Facebook Pixel Ολυμπιακός: Όλοι οι μεταγραφικοί στόχοι από τη Γαλλία πέρασαν από ακτίνς Χ!
| 2020-05-31 11:30:00

"Σαντλί με 8.000.000 στον Ολυμπιακό - Μην πάρει τον Γκραντσίρ" - "Θάψιμο" για Ονιεκούρου, Κάιπερς!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Σαντλί με 8.000.000 στον Ολυμπιακό - Μην πάρει τον Γκραντσίρ" - "Θάψιμο" για Ονιεκούρου, Κάιπερς!

Ολυμπιακός: Από ακρίνες Χ πέρασε για λογαριασμό του sportdog του τρεις παίκτες της Μονακό που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό ο Λουί Καμπόρα, άριστος γνώστης του γαλλικού πρωταθλήματος.

Ποιος θέλει να ταιριάξει το σύστημα πάνω του για να βρει θέση στην 11άδα, ποιος δεν είναι αντι-Ποντένσε και ποιος χρειάζεται 2,5 εκατ. ευρώ για να καθίσει στον πάγκο;

Όλες οι απαντήσεις, όπως και για τη φετινή παρουσία του Κάιπερς στην Αζαξιό που αποθεώνουν όλα τα Μέσα, στη συνέντευξη του sportdog!

"Έτσι χωράει ο Σαντλί στον Ολυμπιακό - Υστερεί για αντι-Ποντένσε ο Ονιεκούρου"

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τρεις παίκτες της Μονακό, ενώ ευρύτερα έχει "ανοιχτούς λογαριασμούς" με το γαλλικό ποδόσφαιρο. Αρχικά, ποια είναι η άποψή σου για τον Σαντλί; Ποια χαρακτηριστικά τον κάνουν να ξεχωρίζει, κι αν μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού ως βασικός.

"Είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός ρίχνει δίχτυα στη Γαλλία ψάχνοντας για ευκαιρίες που θα τον κάνουν να διατηρήσει ή και να ανέβει επίπεδο ενόψει των απαιτήσεων εντός κι εκτός συνόρων. Ποιοτικός ποδοσφαιριστής ο Βέλγος Σαντλί που αγωνίζεται στον άξονα, κυρίως ως οργανωτής και λιγότερο ως κόφτης. Τη σεζόν αυτή πρόλαβε να σημειωθεί στο φύλλο αγώνα μόλις σε ένα αγώνα της Μονακό (τον Αύγουστο ως παγκίτης) και δόθηκε δανεικός στην Αντερλεχτ, όπου πραγματοποίησε αρκετά καλή σεζόν. Εχει τα προσόντα να χωρέσει στην 11αδα, αρκεί να προτιμηθεί ένα σχήμα με δημιουργικό μέσο στον άξονα".

Ο Ονιεκούρου, που αγωνίστηκε για λίγο δανεικός στην Γαλατασαράι, είναι παίκτης που αν έρθει μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό και να γίνει βασικός; Ποια στοιχεία του ξεχωρίζουν; Είναι καλύτερος από τον Ποντένσε;

"Βρέθηκε από το πουθενά στο ρόστερ της ομάδας του Πριγκιπάτου μετά από μια γεμάτη σεζόν στην Τουρκία και τη Γαλατασαράι, στην οποία και επέστρεψε φέτος χωρίς όμως να δώσει πολλά πράγματα. Πλάγιος μέσος, συγκλίνει προς την επίθεση, με έφεση στο σκοράρισμα. Σαφώς καλύτερος εκτελεστικά από τον Ποντένσε, υστερεί επιτελικά. Επιλογή από το κάτω ράφι κατά τη γνώμη μου, δεν είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά ειδικά μετά από μια τόσο μέτρια σεζόν".

"Για τον πάγκο με 2,5 εκατ. ευρώ ο Γκραντσίρ - 8 εκατ. για Σαντλί, 7 για Ονιεκούρου"

Ο Γκραντσίρ βρίσκεται, επίσης, στη λίστα του Ολυμπιακού. Ποια είναι τα στοιχεία του που τον κάνουν να ξεχωρίζει; Αν έρθει θα είναι βασικός; 

"Βρέθηκε στους Μονεγάσκους την περυσινή χρονιά υπό την καθοδήγηση του Τιερί Ανρί στη χειρότερη χρονιά της ομάδας την τελευταία 10ετία. Έμεινε στο πρώτο μισό, δόθηκε δανεικός στο Στρασβούργο και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε (άδοξα) φέτος αγωνίστηκε στη νεοφώτιστη Μπρεστ (όπως και ο Γιοάν Κουρ που ενδιέφερε τον Ολυμπιακό). Πλάγιος μέσος, παίζει και τις δύο «πτέρυγες» ωστόσο οι παραστάσεις του δεν είναι τέτοιες που να εξασφαλίσει θέση στο βασικό σχήμα. Μακριά από τα στάνταρ ενός ποδοσφαιριστή που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω".

Τι λένε στη Μονακό για αυτούς τους τρεις παίκτες; Ποιοι παραχωρούνται δανεικοί και για ποιους υπάρχει ταμπελάκι για πώληση (και με ποια ποσά).

"Με άνω των 70 επαγγελματικά συμβόλαια να τρέχουν, η ομάδα του Πριγκιπάτου θα κάνει τα πάντα για να παραχωρήσει όσους περισσότερους ποδοσφαιριστές μπορέσει. Οι δανεισμοί δεν βοηθούν τόσο, αφού εξακολουθεί να πληρώνει τα συμβόλαια. Εάν κατατεθούν καλές προσφορές, δεν θα έχει αντίρρηση και οι τρεις παραπάνω ποδοσφαιριστές είναι στην κορυφή αυτής της λίστας. Αναφορικά ο Σαντλί τιμάται στα 8 εκατ., ο Ονιεκούρου στα 7 εκατ. και ο Γκραντσίρ στα 2,5 εκ".

"Απέχει από την ποιότητα του Ολυμπιακού ο Κάιπερς - Δεν αξίζει να ασχοληθεί"

Τελος, ποια είναι η άποψή σου για τη φετινή παρουσία του Κάιπερς στην Αζαξιό; Μπορεί να έρθει στον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει σημαντικό χρόνο στην 11άδα; 

"Γνωστός από το πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Εργοτέλη τη σεζόν 2017/18, ο Βέλγος επιθετικός αγωνίστηκε με τα χρώματα της Αζαξιό της Κορσικής στη Λιγκ 2. Γεμάτη χρονιά με 5 γκολ (σε 22 συμμετοχές), ο Κάιπερς ήταν σημαντικό μέλος της ομάδας και βρέθηκε σε άρτια αγωνιστική κατάσταση (αν εξαιρέσουμε το διάστημα της καραντίνας) αλλά απέχει πολύ από την ποιότητα που ζητά ο Μαρτίνς για τη γραμμή κρούσης. Πέρα από την απλή αναφορά, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι αξιόλογο γύρω από το όνομά του ούτε αξίζει να ασχοληθεί ο Ολυμπιακός περισσότερο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση-βόμβα από Μαρινάκη! Τα αλλάζει όλα για την πρωτιά - Ετοιμάζει και μεταγραφάρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags