Facebook Pixel Ολυμπιακός:"Ο παίκτης θα πάει στον Ολυμπιακό - Έχουμε υπογράψει συμφωνία"!
| 2020-05-23 18:06:00

Πρόεδρος ομάδας στο sportdog: "Ο παίκτης θα πάει στον Ολυμπιακό - Έχουμε υπογράψει συμφωνία"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πρόεδρος ομάδας στο sportdog: "Ο παίκτης θα πάει στον Ολυμπιακό - Έχουμε υπογράψει συμφωνία"!

Ολυμπιακός: Το ημερολόγιο έγραφε 15 Οκτωβρίου 2019 όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε τη μεταγραφή του Ιωάννη Κωστή από τη Νέα Σαλαμίνα Αμμόχωστου με την υποσημείωση, ότι ο παίκτης θα ενσωματωθεί στο έμψυχο δυναμικό των Πειραιωτών το καλοκαίρι. Ο δανεισμός του 20χρονου μέσου ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, όμως η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος στην Κύπρο ελέω κορωνοϊού επισπεύδει τις εξελίξεις.

«Μετράει αντίστροφα» ήταν το μήνυμα που πέρασε στον Τύπο τις προηγούμενες ημέρες για τον νεαρό ποδοσφαιριστή, ο οποίος φέτος μέτρησε 21 συμμετοχές στον σύλλογο της Αμμόχωστου και πέτυχε ένα γκολ. Είναι έτοιμος για Ολυμπιακό ο Κωστή; Υπάρχουν μηνύματα από τον Πειραιά για την επιστροφή του παίκτη;

Το sportdog απευθύνθηκε στον πρόεδρο της κυπριακής ομάδας, Θουκή Θουκυδίδη προκειμένου να πάρει απαντήσεις γι' αυτήν την υπόθεση.

«Εμείς με τον Ολυμπιακό υπογράψαμε μία συμφωνία και αναμένουμε αυτή η συμφωνία να εκπληρωθεί. Δεν έχουμε καμία από μέρους του Ολυμπιακού κάποια ένδειξη, ότι δεν θα προχωρήσουμε στη μεταγραφή. Και εμείς περιμένουμε να εκπληρωθεί στο συμβόλαιο», ήταν το πρώτο σχόλιο του ισχυρού άνδρα της Νέας Σαλαμίνας.

Από πλευράς Ολυμπιακού υπάρχει κάποια ενόχληση προς την πλευρά σας; «Όχι δεν υπάρχει», απαντά και προσθέτει: «Για να είμαι ειλικρινής είναι στις προθέσεις μας. Εντός των ημερών ίσως να κάνουμε εμείς μία κίνηση για να δούμε τι γίνεται. Αλλά αντιλαμβάνομαι, ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο, υπογραφές. Αναμένουμε να προχωρήσουμε. Δεν έχουμε πραγματικά κάτι που να δηλώνει οτιδήποτε διαφορετικό».

Πώς ήταν ο Κωστή τη φετινή σεζόν; Δούλεψε με το ίδιο πάθος ή επαναπαύτηκε εξαιτίας της σίγουρης μετακίνησης στον Ολυμπιακό; «Ο Κωστή έκανε μία καλή χρονιά φέτος. Έπαιξε και με την Εθνική μερικά παιχνίδια βασικός. Ο Κωστή είναι καλό παιδί και συνειδητοποιημένος ποδοσφαιριστής. Ξέρει από πού προέρχεται. Στον Ολυμπιακό όπου θα πάει θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και αυτοπεποίθηση που τον διακατέχει. Είμαι σίγουρος, ότι αν του δοθούν οι ευκαιρίες θα δείξει τον πραγματικό του εαυτό, τον ποδοσφαιρικό, αλλά και τον καλό του χαρακτήρα», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ομάδας της Αμμόχωστου.

Ο παίκτης είναι ενθουσιασμένος με αυτήν την εξέλιξη; «Ο παίκτης περιμένει σύντομα να πάει στον Ολυμπιακό, όπως είναι προγραμματισμένο. Όπως γνωρίζετε το πρωτάθλημα έχει διακοπεί στην Κύπρο και έχουν ενημερωθεί οι ποδοσφαιριστές. Τώρα γίνονται κάποιοι διακανονισμοί, για να αποχωρήσουν οι παίκτες. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες», αναφέρει.

Πώς σχολιάζετε την απόφαση για τη διακοπή; «Εμείς στην Κύπρο διακόψαμε το πρωτάθλημα με μία καταπληκτική πλειοψηφία. Μόνο δύο σωματεία πρώτης κατηγορίας είχαν αρνητική τοποθέτηση. Ο μόνος λόγος που εγώ θεωρώ, ότι έπρεπε να διακοπεί, ήταν ότι ήταν δύσκολο να εφαρμόσουμε ένα αυστηρό πρωτόκολλο το οποίο να τηρείται και να εφαρμόζεται, με κάποιον κρατικό φορέα να αναλαμβάνει την ευθύνη της συνέχισης του πρωταθλήματος. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Οι οικονομικοί παράγοντες ήταν εξίσου πολύ σημαντικοί. Αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα θα αναγκαζόμασταν να είχαμε τους ποδοσφαιριστές μέχρι τις αρχές Ιουλίου στην Κύπρο, το οποίο θα σήμαινε μεγάλη επιβάρυνση ιδιαίτερα για τα μικρά σωματεία που δεν είναι εταιρείες, όπως η Νέα Σαλαμίνα που τα έσοδά της είναι περιορισμένα. Αυτό θα μας αύξανε τα έξοδα για τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Τρίτος παράγοντας ήταν το περιβάλλον, στο οποίο θα καλούμασταν να συνεχίσουμε το ποδόσφαιρο. Αναφέρομαι στις καιρικές συνθήκες. Εδώ στην Κύπρο έχουμε 40άρια αυτές τις μέρες σε γήπεδα που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Έτσι αποφασίσαμε ως πλειοψηφία τη διακοπή. Θεωρώ, ότι δεν χάθηκε ο κόσμος. Θα περάσουν αυτές οι δύσκολες ημέρες, οι οποίες όπως αντιλαμβάνεστε θα έχουν οικονομικό κόστος. Εγώ προσωπικά νιώθω, ότι η ζωή οικονομικά δεν θα είναι η ίδια όπως πέρσι, από τον Αύγουστο και μετά. Η Κύπρος στηρίζεται στον τουρισμό όπως και η Ελλάδα», απαντά.

Στο τέλος ο πρόεδρος ης Νέας Σαλαμίνας αποκάλυψε, ότι εξαιτίας της πανδημίας τα δεδομένα θα διαφοροποιηθούν στην ομάδα του. «Εμείς ως Νέα Σαλαμίνα θα μειώσουμε το μπάτζετ μας, διότι κάποιοι χορηγοί μας μάς έχουν ενημερώσει, ότι ήδη έχουν ανακαλέσει τις μηνιαίες τους εισφορές από τον Μάρτιο και μετά. Δεν ξέρω πόσο θα συνεχιστεί αυτό του χρόνου. Αυτό που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας είναι το κακό οικονομικό περιβάλλον, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η οικονομική δραστηριότητα θα έρθει σε χαμηλούς ρυθμούς. Αυτό το λένε όλοι οι μεγάλοι οικονομολόγοι και φορείς που ασχολούνται με την οικονομία. Αυτό θα έχει αντίκτυπο στον μέσο εργαζόμενο, στον μέσο πολίτη, ο οποίος τελευταία πήγαινε να πάρει μία αύξηση και τώρα ξεκινά από την αρχή. Όλα αυτά μας ανησυχούν. Πάμε με χαμηλότερα μπάτζετ και βλέποντας θα πράξουμε, επειδή δεν ξέρουμε πως θα ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα. Θα έχει φιλάθλους; Και πείτε πως θα έχει, πόσοι θα μπορέσουν να μπούνε στο γήπεδο; Πορευόμαστε στο άγνωστο», κατέληξε ο Θουκής Θουκυδίδης μιλώντας στο sportdog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κάνει "πλάκα" ο Ολυμπιακός στον ΠΑΟΚ - Τι αποφάσισε για τα πλέι οφ - Αγγαρεία και ξενέρωμα….

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags