Facebook Pixel Άρης - ΑΕΚ: Αυτή είναι η αλήθεια για Γκαρσία - Στη... γωνία η ΑΕΚ!
| 2020-05-29 17:02:00

Όλα στη φόρα! Αυτή είναι η αλήθεια για Γκαρσία - Τι "κρύβεται" πίσω απ’ τον Άρη - Στη γωνία η ΑΕΚ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Όλα στη φόρα! Αυτή είναι η αλήθεια για Γκαρσία - Τι "κρύβεται" πίσω απ’ τον Άρη - Στη γωνία η ΑΕΚ!

Άρης - ΑΕΚ: Την ώρα που εντείνονται οι προσπάθειες στον Άρη για να αρθεί το μπαν της FIFA οι άνθρωποι της ομάδας συνεχίζουν κανονικά τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν.

Τις προηγούμενες ημέρες αναπτύχθηκε σενάριο που θέλει την ομάδα της Θεσσαλονίκης να προσεγγίζει τον Ερυθρό Αστέρα για την επιστροφή του Ματέο Γκαρσία.

Ο Αργεντινός επιθετικός είχε αγωνιστεί ως δανεικός από τη Λας Πάλμας στον Άρη τη σεζόν 2018-2019, βγάζοντας μάτια με την κίτρινη φανέλα. Σημείωσε 11 γκολ σε 32 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και συγκέντρωσε πολλά βλέμματα. Μάλιστα, οι μεγάλες ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του ο 23χρονος όμως κατέληξε στη Σερβία, υπογράφοντας 4ετές συμβόλαιο.

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ φέρεται πως πως έχει καταθέσει πρόταση ύψους 1.200.000 ευρώ στον Ερυθρό Αστέρα για την απόκτηση του Ματέο Γκαρσία, την Πέμπτη όμως διέρρευσε ότι η ομάδα του Βελιγραδίου απέρριψε πρόταση του Άρη για τον παίκτη, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2023.

Η υπόθεση έχει ακόμα περισσότερο ζουμί. Σύμφωνα με πληροφορίες του sportdog από το Βελιγράδι, η σερβική ομάδα δεν έχει δεχτεί καμία επίσημη προσφορά, κάτι που το θεωρούν αναμενόμενο λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει στον ελληνικό σύλλογο.

Το θέμα όμως είναι άλλο. Ο Αστέρας είχε αποκτήσει τον Αργεντίνο επιθετικό έναντι 1,8 εκατομμυρίων ευρώ από τη Λας Πάλμας. Πηγές αναφέρουν στο sportdog ότι ο σερβικός σύλλογος δεν έχει πληρώσει τη Λας Πάλμας.

Το μπλέξιμο είναι ακόμα μεγαλύτερο απ' όσο νομίζετε. ΜΜΕ στην Αργεντινή υποστηρίζουν ότι η μεταγραφή του Γκαρσία στον Ερυθρό Αστέρα κόστισε 2,2 εκατ. ευρώ και η Λας Πάλμας δεν πλήρωσε ποτέ τα 400.000 ευρώ του ποσοστού μεταπώλησης που δικαιούταν η Ινστιτούτο, η ομάδα απ' την οποία ο ισπανικός σύλλογος απέκτησε τον επιθετικό το 2016. Η δικαιολογία της Λας Πάλμας είναι ότι δεν έχει πληρωθεί από τους Σέρβους.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση, η Ινστιτούτο κατήγγειλε τη Λας Πάλμας την 1η Μαΐου. Στις 22 Μαΐου η FIFA έστειλε επιστολή στην ισπανική ομάδα, στην οποία δίνεται το δικαίωμα να απαντήσει έως τις 11 Ιουνίου και να πάρει μία παράταση για να λύσει το πρόβλημα μέχρι τα τέλη του επόμενου μηνός.

Αν η Λας Πάλμας δεν πληρώσει το ποσό που οφείλει, τότε απειλείται με απαγόρευση μεταγραφών. Σημειωτέον, ότι η υπόθεση είναι επείγουσα για τους Αργεντινούς καθώς βρίσκονται σε σοβαρή οικονομική κατάσταση λόγω κορωνοϊού.

Ο Ματέο Γκαρσία πάντως στη Σερβία δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του. Σε 22 ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα έχει σημειώσει 4 γκολ. Έκανε καλό ξεκίνημα αλλά στη συνέχεια έχασε τη φόρμα του και στη μέση της χρονιάς βγήκε από την αρχική 11άδα. Γι' αυτό ο Ερυθρός Αστέρας δεν είναι αρνητικός στην πώληση του παίκτη, αλλά στην τιμή με την οποία τον απέκτησε από της Λας Πάλμας.

Όπως καταλαβαίνετε η υπόθεση είναι μπερδεμένη. Με τα προβλήματα που έχει ο Άρης και οι πιο αισιόδοξοι δύσκολα θα μπορούσαν να φανταστούν τον παίκτη να φορά ξανά την κίτρινη φανέλα.

Το σίγουρο είναι ότι η Λας Πάλμας βρίσκεται σε σφοδρή πίεση. Οι Αργεντινοί πιέζουν την ισπανική ομάδα να πληρώσει τον... λογαριασμό. Αν δεν τα καταφέρει τότε κινδυνεύει με απαγόρευση μεταγραφών, την ώρα που η ομάδα βρίσκεται στην 15η θέση της Σεγούντα με 38 βαθμούς, τρεις μόλις πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. 

Η ιστορία δεδομένα ενδιαφέρει την ΑΕΚ που κυνηγάει την παραμονή του Σέρχιο Αραούχο. Η Ένωση θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες και να εξασφαλίσει καλύτερους όρους απόκτησης του συμπατριώτη του Ματέο Γκαρσία...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΡΕΛΑ λεφτά για Έλληνα άσο - Φεύγει από κορυφαία ομάδα της Σούπερ Λιγκ για... απίθανο πρωτάθλημα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags