Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο παίκτης που θέλει ο Φερέιρα στη θέση του τραυματία Αουγκούστο!
| 2020-05-29 13:30:00

Βραζιλιάνικο μπαμ! Καψούρα Φερέιρα πρώην της Ατλέτικο - "Ανταλλαγή" με Ενρίκε - "Τρέμει" ο Πέλκας

του Λάζαρου Γεωργίδη
Βραζιλιάνικο μπαμ! Καψούρα Φερέιρα πρώην της Ατλέτικο - "Ανταλλαγή" με Ενρίκε - "Τρέμει" ο Πέλκας

ΠΑΟΚ: Δεδομένη η πρόθεση ενίσχυσης στο κέντρο του Δικέφαλου, πόσο μάλλον μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του Αουγκούστο. Δεδομένη η θετική γνώμη που έχει για τον Μπερνάρντ Μενσά τόσο ο Αμπέλ Φερέιρα όσο και – όπως εμφανίζεται τουλάχιστον από τα ρεπορτάζ – και το υπόλοιπο μεταγραφικό επιτελείο του «δικεφάλου».

Πέραν των εν λόγω δεδομένων όμως, υπάρχουν αρκετές αβεβαιότητες που δεν δικαιολογούν ή τουλάχιστον δεν ενισχύουν τον χαρακτηρισμό «φαβορί» του ΠΑΟΚ για την υπογραφή του Γκανέζου μέσου, αλλά ούτε και το ότι η υπόθεση του είναι όσο προχωρημένη εμφανίζεται.

Ο sportdog έξαψε την υπόθεση του μέσου της Καϊσέρισπορ και την παρουσιάζει ακριβώς όπως έχει. Πρώτον, ο Μενσά έχει όντως μιλήσει με τον Φερέιρα και γνωρίζει από πρώτο χέρι το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Δεύτερον, ο «δικέφαλος» δεν είναι η μόνη ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Αφρικανό μέσο. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και οι «μεγάλοι» του τουρκικού πρωταθλήματος, Μπεσίκτας, Γαλατασαράι και Τραμπζονσπόρ.

Τρίτον, δεδομένα ο Μενσά έχει ξεκαθαρίσει στη διοίκηση της Καϊσέρισπορ πως θέλει να φύγει. Το ίδιο μάλιστα ήθελε και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, διεκδικώντας μάλιστα με… άκομψο τρόπο την πώληση του, οπότε και τέθηκε προσωρινά εκτός ομάδας (τιμωρήθηκε), εν τέλει όμως πήρε συγχωροχάρτι κυρίως προκειμένου να βοηθήσει την Καϊσέρισπορ να μείνει στην κατηγορία και να πωληθεί το καλοκαίρι.

Γι’ αυτό ακριβώς δεν προβλέπεται άμεση συμφωνία με κανέναν από τους υποψήφιους μνηστήρες του Μενσά, μέχρι δηλαδή τουλάχιστον να τελεσιδικήσει η τύχη της Καϊσέρισπορ στη φετινή σεζόν (σ.σ. το τουρκικό πρωτάθλημα αρχίζει ξανά στις 12 Ιουνίου).

Τέταρτον, όντως ο δίαυλος ΠΑΟΚ – Καϊσέρισπορ υφίσταται μέσω της περυσινής συμφωνίας για την μεταγραφή του Πέδρο Ενρίκε, με τις οφειλές που υπάρχουν από τον τουρκικό σύλλογο για τον Βραζιλιάνο ορθώς να εκτιμάται πως μπορούν να μειώσουν το κόστος ενδεχόμενης αγοράς του Μενσά.

Το πρόβλημα είναι πως για τον Γκανέζο διατηρεί 40% ποσοστό μεταπώλησης και η Ατλέτικο Μαδρίτης (η προηγούμενη δηλαδή ομάδα του), στην οποία επίσης η Καϊσέρισπορ οφείλει χρήματα από τα 3 εκατ. ευρώ που συμφώνησε για την αγορά του Μενσά.

Και, κάτι ανάλογο, ως ποσό θα επιδιώξει να εξασφαλίσει, προκειμένου να ρεφάρει μέρος της επένδυσης της, «σβήνοντας» χρέη προς πάσα κατεύθυνση. Και αυτό σε περίπτωση που εξασφαλίσει την παραμονή της, γιατί διαφορετικά τα δεδομένα αλλάζουν, προς το ευνοϊκότερο (σε οικονομικό επίπεδο) για όσους διεκδικούν τον Μενσά. Και πάλι φυσικά το τοπίο με αυτό το δεδομένο δεν θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει πριν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, οπότε και ολοκληρώνεται το τουρκικό πρωτάθλημα.

Τελευταίο αξίζει να καταγραφεί το γεγονός ότι υπάρχουν φωνές στον ΠΑΟΚ, φωνές που επηρεάζουν, που θεωρούν βάσει scouting τον Μενσά περισσότερο «δεκάρι» παρά «οκτάρι». Και για «δεκάρι» στον ΠΑΟΚ, με την παρουσία των Πέλκα, Μπίσεσβαρ, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη ενίσχυσης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρέλα" Σαββίδη! Σκάει 6 εκατομμύρια για τον παικταρά - Τον παίρνει για το... Champions League

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags