοβαρές και οδυνηρές καταστάσεις. Η πανδημία που δεν έχει φύγει ακόμα μας άφησε ανεπανόρθωτες πληγές και θα πρέπει να την πολεμήσουμε όλοι μας για αρκετό καιρό ακόμα. Μην ανησυχείτε για μένα, είναι ανέκδοτο να λέμε κάτι τέτοιο. Ας ξεχάσουμε τα ονειρεμένα φινάλε. Θα βρούμε τον χρόνο να αποχαιρετιστούμε. 

Ναι, ήρθε η ώρα να πούμε αντίο και κάπως έτσι τελειώνει για μένα αυτό. Από την πλευρά μου ήταν ένα αξέχαστο και εκπληκτικό ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ».

Ο Αντούριθ, συνέδεσε το όνομά του κυρίως με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, στην οποία αγωνίστηκε από το 2012 έως τώρα, αλλά και από το 2006 έως το 2008. Ξκίνησε την καριέρα του στο επαγγελματικό επίπεδο το 1999 από την Ορέρα, ενώ ακολούθως αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα της Μπιλμπάο, αλλά και στις Μπούργος, Βαγιαδολίδ, Μαγιόρκα και Βαλένθια, προτού επιστρέψει στο Μπιλμπάο.

Παραμένει ο κορυφαίος σκόρερ της Αθλέτικ στον 21ο αιώνα και ο 6ος στην ιστορία της με 172, όντας πίσω από τους μυθικούς Ζάρρα (335), Μπάτα (208), Ντάνι (199), Γκοροστίθα (196) και Ιραραγκόρ (179).

Συνολικά στην καριέρα του, σημείωσε 229 γκολ σε 573 επίσημα ματς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags