Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: "Ο Ολυμπιακός θέλει τη διαιτησία όπως τον συμφέρει"
| 2020-06-02 17:18:00

Ατάκες που βάζουν… φωτιά πριν το ντέρμπι: "Ο Ολυμπιακός θέλει τη διαιτησία όπως τον συμφέρει"

Sportdog Team
Ατάκες που βάζουν… φωτιά πριν το ντέρμπι: "Ο Ολυμπιακός θέλει τη διαιτησία όπως τον συμφέρει"

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Για την κατάσταση στην ελληνική διαιτησία και την επιλογή της ΚΕΔ για το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό μίλησε στον FOCUS FM 103,6 ο Ναούμ Μηντιούρης.

Ο πρώην διεθνής διαιτητής ζήτησε από όλους να στηρίξουν τους Έλληνες διαιτητές, ενώ σχολίασε και τις αλλαγές... στρατηγικής του Ολυμπιακού κατά καιρούς για την διαιτησία.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές γιατί δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους ξένους, για να μην πω ότι είναι και καλύτεροι. Παίζει ρόλο το πώς θα αντιμετωπιστούν οι Έλληνες διαιτητές από παίκτες, προπονητές και παράγοντες σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές.

Η γραμμή του οφσάιντ ήταν ένα διφορούμενο θέμα που και η ΦΙΦΑ δεν μπορούσε να το περάσει. Η Nova μπορούσε να βοηθήσει με την γραμμή, αλλά δεν το έκανε για τους δικούς της λόγους. Τώρα θα υπάρχει κανονικά και δεν θα υπάρχει κανείς να αμφισβητήσει τις αποφάσεις.

Καλός διαιτητής ο Παπαπέτρου με σταθερή απόδοση τα τελευταία δυο χρόνια και δεν έχει δώσει δικαιώματα. Αν η ΚΕΔ κρίνει ότι μπορεί να παίξει σε αυτό το ντέρμπι, με λίγη εμπιστοσύνη από όλους μπορεί να τα καταφέρει μια χαρά. Η ΕΠΟ πρέπει να προστατεύσουν τους Έλληνες διαιτητές γιατί είναι δικό της «προϊόν».

Ο Ολυμπιακός μια θέλει Σιδηρόπουλο, μια δεν... θέλει γενικότερα αλλάζει στάσεις κατά δοκούν. Παλαιότερα αμφισβητούσε τους ξένους διαιτητές, τώρα αμφισβητεί τους Έλληνες. O Ολυμπιακός θέλει την διαιτησία όπως τον συμφέρει, είναι μια μεγάλη ομάδα και δεν γίνεται να ασχολείται συνέχεια με τους διαιτητές.

Σίγουρα μετά τα όσα έγιναν στο παρελθόν και πέρσι, οι Έλληνες διαιτητές λογικό είναι να έχουν ένα φόβο. Όταν βλέπεις έναν συνάδελφο σου να δέχεται επίθεση και να μην γίνεται τίποτα στην συνέχεια, είναι απολύτως λογικό να σκέφτονται διάφορα. Οι Έλληνες διαιτητές, όπως και οι ξένοι, θα κάνουν λάθη, αυτό είναι σίγουρο. Πρέπει να τους στηρίξουμε όλοι.

Αν βγει ο Πουρσανίδης του ΟΦΗ και πει «θέλω και εγώ ξένους διαιτητές» ή κάποια άλλη ομάδα για ξένους, τι θα το κάνουμε δηλαδή; Θα την κλείσουμε την ελληνική διαιτησία; Δεν έχουν βάλει βάσεις στην διαιτησία στην Ελλάδα, για αυτό είναι η κατάσταση τέτοια".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags