Facebook Pixel Serie A: Ξαναρχίζει στις 20 Ιουνίου
Ποδόσφαιρο
| 2020-05-28 22:49:00

Επίσημο: Τότε αρχίζει ξανά η Serie A και το Κύπελλο στην Ιταλία!

Sportdog Team
Επίσημο: Τότε αρχίζει ξανά η Serie A και το Κύπελλο στην Ιταλία!

Serie A: Είναι πλέον επίσημο: οι ημιτελικοί του Coppa Italia θα διεξαχθούν στις 13 Ιουνίου και η Serie A θα συνεχιστεί από το σαββατοκύριακο της 20ής Ιουνίου.

Για το Κύπελλο Ιταλίας είχαν διεξαχθεί οι πρώτοι αγώνες πριν την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας, με τη Νάπολι να επικρατεί στο Μιλάνο 1-0 της Ίντερ και τις Μίλαν, Γιουβέντους να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 στη μεταξύ τους αναμέτρηση, στο «Σαν Σίρο». 

Απόψε, λιγότερο από μία ώρα μετά την έναρξη της συνόδου κορυφής κυβέρνησης-ποδοσφαίρου, ο υπουργός Αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, πήγε στον πρωθυπουργό Αντόνιο Κόντε για να καθορίσει την ημερομηνία για τη νέα έναρξη του πρωταθλήματος, η οποία ορίστηκε για τις 20 Ιουνίου. 

«Η συνάντηση ήταν πολύ χρήσιμη. Η Ιταλία ξεκινά εκ νέου και είναι σωστό που μαζί της ξεκινά και το ποδόσφαιρο. Σήμερα λάβαμε το "Ο.Κ." από το CTS στο πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας (FIGC), το οποίο επιβεβαίωσε την υποχρέωση της εμπιστευτικής καραντίνας σε περίπτωση θετικότητας ενός παίκτη», δήλωσε ο Σπανταφόρα. 

«Εάν η καμπύλη μετάδοσης του ιού μεταβληθεί και το πρωτάθλημα σταματήσει ξανά, η FIGC με διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ένα σχέδιο Β, τα πλέι-οφ, και ένα σχέδιο Γ, το "πάγωμα" της βαθμολογίας. Υπό το φως όλων αυτών μπορούμε να πούμε ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στις 20 Ιουνίου. Ύστερα, υπάρχει η πιθανότητα στις 13 και 17 να παιχτούν οι ημιτελικοί και ο τελικός του ιταλικού Κυπέλλου».

Το νέο πρωτόκολλο υγείας για την επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας είναι ουσιαστικά πανομοιότυπο με εκείνο της συλλογικής προπόνησης. Έτσι, ουσιαστικά δεν προκύπτει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, επειδή ο περίφημος κανόνας για την «αυτόματη» καραντίνα της ομάδας σε περίπτωση θετικότητας, παρέμεινε αμετάβλητος. 

Το CTS εξέφρασε την «εκτίμησή του για την ακρίβεια της λεπτομέρειας στην ανάλυση πολλών πτυχών», επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, ότι «οι ισχύοντες κανόνες παρέχουν σαφείς διατάξεις» σχετικά με την «καραντίνα ενός θετικού θέματος» και την επακόλουθη προφύλαξη όλων των υπόλοιπων μελών της ομάδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags