Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Άρης και ΠΑΟ φτιάχνουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Μεγάλη κίνηση ο Ολυμπιακός"
| 2020-05-31 22:15:00

"Άρης και ΠΑΟ φτιάχνουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Μεγάλη κίνηση ο Ολυμπιακός" - Τρέλα για Χρήστο Δώνη!

του Νίκου Στεργίου
"Άρης και ΠΑΟ φτιάχνουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Μεγάλη κίνηση ο Ολυμπιακός" - Τρέλα για Χρήστο Δώνη!

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Την άποψη ότι Παναθηναϊκός και Άρης θα κρίνουν τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο sportdog για την επανέναρξη του ποδοσφαίρου και σχολίασε τα θέματα που εγείρονται αυτήν την εποχή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους προπονητές των Big4 και στάθηκε στο θέμα της παραμονής του Γιώργου Δώνη στον Παναθηναϊκό αντιπαραβάλλοντας την υπόθεση με τη στήριξη που έχαιρε ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό. Υποστήριξε δε, ότι οι εξελίξεις με τον Χρήστο Δώνη δείχνουν ότι δύσκολα θα συνεχίσει ο πατέρας του στον πάγκο του Τριφυλλιού. Εκτιμά συν τοις άλλοις, ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν βγει Champions League δύσκολα θα παραμείνει ο Φερέιρα. 

Τα πλέι οφ ξεκινούν μετά το lockdown λόγω κορωνοϊού! Πώς σχολιάζετε αυτήν την εξέλιξη;

«Για μένα ήταν καλό για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Είναι ένα μήνυμα ότι ο κορωνοϊός δεν τελείωσε το πρωτάθλημα. Είναι μία νίκη για το ποδόσφαιρο και όλη τη ζωή που επέστρεψε στην κανονικότητα. Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δεύτερη θέση. Με την τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών με -7 από τον ΠΑΟΚ θα δούμε μάχη με την ΑΕΚ. Τόσο ο Άρης όσο και ο Παναθηναϊκός θα είναι αυτοί που θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο για το ποια από τις δύο ομάδες θα πάρουν το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League».

Γιατί πιστεύετε ότι Παναθηναϊκός και Άρης θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κατάταξης;

«Λόγω έδρας. Τα πάντα θα παιχτούν στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ με Παναθηναϊκό και το Κλεάνθης Βικελίδης με Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ από την έδρα του Άρη είχε ξεκινήσει να χάνει έδαφος σε σχέση με τον Ολυμπιακό».

Πόσο δύσκολο ήταν για τους γυμναστές να επαναφέρουν τους παίκτες σε επίπεδα προ καραντίνας;

«Ακόμα και στην καραντίνα κανείς δεν κάθισε. Όλοι είχαν το πρόγραμμά τους. Οι σοβαροί και οι επαγγελματίες και οι καλές ομάδες ελέγχουν τους παίκτες. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής φροντίζει για τη φυσική του κατάσταση. Αυτό που ενδεχομένως μπορεί να έχει επηρεαστεί και θα το δούμε στο πρώτο-δεύτερο παιχνίδι είναι ο τομέας των αυτοματισμών. Και ο ρυθμός θα είναι διαφορετικός. Και στην Μπουντεσλίγκα ο ρυθμός είναι αυτός που λείπει. Δεν είναι όμως αρχή της περιόδου. Τα συστήματα έχουν αφομοιωθεί. Ο ΠΑΟΚ ξέρει τι θα παίξει. Το ίδιο η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Οι προπονητές είναι ίδιοι. Σε βαθμό ετοιμότητος οι ομάδες θα είναι έτοιμες. Θα υπάρχει ενδιαφέρον γιατί υπάρχουν 5 αλλαγές. Είναι καλή η εξέλιξη να ξεκινήσει ξανά το ποδόσφαιρο».

Για τα προβλήματα του Άρη είστε ενήμερος;

«Υπάρχει μεγάλο θέμα. Τα ίδια προβλήματα που ίσχυαν από το 2011 που ήμουν εγώ στον Άρη τον χτυπάνε και τώρα. Η ομάδα κατατρέχεται από αυτήν την ιστορία. Μακάρι να γίνει κάτι και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο Άρης θυσίασε ήδη 2-3 χρόνια για να καθαρίσει τα θέματά του και βλέπουμε ότι μπλέκει ξανά».

Έχετε άποψη για τα μεταγραφικά θέματα που αναπαράγονται καθημερινά;

«Δεν δίνω βάση αυτήν την εποχή. Τώρα στα πλέι οφ θα γίνει και μία αξιολόγηση. Ο Ολυμπιακός που έκανε καλή πορεία ξέρει ποιους παίκτες θα κρατήσει. Δεν έχει θέμα. Υπάρχουν όμως θέματα για ποδοσφαιριστές σε σχέση με το μέλλον τους. Για παράδειγμα ο Ιντέγιε τι θα κάνει; Θα μείνει στον Άρη; Λέγεται ότι θα φύγει. Αυτός θα παίξει όμως στα πλέι οφ; Εγείρονται δηλαδή και τέτοια ζητήματα με παίκτες που δεν θα συνεχίσουν. Βλέπω δύσκολα να τους βάλουν οι ομάδες να παίξουν».

"Μεγάλη κίνηση του Ολυμπιακού"

Εκτός από τους ποδοσφαιριστές στο κάδρο υπάρχουν και οι προπονητές. Ο Μαρτίνς εξασφάλισε νέο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, στον Φερέιρα θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ θα συνεχίσει με Καρέρα, ενώ ο Γιώργος Δώνης όπως έγινε γνωστό φεύγει από τον Παναθηναϊκό. Πως βλέπετε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά;

«Ήταν μεγάλη κίνηση του Ολυμπιακού που κράτησε φέτος τον Μαρτίνς για δεύτερη χρονιά παρά τον περσινό αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Λαμία. Τον πίστεψαν και τον στήριξαν. Φέτος είδαμε ότι έβγαλε πολλά πράγματα. Ήξερε την ομάδα και τη δούλεψε. Δέθηκαν οι παίκτες μεταξύ τους. Αν μη τι άλλο, μία τριετία είναι ο ιδανικός χρόνος για έναν προπονητή για να αποδώσει και να βγάλει την προσωπικότητα και το στυλ του. Για τον Φερέιρα έχω αμφιβολίες. Τώρα καλά κάνουν και επικοινωνούν από τον ΠΑΟΚ ότι μένει. Γιατί πρέπει οι ποδοσφαιριστές να είναι πειθαρχημένοι στις εντολές του. Η ομάδα θα κονταροχτυπηθεί με την ΑΕΚ για το Champions League. Όταν τελειώσουν τα πλέι οφ, αν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει το εισιτήριο για αυτήν τη διοργάνωση δεν νομίζω να παραμείνει στην ομάδα. 

Η ΑΕΚ έβγαλε πράγματα με Καρέρα. Τακτικά και αμυντικά βελτιώθηκε. Δούλεψε καλά ο Ιταλός και τώρα θα φτιάξει δική του ομάδα. Αυτή που πήρε τη διαχειρίστηκε. Δεν θα έχει πρόβλημα. Ο Δώνης την πάλεψε στον Παναθηναϊκό. Είχε θετικά και αρνητικά. Πιστεύω ότι καλό είναι να μένουν οι Έλληνες προπονητές. Ο Δώνης την ήξερε την ομάδα. Δούλεψε με νέα παιδιά και πήρε πράγματα από αυτά. Παίζει όμως πολύ μεγάλο ρόλο η σχέση με τον τεχνικό διευθυντή. Δεν ξέρω πόσο μπορούσε να συνεργαστεί με τον Ρόκα. Δεν τον έβλεπα πολύ δίπλα του. Ο Νταμπίζας για παράδειγμα πρόταξε τα στήθια του για τον Δώνη. Ο Καρεμπέ μπήκε μπροστά μετά τη Λαμία και στήριξε τον Μαρτίνς στον Ολυμπιακό. Είναι πολύ μεγάλο πράγμα ο τεχνικός διευθυντής να έχει σύμπνοια με τον προπονητή. Ενημερώθηκα ότι πριν γίνει γνωστό το θέμα του προπονητή είχε παρθεί ανάλογη απόφαση για τον Χρήστο Δώνη. Αυτό έδειχνε κάτι, ότι και ο Γιώργος απομακρυνόταν από τον πάγκο».

"Μου αρέσει ο Χρήστος Δώνης"

Πόσο μεγάλη θα είναι η απώλεια του Χρήστου Δώνη από τον Παναθηναϊκό;

«Εμένα μου αρέσει ο Χρήστος ως παίκτης. Είναι από τους χαφ που τους θέλουμε. Είναι διπλό αμυντικό χαφ. Μπαίνει πολύ ωραία και κάθετα μέσα στην περιοχή. Γυρίζει την μπάλα αριστερά και δεξιά. Απέκτησε μία αυτοπεποίθηση επειδή έπαιξε και ως σέντερ φορ με τον Ουζουνίδη όταν χρειάστηκε. Έχει αίσθηση του χώρου και θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερος. Έχει πολύ καλά τρεξίματα. Έπρεπε να τη βρούνε την άκρη ανεξάρτητα τι θα γινόταν με τον πατέρα του. Ο Χρήστος έδειξε ότι γουστάρει τον Παναθηναϊκό. Τα έδωσε όλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κάνει πλάκα ο Μαρινάκης - Χαμός με αυτή την είδηση - "Αρπάζει" παίκτη του Παναθηναϊκού!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags