Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Έξαλλος Δώνης! "Χουνέρι" στον Αλαφούζο, ζητάει τρελά λεφτά
| 2020-05-30 10:30:00

Έξαλλος Δώνης! "Χουνέρι" στον Αλαφούζο, ζητάει τρελά λεφτά - "Έγραψε" Ρόκα, "προκαλεί" τον κόσμο!

του Νίκου Στεργίου
Έξαλλος Δώνης! "Χουνέρι" στον Αλαφούζο, ζητάει τρελά λεφτά - "Έγραψε" Ρόκα, "προκαλεί" τον κόσμο!

Αν ήταν κάτι απροσδόκητο ήταν ο τρόπος και το timing. Κατά τα λοιπά, κακά τα ψέματα, το κλίμα για την παράταση της συνεργασίας του Γιώργου Δώνη με τον Παναθηναϊκό είχε διαμορφωθεί καιρό τώρα. Η δημοσιοποίηση της ενόχλησης του Ελληνα τεχνικού για την αποστασιοποίηση που – εκτιμούσε πως – υφίσταται, τον Φεβρουάριο, στάθηκε και ο λόγος για οριστική, όπως αποδείχτηκε, διαταραχή των σχέσεων του με τον Γιάννη Αλαφούζο, με τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, μέσω επιστολής που έστειλε στο σπίτι του Ελληνα τεχνικού να του ζητάει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους μετά το τέλος των play-off.

Ενέργεια απολύτως χαρακτηριστική, αφού με αυτήν ο Αλαφούζος ζητάει από τον Δώνη πρακτικά να μην ζητήσει την αποζημίωση που προβλέπεται για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και ισοδυναμεί με το 50% των απολαβών του, περίπου δηλαδή 450.000 ευρώ. Και αν προστεθεί σε αυτό το ποσό και οι οφειλές που υπάρχουν από την τρέχουσα, τότε μιλάμε για ένα ποσό που προσεγγίζει τις 750.000 ευρώ, χωρίς σε αυτό να υπολογίζονται και οι απολαβές του πολυάριθμου επιτελείου του Δώνη. Κοντολογίς, αποζημίωση που δεδομένα θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.

Με αυτήν του την κίνηση, ο Αλαφούζος επιδιώκει εμφανώς να «στριμώξει» τον Δώνη. Ενδεχόμενα τρία: είτε ο Δώνης υποβάλλει άμεσα παραίτηση, οπότε ο Παναθηναϊκός δεν τον αποζημιώνει και μάλιστα βάσει συμφωνίας ο Ελληνας τεχνικός πληρώνει και ένα ποσό για αθέτηση συμβολαίου, είτε συμφωνεί σε ένα συναινετικό διαζύγιο μετά το τέλος των play-off όπως του ζητείται είτε αρνείται και εμμένει στο συμβόλαιο του, κάτι που πέραν του σοκ από τον τρόπο με του οποίου του κοινοποιήθηκε η απόφαση του Αλαφούζου, ήταν και αυτό που κυριαρχούσε χτες στο μυαλό του Δώνη και όπως λέγεται από πηγές που είναι κοντά του δεν υπάρχει, πλέον, περίπτωση να υποχωρήσει και να παραιτηθεί χωρίς να αποζημιωθεί στο 100% που προβλέπεται.

Πώς φτάσαμε τώρα ως εδώ; Ο Αλαφούζος την απόφαση ουσιαστικά την πήρε από την στιγμή που έκανε τις περίφημες δηλώσεις, πριν τρεις μήνες, ο Δώνης. Και φρόντισε να το δείξει στο κάθε τι. Με την παντελή έλλειψη επικοινωνίας με τον Ελληνα τεχνικό – σε αντιδιαστολή με την έντονη παρουσία της σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση Βαγιαννίδη – τακτική που διατήρησε και κατά την επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις.

Απλώς περίμενε το τυπικό της επιστροφής στην Αθήνα και κατ’ επέκταση στις προπονήσεις του Τσάβι Ρόκα προκειμένου να κοινοποιήσει την απόφαση του – με τον τρόπο μάλιστα που επίλεξε να το κάνει – χωρίς μάλιστα να έχει ζητήσει (σύμφωνα και με το ρεπορτάζ) τη σύμφωνη γνώμη του Καταλανού τεχνικού διευθυντή, ο οποίος ενημερώθηκε και αυτός για την απόφαση του Αλαφούζου (και το αμετάκλητο του χαρακτήρα της) μετά την επιστροφή του στην Αθήνα.

Απόφαση που δεδομένα προκαλεί το κοινό αίσθημα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του Παναθηναϊκού είχαν εκφραστεί υπέρ της παραμονής του Γιώργου Δώνη στον πάγκο των «πράσινων», είναι ωστόσο απολύτως ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αισθάνεται εδώ και καιρό ο ιδιοκτήτης του συλλόγου. Αφενός 101% «ενεργός» σε αποφάσεις που έρχονται ακόμη και κόντρα στο κοινό αίσθημα και εξ αυτού αφετέρου, πολύ δυνατός ώστε να τις αγνοεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απάντηση Γιαννακόπουλου σε Ολυμπιακό - Έτσι... απογειώνει το ελληνικό μπάσκετ - Χάνει πολλά λεφτά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags