Facebook Pixel Στον "αέρα" ακόμα η τύχη του Champions League - Τρία τα σενάρια - Ποιες πόλεις "παίζουν" για τον τελικό
Ποδόσφαιρο
| 2020-06-01 12:08:00

Στον "αέρα" ακόμα η τύχη του Champions League - Τρία τα σενάρια - Ποιες πόλεις "παίζουν" για τελικό

Sportdog Team
Στον "αέρα" ακόμα η τύχη του Champions League - Τρία τα σενάρια - Ποιες πόλεις "παίζουν" για τελικό

Ανοικτά είναι ακόμα όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά στην τύχη του Champions League και το πώς αυτό θα ολοκληρωθεί μετά το μεγάλο διάστημα διακοπής του, λόγω του κορωνοϊού.

Η εφημερίδα "AS" φιλοξενεί ρεπορτάζ σήμερα στο οποίο αναφέρει τους τρόπους που εξετάζει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, προκειμένου να ολοκληρώσει την φετινή διοργάνωση.

Μοναδικό δεδομένο είναι πως οι αγώνες που απομένουν θα γίνουν τον Αύγουστο, αφού θα έχουν τελειώσει οι υποχρεώσεις των ομάδων στις εθνικές τους διοργανώσεις. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα εξετάζονται τρία σενάρια, με επικρατέστερο αυτό που θέλει την UEFA να αποφασίζει την τέλεση ενός Final-4, με τον τελικό να διεξάγεται ή στην Λισαβόνα ή στο Μόναχο.

Αυτά είναι τα σενάρια που εξετάζονται:

-Να γίνουν κανονικά οι αγώνες όπως έχουν: αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η φάση των "16" της διοργάνωσης και να ακολουθήσουν διπλά ματς σε προημιτελικά και ημιτελικά, κανονικά στις έδρες των ομάδων, και μετά να γίνει ο τελικός. Σύμφωνα με την "AS" αυτό το σενάριο είναι το πιο... αδύναμο όσο περνά ο καιρός, με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρα. Θυμίζεται πως απομένουν 17 αγώνες για να ολοκληρωθεί το Champions League. 

-Να γίνει final-4: φαίνεται πως αυτή η ιδέα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, θα πρέπει να επιλεχθεί μια ουδέτερη έδρα, παρά το γεγονός ότι τα παιχνίδια θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Τέσσερις ομάδες θα αναμετρηθούν σε δύο ημιτελικούς και θα ακολουθήσει ο τελικός. Τρία παιχνίδια σε μία πόλη. Πιθανότατα αυτή δεν θα είναι η Κωνσταντινούπολη, καθώς υπάρχουν οι εναλλακτικές της Λισαβόνας και του Μονάχου. 

-Να γίνει final-8: αν σε κάποιες χώρες δεν υπάρχουν οι συνθήκες για την διεξαγωγή αγώνων ή σε περίπτωση που καθυστερήσει η ολοκλήρωση κάποιου πρωταθλήματος, λόγω κορωνοϊού, τότε δεν αποκλείεται οι οκτώ ομάδες που θα περάσουν από τους "16" να ταξιδέψουν σε μία πόλη και σε διάστημα δύο εβδομάδων να παίξουν μονούς αγώνες σε προημιτελικά και ημιτελικά και να ακολουθήσει ο τελικός. 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags