Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Επιστρέφει ο Διαμαντής - Έδειξε πολύ καλά στοιχεία στον Βόλο
| 2020-05-28 00:05:00

"Σκάει" επιστροφή-έκπληξη στον ΠΑΟΚ - Έλληνας άσος "σβήνει" Ίνγκασον και Βαρέλα!

Sportdog Team
"Σκάει" επιστροφή-έκπληξη στον ΠΑΟΚ - Έλληνας άσος "σβήνει" Ίνγκασον και Βαρέλα!

ΠΑΟΚ: Ο Σερραίος στόπερ, Απόστολος Διαμαντής, που «αποφοίτησε» από την ακαδημία του ΠΑΟΚ, είχε μετρημένες συμμετοχές. αλλά έπαιξε στους πλέον δύσκολους αγώνες του Βόλου στο φετινό πρωτάθλημα και έδειξε πολλά από τα θετικά στοιχεία που έχει στο παιχνίδι του.

Ο Απόστολος Διαμαντής δεν είναι από τα παιδιά που με το που «αποφοίτησαν» από την ακαδημία του ΠΑΟΚ, έκαναν το λεγόμενο «αγροτικό» τους. Συνήθως αυτή η διαδικασία μπαίνει ως... σήμανση στους νεαρούς που παραχωρούνται με την μορφή δανεισμού σε ομάδες μικρότερης κατηγορίας.

Ο Σερραίος κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, που πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 20 του χρόνια (γεννημένος στις 20 Μαΐου 2000) πήρε το βάπτισμα του πυρός στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος στη Super League 1 για λογαριασμό του Βόλου. Βρέθηκε σε μια ομάδα, που όπως εκείνος, έτσι και αυτή έκανε τα πρώτα της βήματα στη μεγάλη κατηγορία, και η πορεία του Διαμαντή ήταν παρόμοια με αυτή της ομάδας στην οποία αγωνίστηκε. Ο Βόλος στάθηκε επάξια στα μεγάλα σαλόνια, κάτι που συνέβη και με τον 20χρονο κεντρικό αμυντικό.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που κρίθηκε σε παιχνίδια που ήταν τα πλέον απαιτητικά για τα μετόπισθεν της ομάδας του. Ο Διαμαντής έγραψε 10 συμμετοχές, με τις επτά εξ' αυτών να είναι σε αναμετρήσεις απέναντι στις ομάδες που βρέθηκαν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Ο 20χρονος αγωνίστηκε μια αφορά απέναντι σε ΟΦΗ και Πανιώνιο, και στις δυο αναμετρήσεις του Βόλου με αντιπάλους τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Άρη και τον Ατρόμητο.

ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Στους αγώνες με τις ομάδες της πρώτες εξάδας, ο Βόλος κλήθηκε να καλύψει όλους χώρους στην άμυνα, για να το πετύχει αυτό, θα έπρεπε οι παίκτες του να δείξουν άμεσα αντανακλαστικά και ταχύτητα στις επεμβάσεις τους. Σε αυτούς τους δυο τομείς, ο Απόστολος Διαμαντής έδειξε να αντεπεξέρχεται. Στην καρτέλα στατιστικών του στη βάση δεδομένων της Super League 1, καταγράφονται 9 προωθητικές πάσες, 24 λάθη, 5 φάουλ υπέρ, 7 φάουλ κατά και 2 κίτρινες κάρτες.

Μια από τις αναμετρήσεις στις οποίες ο Διαμαντής έδειξε πολύ καλή αγωνιστική εικόνα ήταν σε αυτή με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, στο Βόλο. Ο 20χρονος στόπερ κατάφερε να περιορίσει την δραστηριότητα στον χώρο ευθύνης του και να έχει πολύ καλές αντιδράσεις στις προσπάθειες των αντιπάλων να παίξουν γρήγορα.

Η συζήτηση που αφορά τον Απόστολο Διαμαντή έχει να κάνει με το αν «χωράει» στο ρόστερ του ΠΑΟΚ με βάση τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά αλλά και αυτά που έχουν οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ των «ασπρόμαυρων». Αυτό που θα πρέπει εξ' αρχής να τονιστεί έχει να κάνει με το παζλ στο κέντρο της άμυνας. Ο ΠΑΟΚ αριθμητικά είναι πλήρης με Βαρέλα, Κρέσπο, Ίνγκασον Μιχάι, Μιχαηλίδη. Αυτό σημαίνει πως για να «χωρέσει» ο Διαμαντής, που έδειξε στοιχεία που μοιάζουν περισσότεροι με αυτά του Κρέσπο στον τρόπο διαχείρισης του χώρου ευθύνης, θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις ανακατατάξεων στη δόμηση του κέντρου της άμυνας. Με βάση την αγωνιστική του εικόνα, και με δεδομένο πως φέτος κρίθηκε σε επίπεδο ανδρών με την πρώτη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, ο Διαμαντής έχει ένα προβάδισμα στην ώρα της τελική επιλογής.

Η τελική απόφαση ανήκει στον ΠΑΟΚ, με τον Διαμαντή να έχει δείξει με τη φανέλα του Βόλου στην Super League πολλά από τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει σε επίπεδο Κ19. Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το ζητούμενο δεν είναι άλλο από το πέρασμα από το ποδόσφαιρο υποδομών στο επαγγελματικό, με τον Διαμαντή να έχει πάρει καλό βαθμό, και πλέον να περιμένει την κρίση με φόντο την επόμενη χρονιά.

Πηγή : FORZA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags