Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Νέος Αλβανός για ΠΑΟ! Είναι αντι-Μακέντα, "τρώει" Μπεργκ
| 2020-05-27 17:01:00

Νέος Αλβανός για ΠΑΟ! Είναι αντι-Μακέντα, "τρώει" Μπεργκ - Έχει περάσει από Άγιαξ, Ολυμπιακό

του Νίκου Στεργίου
Νέος Αλβανός για ΠΑΟ! Είναι αντι-Μακέντα, "τρώει" Μπεργκ - Έχει περάσει από Άγιαξ, Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός: Από τη στιγμή που η υπόθεση παραμονής του Φεντερίκο Μακέντα είναι στον αέρα ο Παναθηναϊκός πρέπει να κοιτάζει λύσεις για την ενίσχυση στην επίθεση. Ήδη έχει επαναφερθεί η περίπτωση του Μάρκους Μπεργκ, η οποία παρότι προκαλεί ενθουσιασμό δεν φαίνεται τόσο εφικτή για τα οικονομικά δεδομένα του Τριφυλλιού.

Αυτή η οικονομική συγκυρία δίνει τροφή για ανάπτυξη φημολογίας γύρω από ονόματα ποδοσφαιριστών που θεωρούνται συμβατές επιλογές για την εποχή. Ένα από αυτά τα ονόματα είναι και του Βασίλη Σκούρτη, για τον οποίο οι Αλβανοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει πράσινο ενδιαφέρον.

«Το συμβόλαιο του τελειώνει με την Κουκέσι και αρνήθηκε να ανανεώσει. Μάχη ανάμεσα σε Τίρανα και Παρτιζανι για την απόκτηση του ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και απ' τον Παναθηναϊκό», υποστηρίζει δημοσίευμα στον αλβανικό Τύπο, το οποίο επισημαίνει ότι η ελληνική ομάδα έχει οικονομικά προβλήματα και στοχεύει σε παίκτες με χαμηλό κόστος.

Το όνομα του Σκούρτη δεν είναι άγνωστο στην Ελλάδα. Εξάλλου, ο αλβανικής καταγωγής σέντερ φορ γεννήθηκε στα Χανιά, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ενώ πέρασε από πολύ μεγάλες ακαδημίες, όπως του Άγιαξ, της Αϊντχόβεν, του Ολυμπιακού και της Λάτσιο. Στον Πειραιά βρέθηκε μία ανάσα από την πρώτη ομάδα, ενώ την ίδια εποχή φέρεται να απέρριψε πρόταση του Παναθηναϊκού.

Την περίοδο 2010-11 έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του, παίζοντας για τον Πανιώνιο, ενώ πήγε ως δανεικός στο Θρασύβουλο τον Ιανουάριο του 2011. Ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε στην Πορτογαλία για τη Βιλαβερντένσε και την επόμενη περίοδο υπέγραψε με την Τοντέλα της Σεγούντα Λίγα, που είχε προπονητή τη σπουδαία προσωπικότητα της Μπενφίκα και της Εθνικής Πορτογαλίας Βίτορ Πανέιρα.

Ο Σκούρτης δεν κατάφερε να στεριώσει σε κάποια ομάδα τα επόμενα χρόνια, περνώντας διαδοχικά από την ολλανδική Ρόντα, τη Νίκη Βόλου, τον Αστέρα Τρίπολης, την Ξάνθη και τον Άρη Λεμεσού.

Η επιστροφή στις ρίζες του φαίνεται πως βοήθησε την καριέρα του. Στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 εντάχθηκε στην αλβανική Λουφτετάρι με μονοετές συμβόλαιο, χωρίς να έχει δικαίωμα συμμετοχής ως την επόμενη μεταγραφική περίοδο και αναγκαζόμενος έτσι σε εξάμηνη αποχή από αγώνες. 

Έκανε τελικά το ντεμπούτο στην ομάδα στις 31 Ιανουαρίου 2018, σε μία εκτός έδρας ήττα με 3-0 εναντίον της Λάτσι για τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Κυπέλλου, ενώ για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο πρωτάθλημα τέσσερις μέρες αργότερα, στην ισοπαλία με 0-0 εναντίον της Λούζνια. 

Σημείωσε τα πρώτα του γκολ στις 10 Φεβρουαρίου 2018, στη νίκη με νίκη 3-2 επί της Τέουτα Δυρραχίου. Την 1η Μαρτίου 2018 σημείωσε το μοναδικό γκολ επί της Φλαμουρτάρι, βοηθώντας την ομάδα να ανέβει στην έκτη θέση, δίνοντάς της και την πρώτη νίκη στην Αυλώνα μετά από 40 χρόνια.

Στις 3 Ιανουαρίου 2019, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την αλβανική Κουκέσι, με την οποία μετρά φέτος 16 γκολ σε 25 εμφανίσεις.

«Στην Αλβανία βρήκε τον εαυτό του. Τον είχαν αφήσει πίσω οι τραυματισμοί. Εδώ όμως κάνει τη διαφορά. Είναι καλός παίκτης, του αρέσει πολύ να παίζει με την πλάτη και να μοιράζει το παιχνίδι», αναφέρει στο sportdog άνθρωπος της Λουφτετάρι για τον 28χρονο άσο.

Μετά τον Μπάσα, ένας ακόμα παίκτης αλβανικής καταγωγής εμπλέκεται στο πράσινο ρεπορτάζ. Ο Σκούρτης έχει ελληνικό διαβατήριο, οπότε δεν θα πιάνει  θέση ξένου. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο εξαιτίας του κορωνοϊού δεν αποκλείεται να ωθήσουν τις ομάδες στην αναζήτηση παικτών από αυτές τις αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άρχισαν οι αποχωρήσεις στον ΠΑΟ - "Τελειώνει" ο Τόμας - Παίρνει για αντικαταστάτη τον Ουάιτ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags